Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: LİMONLU İRMİK TATLISI
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
[Resim: irmiktatlisi2pt4.png]

Malzemeler :

1 kilo süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 adet limon suyu ve kabuğu
Üzeri için, dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı :

Tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup iyice karıştırın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen tatlınızı suyla çalkalanmış orta boy borcama dökün.
Soğuyunca üzerini dövülmüş fıstıkla süsleyip servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.

MUZLU BİSKÜVİLİ PASTA

[Resim: 35271127hv2.jpg]

Malzemeler :

1 paket petibör bisküvi
1 litre süt
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 poşet vanilin
2 adet muz
Dövülmüş fıstık
Yapılışı :

Tencereye sütü, unu ve kakaoyu koyup iyice karıştırın. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında şeker ve hindistan cevizini ekleyip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan vanilini ekleyip mikserle 4-5 dk çırpın. Suyla çalkalanmış borcama muhallebinin bir kısmını koyun, dilimlenmiş muzları ve bisküvileri dizip kalan muhallebiyi üzerine yayın. Oda ısısına gelen tatlıyı buzdolabında bir müddet dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş antep fıstığı serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.
ATOM KURABİYE

[Resim: atomkurabiyemmi5.png]

Malzemeler :

150 gr. margarin (yumuşamış)
1 su bardağı şeker
1/2 paket krema
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ıspanak yaprağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un

[Resim: atomkurabiye2oa2.jpg]

[Resim: atomkurabiye3zp1.jpg]

[Resim: atomkurabiye4vo2.jpg]

[Resim: atomkurabiye5tg1.jpg]

[Resim: atomkurabiye6vm8.jpg]

[Resim: atomkurabiye7zs5.jpg]

Yapılışı :

Hamur yoğurma kabına margarin, şeker ve kremayı koyup karıştırın. Sıvı yağ ve ıspanağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parça koparıp tezgahın üzerinde fazla ince olmayacak şekilde açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin. Kestiğiniz yuvarlağı ters çevirin. Fındık kadar yuvarlaklar yapın. Yumurta beyazına batırıp şekildeki gibi yapıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı dizin. Kalan yumurta beyazını kurabiyelerin üzerine fırçayla sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.

ÇİKOLATALI TURTA

[Resim: turtaqa2.jpg]

Malzemeler :

125 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 kahve fincanı süt
1 poşet kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Sos için :

2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı şeker
80 gr. bitter çikolata
Yapılışı :

Sosu için, sütten yarım su bardağını ayırıp, kalanını küçük boy tencereye koyun. Yarım su bardağın içine, nişasta, kakao ve şekeri koyup karıştırın. Ocakta kaynayan süte karıştırarak azar azar ekleyin. 2-3 dk. tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Çikolatayı küçük küçük kırarak ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp, ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Diğer tarafta, cam bir kapta margarin ve şekeri mikserle ezilene kadar çırpın. Yumurtaları ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
Yağlanmış büyük boy kelepçeli kalıba, yumurtalı karışımın yarısını döküp kaşıkla düzeltin. Üzerine soğumuş olan çikolatalı sosu kenarlarına fazla yaklaştırmadan yayın. Kalan yumurtalı karışımı üzerini kaplayacak şekilde döküp kaşıkla düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırında, 25-30 dk. pişirin. Kelepçeli kalıptan çıkarmadan soğutun. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet bal şeker olsun.

[Resim: turta2sv5.jpg]
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

[Resim: hincevkurb3qd.jpg]

Malzemeler :

1 paket margarin (250 gr)
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
Üzeri için :

1 yumurtanın akı
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı :

Hamuru için margarini küp küp doğrayıp, yoğurt ve sıvıyağ ile ezilene kadar karıştırın.
Tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamına gelen kadar unu eleyerek koyup yoğurun.
Hamurun üzerine bez örtüp 15 dk dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerini önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp, hafif yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.

