17-07-2006, 21:00
TuzLu Kurabiye
MALZEMELER
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin ve alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız
****************
AcıLı Kurabiye
MALZEMELER
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kağşığı karbonat
1 fincan sirke
Un
1 yumurta
Susam
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
***********************************
ÇikoLataLı kurabiye
MALZEMELER
6 kişilik
3 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 çay kaşığı vanilya
3,5 kahve fincanı margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş çikolata
süs için:
krem şanti ve gıda boyaları
HAZIRLANIŞI
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın, soğumaya bırakın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti ile süsleyin.