Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Miracımız tüm ümmeti Muhammed'e (asm) mübarek olsun ...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
29/30 Temmuz Salı / Çarşamba MİRAÇ KANDİLİ

Miraç; alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize, Mekke döneminde bir gece, Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur.

Miraç, mü’minlerin ALLAH’a imanlarını ve Hz. Peygambere olan bağlılıklarını pekiştiren bir sınav, Peygamber Efendimiz içinde Yüce Mevla’nın yardım ve desteğine mazhar olarak risalet görevinde moral kazanma vesilesi olmuştur.

Miraç gecesi farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından mü’minlerin miracı olarak nitelenen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Çünkü mü’min, namazda sadece bedeni ile değil özüyle ve gönlüyle ALLAH’a yönelir ve Rabbinin huzurunda O’na kulluk etme ve sadece O’ndan zardım isteme fırsatı bulur.

Miraç Kandili, ilahi rızayı kazanacak işler yapmamız, iç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız için güzel bir fırsattır.

O halde bu kandil vesilesiyle geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil bütün kainata sevgi, dostluk, hikmet ve rahmet penceresinden bakmaya başlayabilirsek, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten idrak etmiş oluruz.

Manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bunalan ruhlara bu gecenin huzur getirmesi dileği ile, Miraç kandilinizi tebrik ediyoruz.

Miraç Gecesi Namazı

Miraç gecesi kılınacak namaz on iki rekattır. İki rekatte bir selam verilerek kılınacak olan namaz on iki rekat ile bitirilir. Her rekatte Fatihadan sonra on kere ihlas okunur. Kılınma zamanı yatsı namazı kılındıktan sonra, imsak vaktine kadar ki herhangi bir vakit olabilir. Bu oniki rekat namaz bittiği zaman selamdan sonra yüz defa :
“Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim” duası okunur.
Ardından da yüz kere istiğfar yapılır.

Miraç Gecesinin Gündüzünde Kılınacak Namaz
Miraç gecesinin gündüzünde öğlen namazını kıldıktan sonra sonra dört rekat namaz kılınır.
Bu namazın;birinci rekatında Fatiha’ dan sonra bir kere Felak suresi, ikinci rekattan sonra bir kere Nas suresi, üçüncü rekatta üç kere Kadr suresi, dördüncü rekatta elli kere İhlas suresi okunur.

Bugünün Feyzi üzerinize,
Rahmeti geçmişinize,
Bereketi Evinize,
Nuru Ahiretinize,
Sıcaklığı yuvanıza dolsun.
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Miraç gecesinde, Rabbim bana şöyle dedi:

– Ey Muhammed! Namaz, her gün gündüzde ve gecede 5 vakit olarak kılınacaktır. Herbir namaza karşılık da 10 namaz sevabı verilecektir. İşte böylece, beş vakit namaz elli vakit namaza denktir."

(Buhari, Müslim, Nesâi)

---

Bu gece Miraç gecesidir. Miraç Efendimizin (asm) gecenin bir anında Mekke'deki Mescid-i Naram'dan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya, ordan da göklere seyahat ettirildiği müberek bir gecenin adıdır.

Miraç mucizesinin biz Müslümanlar için en mühim meyvelerinden birisi, namazdır. Efendimizin ifadesiyle "Namaz dinin direğidir, mü'minin Miracıdır."

Nasıl ki Efendimiz Miraç'da perdeleri aşıp mekandan münezzeh olan Mevla'sıyla görüştüyse, mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar.

Böylesine güzel ve kutlu bir emaneti, miraç vasıtasıyla Yüceler Yücesinden alıp getirip, biz ümmetinin omuzlarına koyan Efendimize, nihayetsiz teşekkürler borçluyuz.

Rabbimiz bizi bu emanetine sahip çıkan ve emin olanlardan eylesin.