ELMALI KURABİYE

[Resim: elmalipasta34fg.jpg]

Malzemeler :

Hamuru için :



Malzemeler :


1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 poşet kabartma tozu
1 poşet vanilin
4.5-5 su bardağı un

İç malzemesi için :

3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için :

Pudra şekeri
Yapılışı :

Hamur yoğurma kabına margarini küp küp doğrayın ve şekeri koyup iyice karıştırın, Sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu vanilin ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filmle kapatın 10-15 dk. dinlenmeye bırakın.
İç malzeme için, orta boy tavaya, rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını ekleyip elmalar bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp, çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açın. Sigara böreği keser gibi kesip, kalın kısma iç malzemeden koyup, kenarlarını içine kıvırmadan rulo yapın.
Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet bal şeker olsun.
FINDIKLI, ÇİKOLATALI, MUZLU, ELMALI BONBONLAR

[Resim: pembeli_Photo-0134.jpg]

Artan kekleri değerlendirmek için yaptığım bonbonlar.




Keki rondodan geçirin. İçine, muzu ve elmayı küçük küçük doğrayın ve elinizle karıştırıp cevizden küçük parçalar koparın. Ortasını parmağınızla açın ve içine fındık ve biraz tarçın koyup kapatın. Dışını benmari usulü erittiğiniz çikolataya ve hindistan cevizine bulayın.

MUZLU RULO PASTA

[Resim: muzlurulopastaka8.jpg]


Malzemeler :

Pandispanyası için :

4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3.5 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
Kreması için :

750 ml süt
100 gr margarin
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 adet muz
Üzerine :

1 poşet krem şanti
Dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı :

Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında köpük köpük oluncaya kadar 4-5 dk. çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Pişirme kağıdı serdiğiniz büyük boy tepsiye karışımı döküp kaşıkla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarınca pişirme kağıdıyla birlikte sıkıca sarıp, üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın.
Kreması için, tencereye yumurta ve unu ekleyip kısık ateşte karıştırın. Margarini ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Soğuyan pandispanyayı dikkatlice pişirme kağıdından ayırıp kremayı her tarafına sürün. Ortasına muzu koyup rulo olarak sarın. Üzerine krem şantiyi sürüp dövülmüş fıstıkla süsleyip buzdolabında 6-7 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.



ÇİKOLATA SOSLU ELMALI KEK

[Resim: elmalibiskvilipastaom5.jpg]

Malzemeler :

Keki için :

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
Üzerine :

1 poşet Dr. Oetker çikolatalı sos
En üste :

Hindistan cevizi
Pasta süsü
Yapılışı :

Çikolatalı sosu, üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bırakın. Arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmamasını sağlayın.
Keki için, yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpın. Yağı, rendelenmiş elmayı ve ayrı kapta elediğiniz, tarçını, kabartma tozunu, vanilini ve unu ekleyerek mikserin düşük seviyesinde çırpın.
Yağlanmış orta boy tepside, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek biraz soğuduktan sonra üzerine çikolatalı sosu gezdirin ve üzerini hindistan cevizi ve pasta süsüyle süsleyip, soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

[Resim: biberdolmasicb2.jpg]

Malzemeler :

1 kilo dolma biberi
2 su bardağı pirinç
3 adet domates
2 adet soğan
5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Birer tatlı kaşığı karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
Yapılışı :

Biberlerin sap kısmını içine bastırarak biberi zedelemeden çıkarıp yıkayın ve suyunun süzülmesi için ağız kısmı aşağı gelecek şekilde ters çevirerek tezgaha koyun.
İç malzemesi için, pirinci yıkayın ve içine domatesleri rendeleyip, soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsakları rendeleyip, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayıp, baharatları, salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız içten biberlerin üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun.
Üzerlerine domates dilimi yerleştirin ve tencereye dizin.
Dolmaların yarısına gelecek kadar kaynar su koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.

