Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: YAHUDININ SELAMI
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
YAHUDININ SELAMI

Resuli-Ekrem (.s.a.a)'in esi Ayse, Resul-i Ekrem (s.a.a)'in huzurunda oturmustu ki, Yahudi bir adam içeri girdi. Girdigi anda Selam un aleykum yerine
- Essamu aleykum' yani 'ölüm üzerinize olsun'dedi. Uzun sürmedi, baska biri daha geldi. O da selam yerine
- Ölüm üzerinize olsun' dedi. Bunun tesadüf olmadigi malumdu. Resul-i Ekrem (s.a.a)'i dille incitmek için yapilan bir plandi. Ayse çok öfkelendi, ve
- Ölüm sizin üzerinize olsun...' diye bagirdi.
Resul-i Ekrem (s.a.a) buyurdu:
- Ey Ayse küfür etme, küfür sekillenirse en kötü ve çirkin bir biçimde mücessem olur. Yumusaklik ve sabirli olmak, her neyin üzerine konursa, onu güzellestirir, süsler ve her seyin üzerinden kaldirilirsa güzelligini azaltir. Niçin sinirlenip öfkelendin?
Ayse:
- Görmüyor musun ya Resulullah'in, bunlar küstahlik ederek, utanmadan selam yerine ne diyorlar?
- Evet, görüyorum onun için bende, 'Aleykum' yani 'sizin üzerinize olsun' diye cevap verdim, bu kadari kafiydi.'

verilebilecek en güzel cevap bu olabilir di zaten çok güzel
paylaşım için teşekkürlerSmiley
ben de bir kaç tane eklim
DÜŞÜNDÜREN CEVAPLAR

1-Lafı uzatanlara ne yapmak lazım diye Farabi'ye sormuşlar:
-Uzun konuşanı kısa dinlemeli.demiş

2-cenap sehabeddin'e:
Şu edepsizeneden bir tokat vurmadın?dediklerinde;
-Eldivenim yoktu,iğrendim cevabını vermiş.

3-İngiltere Kralı george ile görüştüğü sırada,Gandi nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsüvardır.Davetten çıkınca bir gazeteci sorar:
Kiyafetiniz bir kralla bulusmak için yeterli miydi?
gandi hiç aldırmadan cevap verir:
-Kral ,ikimiz için de yetecek kadar giyimliydi.

4-köylü,yeni doğan sıpayı kucağına almış evine dönerken iki orta okul öğrencisi kendisine takılır ve:

-Hayrola amca derler.Oğlunu nereye götürüyorsun
Adam kendine yapılan bu terbiyesizliğe aldırmamış görünerek cevap verir:

-gittiğiniz okula kaydını yaptıracağım.

5-Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköye geçerken yanına biri yaklaşır:
-Üstad diye sormuş,Peygamberlere ne diye gerek duyuldu,biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.necip Fazıl okuduğu kitaptan başını kaldırmadan:
Ne diye vapura bindimki,cevabını vermiş.Yüzerek geçsene karşıya.

6-İncili Çavuş Osmanlı elçisi olarak Fransa kralına gönderildiğinde elbiselerin bazı yerlerinde yama varmış.Kral bunları görünce dayanamayıp:
-Bana senden başka göndercek adam bulamadılar mı?diye sorunca:
-Osmanlılar,adama göre adam gönderirler,cevabını vermiş beni de sana göndermelerinin hikmeti bu da olsa gerek.

BEDENDE BAŞ NEYSE,İMANDA DA SABIR AYNIDIR.BAŞSIZ BEDEN OLMAYACAĞI GİBİ SABIRSIZ İMAN DA OLMAZ
**HZ.ALİ**

Teşekkürler emeğine sağlık sözlei çok begendim
ÇOK GÜZEL SÖZLER ANLAYANA
tşkler arkadalar..

kıssa da çok güzel ve ders verici sözlerdeSmiley (18)