Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Geleceğimizi garanti etmemize yardım eden,
kutsal görevlerden birisi olmuş öğretmenlik görevini yapan
bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

(daha bir gün var, yarın olamayacagım için şimdiden kutlamak istedim )

[Resim: b308047retmenlergniekyq7.jpg]
Öğretmenlik hakkında güzel sözler

* Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.
* Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.

* Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.

* Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

* Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.

* Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.

* Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.

* Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.

* Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez. (Socrates)

* Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir tanımıyorum. (Diyojen)

* Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Eflatun)

* Öğretmenlik bir sanat işidir. Sanatçı geçim sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez. (İ.N.Özgür)
Öğretmenlerim, benim için hayatta birer örnek oldular. Tıpkı onlar gibi öğretmen olmak, yoksul ve her türlü sıkıntılardan uzak, yine onlar gibi takdir ve saygı görmek, hayatımın tek rüyası oldu. (E. Renan)

Öğretmen bir kandile benzer; kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Ruffini)

Heykeltıraş mermere ne ise, öğretmen de çocuğa odur. (Addison)

Öğrencisini etkilemeden öğretmeye kalkanlar, soğuk demiri boş yere döverler.
(Horace Mann)

Öğretmenin aşağılamaları, babanın övgülerinden daha iyidir. (İran Atasözü)

Öğretmenler ağaç, ürünlerinden belli olur. (Ukrayna Atasözü)

Öğretmenlik Tanrı sanatıdır. (Hz. Ali)

Öğretmenlik, mesleklerin en az kazanç getireni; fakat insanı en çok ödüllendirenidir.
(Henry Van Dyke)

İyi bir öğretmen tarafsızdır; herkese direnç, kendini denetleme ve ayarlama örneği olur.
(Maurice Moffalı)

Öğretmek, öğretmenler için bir eğlencedir. Her yeni gün bir istek getirir, her sınıf değişik bir heyecan vericidir. Öğretmenler, öğrencileriyle gençleşirler. (Maurice Moffalı)

Öğretmen, nasılsa sınıf da öyledir. (Alman Atasözü)

tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsunnnn
ögretmenler gününüz kutlu olsun arkadaşlar
öğretmen olan çok değerli canım =) abimin ve mesleğini Allah rızası için hakkıyla icra eden bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutluyorum. ayrıca bütün öğretmenlerin ellerinden öpüyorum.çünkü bu değeri fazlasıyla hak ediyorlar =)
Geç oldu ama yinede olsun cevap yazmak istiyorum...
Öğretmenlerimize verilen değerin artması dileğiyle tüm öğretmen arkadaşların geçmiş öğretmenler günü kutlu olsunSmileySmileySmiley