LAHANA SARMASI

[Resim: lahanasarmasixd7.jpg]

Malzemeler :

Orta boy lahana
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
3 adet soğan
5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı :

Lahananın orta kısmını bıçak yardımı ile çıkarıp parçalara ayırın, kaynar ve tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın.
Pirinci yıkayın ve tüm malzemelerle karıştırıp, lahanadan dilediğiniz büyüklükte koparın iç malzemeden koyup kıvırın ve tencereye dizin. Malzemeler bitene kadar devam edin.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.
İÇLİ KÖFTESİ

[Resim: pembeli_Photo-0062.jpg]

[Resim: pembeli_Photo-0063.jpg]

Malzemeler : (10 adet köfte için )



Köfte harcı için :

Her bir köfte için 1'er avuç ince bulgur ( 10 avuç )
3 avuç irmik ( isteğe göre irmik yoksa yağsız kıyma da konabilir )
2 yumurta
2 kaşık tepeleme un
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
ılık su
İç malzemesi için :

Yeteri kadar kıyma
1 baş kuru soğan
1 Yemek kaşığı salça
Yarım paket margarin
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Yapılışı :

Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıyma tavaya konulup suyu çekene kadar kavrulur.
Soğan yemeklik doğranıp, soğanlar ezilinceye kadar kavrulur.
Margarin ve baharatlar eklenip soğanlar pişinceye dek orta hararetli ocakta pişirilir.
Köfte harcı için: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortası iki parmakla açılıp, 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden konup elin ortası ile kapatılır.
Hazırlanan köfteler kaynanmış tuzlu suda 4-5 dk kadar haşlanıp, servis yapılır. ( İsteğe göre köfteler haşlandıktan sonra, kızgın yağda da kızartılabilir, üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir. )
Afiyet bal şeker olsun.

[Resim: iclikofte7hg.jpg]

[Resim: iclikofte21un.jpg]

ETLİ YAPRAK SARMASI

[Resim: yapraksarmasiic8.jpg]


Malzemeler :

250 gr asma yaprağı
200 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet soğan
Yarım demetten az maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Birer tatlı kaşığı karabiber, kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı :

Yaprakları iyice yıkadıktan sonra, sap kısımlarını kesin ve kaynar suyun içerisinde rengi değişene kadar 1-2 dk bekletip çıkarın.
İç malzemesi için pirinci iyice yıkayın ve tüm malzemeleri koyup karıştırın.
Yaprağın uç tarafına iç harçtan koyup, kenarlarını içe kıvırıp sigara böreği sarar gibi sarıp tencereye aralıksız dizin.
Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su koyup pişirin.
Üzerine limon sıkarak servis yapın.....
DOĞUM GÜNÜ PASTASI_2


[Resim: cikolatalimuzlupastadb3.jpg]

Malzemeler :

Pandispanyası (keki) için :

4 adet yumurta
11 çorba kaşığı şeker
11 çorba kaşığı un
1 paket Dr.Oetker yağı azaltılmış kakao (25 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket premium şekerli vanilin
Ara kreması için :

1 paket Dr. Oetker vanilinli pasta kreması
2 adet muz
Üzerine :

1 poşet sade krem şanti
2 paket çikolata (160 gr)
Hindistan cevizi, kakao, renkli şekerler
Pastanın yanlarına:

Yuvarlak çikolata
Yapılışı :

Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın. Ayrı kapta 2 defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 26 cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip kalıptan çıkarmadan iyice soğuması için (buzdolabında değil) bekletin.
Ara kreması için, pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakın.
Üzeri için, çikolatayı benmari usulü ( orta boy tencerenin yarısına kadar kaynar su koyup, üzerine alttaki tencereden biraz küçük boy tencere yerleştirip, içerisine çikolatayı küçük küçük kırıp arada karıştırarak) eritin. çikolata eriyip soğuduğu zaman, aynı işlemi tekrar uygulayın. Çikolatayı soğumaya bırakın. Krem şantiyi erimiş çikolataya ekleyip 1 çay bardağı süt ekleyip çırpın.
Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımıyla enine 3'e kesin. Alt kısmına buzdolabına soğumaya bırakılan pasta kremasından sürün ve dilimlenmiş muzları üzerine dizin. İkinci kek parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın. Üzerine kremadan sürüp tekrar muzları dizin ve son parçayı üzerine kapatıp biraz bastırın. En üste ve yanlara, benmari usulü eritip soğuttuğumuz ve krem şanti ve sütle çırptığımız kremadan sürün. Yanlarına yuvarlak çikolatayı yapıştırın. Üzerini hindistan cevizi ve renkli şekerlerle süsleyin. Pastanın kenarlarındaki çikolatanın üzerine kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın. 1 gün boyunca üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.
Afiyet bal şeker olsun.
*Pastanın üst kremasını aslında daha koyu yapmak istemiştim fakat, istediğim gibi olmadı. Bir dahaki sefere. krem şanti yerine süt kreması kullanmayı düşünüyorum. Umarım bu defa istediğim rengi elde edebilirim.

