Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Lütfen okuyunuz çok önemlidir..Almanyada yaşanan bir Menkibe kendim dinledim
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
selamun aleyküm değerli kardeşlerim bu anlattığım hadise enaz 25 yıl önce gerçekleşmiş bir menkibedir gerçek bir hadisedir .Seyid Muhammed Raşit Hazretlerinin zamanında henuz ahirete intikal etmemişti.Seyda hazretleri diye tanınan Sultanul müslümin Bütün müslimanların sultanı olarak da tanınan Mubaret zatın himmeti ile bir sofi kardeşimiz Almanyada hastalanıp hastaneye yatıyor.bunun ziyaretine ise Almanyada Seyda hazretleri tarafından oradaki müsliman kardeşlerimize tasavvufu yaşatmak ve sevdirmek amacıyla Seyda hazretlerinin vekili Mehmet yarbay (Emekli yarbay) abimiz hastaneyi ziyaret edip sofiye diyorki boş boş durma çalış sofide bunun üzerine odasında yatan iki hasta oda arkadaşı var birisi genç denizci TEYMEN BİRİDE YAŞLI EMEKLİ ALMAN bu kardeşimiz gence el atıyor başlıyor sohbete diyorki gel müslüman ol islamiyet dinini anlatıyor gencin teymenin aklına giriyor ama alman akıllı diyorki peki ben müslüman olursam benim peygamberim İSA ALEYHİSSELAM NE DER kızmazmı sofide Muhabbet ile memnun olur diyor istersen kendisine sor diyor muhabet buya Alman Nasıl olacak ben kendisine sorayım diyor.sofi Abdestli elini almanın alnına götürüyor gözlenini kapat diyor.Alman gözlerini kapatıyorve bekliyor sofinin eli Almanın alınında sofi içerisinden başlıyor seyda hazretlerinden himmet istemeye başlıyor duaya
Aman seydam canım seydam kandırması benden göstermesi senden ben yokum sen varsın ne olur göster diyor ve seyda hazretlerine Rabıta ediyor.Almanda titreme oluyor terleme oluyor degişme başlıyor.sofi anlıyorki birşeyler oluyor biraz sonra ne oldu diye sofi soruyor Alman diyorki ben İsa Aleyhisselamı gördüm konuştum buyurdularki;Hak din islamiyet sen kabul et.Dilinle ikrar et kalbinlede tasdik et buyuruyor ve Alman kelimeyi Şehadet getirip Müslüman oluyor.sonra yaşlı alman durumu seyrettiği için banada göster diyor sofi İSA Aleyna Ve Aleykum Selam gösterdiği için aslında yaptığı büyük evliyaların kerametidir. Sofi yaşlı Almanın alnını tutuyorve yine aman seydam canım seydam ben yokum siz varsınız diye himmet istiyor ve yaşlı almanda değişim başlıyor yaşlı alman hanımını çok seviyormuş onu görmeyi istiyor sofi himmet isteyince oda himmetle eşini görüyor oda iman ediyor. sofi genç Almanın peşinde çünkü gencin muhabeti çok Almanın görmek hoşuna gidiyor ban birdaha göster diyor sofide gusül abdesi alıp gelip alman müslümanın alnını tekrar tutuyor ve yine aynı sözleri söyleyip himmet istiyor bu seferde Alman müslüman Sevğili Peygamber efendimiz Muhammed mustafa S.A.V. sellem efendimizi görüyor.ALLahu alem Peygamber efendimiz bir çizgi çiziyor ve şeriatı garrayı tarif ediyor. Bu çizgi üzerine sıratı müstakime giden yolu tarif ediyor emir ve tavsiyede bulunuyor.Yanındada Bir evliya var ama kim oldugunu bilemiyor.gördüklerini anlatıyor. İleriki bir zamanda gördügü evliya Gavsı Kasrevi hazretleri Abdulhakim el hüseyni hazretleri yani seyda hazretlerinin şeyhi aynızamanda babası nı görüyor. Himmetle almanın başından bayağı ilginç olaylar gelişiyor ben kendim bizzatihi olayı yaşıyan kahramanların ağzından anlatırken kayıda almışlarben kayıttan dinledim .Allaha emanet olun.