Miracımız tüm ümmeti Muhammed'e (asm) mübarek olsun ...
Allah razı olsun arkadaşım emeğine sağlık hepimizin kandili mübarek olsun
19.07.09 miraç

Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem Miracını haber verdiğinde Kureyş müşrikleri, hemen, Hz. Ebu Bekir'in yanına vardılar. Ona:

"Ey Ebu Bekir! Senin sahibin hakkındaki şeyden haberin var mı?

O, güya, bu gece Beytü'l-Makdis'e varmış![1] Orada namaz kılmış! Sonra da Mekke'ye dönmüş!?" dediler.

Hz. Ebu Bekir:

"Siz onun hakkında yalan söylüyorsunuz!" dedi.

Müşrikler:

"Hayır! Kendisi, şuradaki Mescid'de halka böyle söyledi!" dediler.

Hz. Ebu Bekir:

"Vallahi, eğer o bunu söyledi ise, muhakkak, doğrudur!" dedi.

Müşrikler:

"Sen onu doğruluyor, kendisinin bir gecede Beytü'l-Makdis'e gidip sabahtan önce Mekke'ye geldiğini doğru buluyor musun?" dediler.

Hz. Ebu Bekir:

"Evet! Bunda şaşacağınız ne var?

Vallahi, ben onu bundan daha uzak olanında, gecenin veya gündüzün herhangi bir saatinde kendi­sine semadan haber geldiğini bana haber verdiğinde tasdik edip duruyorum!" dedikten sonra, Peygamberimiz (Aleyna Ve Aleykum Selam.)ın yanına geldi ve:

"Ey Allah'ın Peygamberi! Sen şu halka bu gece Beytü'l-Makdis'e gittiğini söyledin mi?" diye sordu.

Peygamberimiz (Aleyna Ve Aleykum Selam.):

"Evet!" buyurdu.

Hz. Ebu Bekir:

"Ey Allah'ın Peygamberi! Onu bana tarif ve tavsif et! Çünkü, ben oraya gitmişimdir" dedi.

Beytü'l-Makdis, hemen, Peygamberimiz (Aleyna Ve Aleykum Selam.)ın gözünün önüne geldi. Peygamberimiz (Aleyna Ve Aleykum Selam.), ona bakarak, Hz.Ebu Bekir'e Beytü'l-Makdis'i birer birertarif etmeye başlamış; anlattıkça, Hz. Ebu Bekir de:

"Doğru söylüyorsun! Ben şehadet ederim ki; sen Allah'ın Resûlüsün!" demiştir.

Peygamberimiz (Aleyna Ve Aleykum Selam.) da:

"Ey Ebu Bekir! Sen, Sıddîk'sın!" buyurmuş ve o gün ona Sıddık ismini vermiştir.

---
İbn İshak, İbn Hişam, c. 2, s. 39, Zehebî, s. 247-248, Ebu'l-Fidâ, Tefsîr, c. 3, s. 21.

İbn İshak, İbn Hişam, c. 2, s. 39, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 3, s. 113.

İbn İshak, İbn Hişam, c. 2, s. 39-40, Zehebî, s. 248, Ebu'l-Fidâ, Tefsîr, c. 3, s. 21.

Zehebî, Târîhu'l-islâm, s. 248.

Ebu'l-Fidâ, Tefsîr, c. 3, s. 21.

Zehebî, Târîhu'l-islâm, s. 248; Ebu'l-Fidâ, Tefsîr, c. 3, s. 21.

İbn İshak, İbn Hişam, c. 2, s. 40.

İbn İshak, İbn Hişam, Sîre, c. 2, s. 40, İbn Esîr, Kâmil, c. 2, s. 56, Zehebî, Târîhu'l-islâm, s. 247-248, Ebu'l-Fidâ, Tefsîr, c. 3, s. 21-22.

İbn İshak, İbn Hişam, Sîre, c. 2, s. 39-40, Ebu'l-Fidâ, Tefsîr, c. 3, s. 21-22.)
Bu gece miraç kandilidir, tüm islam alemine hayırlara vesile olması temennisiyle.
[/color]