Her pasta yapışımda süsleme konusunda düşünmeden hareket ettiğim için, her zaman pişman oluyorum şu şekilde yapsaydım diye. İnşallah önümüzdeki hafta yeğenimin istediği frambuazlı pastayı istediğim gibi yapabilirim.

MUZLU KEDİ DİLİ PASTASI

[Resim: kedidilipastasixc2.jpg]

Malzemeler :

1.5 paket kedi dili bisküvisi
1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
2 adet muz
Kreması için :

500 ml süt (yarım kilo)
1 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Üzeri için :

1 poşet çilekli krem şanti
Yapılışı :

Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir)
Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin.
Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi+ krema+ dilimlenmiş muz koyarak tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin.
En üst kısmına çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin.
Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.
Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


[Resim: yalancitavukgogsufx9.jpg]

Malzemeler :

1 litre süt
150 gr margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilin
Yapılışı :

Orta boy tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika çırpıp, suyla çalkalanmış orta boy borcama yayıp, oda ısısına geldiği zaman buzdolabında soğutun.
Tarçın ile süsleyip servis yapın.



HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM

[Resim: lokumkr5.jpg]

Malzemeler :

500 ml süt (yarım kilo)
125 gr margarin (yarım paket)
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
Hindistan cevizi
Yapılışı :

Tencereye yağı koyup eritin.
Unu koyup 2-3 dk kavurun.
Şekeri koyup 2-3 dk kavurun.
Tenceredeki karışımı karıştırarak sütü azar azar ilave edin.
Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Fokur fokur kaynadığında ocaktan indirip, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 2 saat bekletin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tabağa hindistan cevizi koyup her tarafını kaplayın, tüm malzeme bitene kadar devam edin. Yuvarlanan lokumları buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.
MUZLU İRMİK TATLISI

[Resim: irmiktat1lv.jpg]

Malzemeler :

1 kilo süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
2 adet muz
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
Yarım paket petibör bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı :

Tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup iyice karıştırın.
Limon kabuğunu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen tatlımızı suyla çalkalanmış orta boy borcama bir kısmını dökün.
Rondodan bisküvileri parçalayın ve kakaoyu ekleyip karıştırın, tatlının üzerine bir kısmını dökün.
Dövülmüş cevizden üzeri için biraz ayırıp tatlıya serpiştirin ve dilimlenmiş muzları dizin.
Kalan tatlıyı muzların üzerine koyun.
Bisküvi kırıntılarını, cevizi ve tarçını üzerine serpiştirin.
Soğuyunca servis yapın.

MERCİMEK KÖFTESİ

[Resim: mercimekkoftesi6bm.jpg]

Malzemeler :

1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 litre soğuk su
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı salça
Birer tatlı kaşığı karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
1 adet limonun suyu
Yapılışı :

Mercimeği iyice yıkadıktan sonra, tencereye koyup 1 litre suda iyice haşlayın.
Haşlandıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, bulguru ekleyip 15 dk bekletin.
Tavaya sıvı yağı koyup, küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsakları koyup pembeleşince salçayı ve baharatları ilave edip 5 dk kavurun.
Mercimek ve bulguru biraz karıştırıp üzerine yarım su bardağı sıcak su gezdirip salçalı sosu döküp karıştırın ve 5 dk bekletin. İnce ince kıyılmış maydonozları ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.
Köfteden cevizden büyük parçalar koparıp şekil vererek servis tabağına dizin