(26-10-2008, 15:49 )münacat demiş ki: [ -> ]selamun aleyküm değerli kardeşlerim bu anlattığım hadise enaz 25 yıl önce gerçekleşmiş bir menkibedir gerçek bir hadisedir .Seyid Muhammed Raşit Hazretlerinin zamanında henuz ahirete intikal etmemişti.Seyda hazretleri diye tanınan Sultanul müslümin Bütün müslimanların sultanı olarak da tanınan Mubaretk zatın himmeti ile bir sofi kardeşimiz Almanya'da hastalanıp hastaneye yatıyor.bunun ziyaretine ise Almanyada Seyda hazretleri tarafından oradaki müsliman kardeşlerimize tasavvufu yaşatmak ve sevdirmek amacıyla Seyda hazretlerinin vekili Mehmet yarbay (Emekli yarbay) abimiz hastaneyi ziyaret edip sofiye diyorki boş boş durma çalış sofide bunun üzerine odasında yatan iki hasta oda arkadaşı var birisi genç denizci TEYMEN BİRİDE YAŞLI EMEKLİ ALMAN bu kardeşimiz gence el atıyor başlıyor sohbete diyorki gel müslüman ol islamiyet dinini anlatıyor gencin teymenin aklına giriyor ama alman akıllı diyorki peki ben müslüman olursam benim peygamberim İSA ALEYHİSSELAM NE DER kızmazmı sofide Muhabbet ile memnun olur diyor istersen kendisine sor diyor muhabet buya Alman Nasıl olacak ben kendisine sorayım diyor.sofi Abdestli elini almanın alnına götürüyor gözlenini kapat diyor.Alman gözlerini kapatıyorve bekliyor sofinin eli Almanın alınında sofi içerisinden başlıyor seyda hazretlerinden himmet istemeye başlıyor duaya
Aman seydam canım seydam kandırması benden göstermesi senden ben yokum sen varsın ne olur göster diyor ve seyda hazretlerine Rabıta ediyor.Almanda titreme oluyor terleme oluyor degişme başlıyor.sofi anlıyorki birşeyler oluyor biraz sonra ne oldu diye sofi soruyor Alman diyorki ben İsa Aleyhisselamı gördüm konuştum buyurdularki;Hak din islamiyet sen kabul et.Dilinle ikrar et kalbinlede tasdik et buyuruyor ve Alman kelimeyi Şehadet getirip Müslüman oluyor.sonra yaşlı alman durumu seyrettiği için banada göster diyor sofi İSA Aleyna Ve Aleykum Selam gösterdiği için aslında yaptığı büyük evliyaların kerametidir. Sofi yaşlı Almanın alnını tutuyorve yine aman seydam canım seydam ben yokum siz varsınız diye himmet istiyor ve yaşlı almanda değişim başlıyor yaşlı alman hanımını çok seviyormuş onu görmeyi istiyor sofi himmet isteyince oda himmetle eşini görüyor oda iman ediyor. sofi genç Almanın peşinde çünkü gencin muhabeti çok Almanın görmek hoşuna gidiyor ban birdaha göster diyor sofide gusül abdesi alıp gelip alman müslümanın alnını tekrar tutuyor ve yine aynı sözleri söyleyip himmet istiyor bu seferde Alman müslüman Sevğili Peygamber efendimiz Muhammed mustafa S.A.V. sellem efendimizi görüyor.ALLahu alem Peygamber efendimiz bir çizgi çiziyor ve şeriatı garrayı tarif ediyor. Bu çizgi üzerine sıratı müstakime giden yolu tarif ediyor emir ve tavsiyede bulunuyor.Yanındada Bir evliya var ama kim oldugunu bilemiyor.gördüklerini anlatıyor. İleriki bir zamanda gördügü evliya Gavsı Kasrevi hazretleri Abdulhakim el hüseyni hazretleri yani seyda hazretlerinin şeyhi aynızamanda babası nı görüyor. Himmetle almanın başından bayağı ilginç olaylar gelişiyor ben kendim bizzatihi olayı yaşıyan kahramanların ağzından anlatırken kayıda almışlarben kayıttan dinledim .Allaha emanet olun.