04-08-2006, 20:12
TARİHİ MEKTUP (Yüksek Sesle Okuyun)
GALATASARAY'lı ŞEHİTLER...
Çanakkale Savaşı'nın kahraman gazilerinden İvrindi Mallıca Köyü'nden Hacı Azman Dede anlatıyor :
"Cepheye gönderilen askerler arasında 15-17 yaşlarında çocuklar dikkatimi çekti.Bu gençler İstanbul GALATASARAY Lisesi öğrencisi,gönüllü delikanlılardı..
Çoğunun sakalı ,bıyığı bile çıkmamıştı.Hayatlarında tüfek görmemiş ,silah kullanmamış gencecik çocuklar. O gün çok sınırlı saatler içersinde onlara tüfek tutmayı ,nişan almayı , ateş etmeyi öğrettim..
Ertesi gün mevzilerde ateş altındaydık. Mermiler vızıldıyor,
makineli tüfek tarakaları kulakları çınlatıyor ,patlayan bombalar etrafı cehenneme çeviriyordu...
GALATASARAY'lı 15-17 yaşındaki gençler birbirlerine sokulmuşlar ,korku dolu gözlerle bakışıyorlardı ki içlerinden biri
bir zafer şarkısı söylemeye başladı...
" Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı...
Al sancağı teslim etti ALLAH'a ısmarladı..."
Bu marşa yanındaki , onun yanındaki derken hepsi bir ağızdan
katıldılar..Kurşunlar vınlıyor , bombalar patlıyor ecel tırpanı yaralıların acı feryatlarının yükseldiği mevzilerde ölüm dağıtırken GALATASARAY'lı gençler bu siperlerde ne için bulunduklarını sanki dünyaya ilan ediyorlardı...
Al sancağı teslim etti ALLAH'a ısmarladı...
Boş oturma , çalış dedi , hizmet eyle vatana...
Sütüm sana helal olmaz, saldırmazsan düşmana..."
GALATASARAY'lı gençler o gün ölüme böyle meydan okudular...
Arkadan "ALLAH ! ALLAH !" nidalarıyla birer yırtıcı panter gibi
düşman mevzilerine saldırarak şehadet şerbetini içtiler...
İstanbul'a gidip yolu Beyoğlu'na düşenler GALATASARAY Lisesi'nin bahçesindeki anıtta bu kahraman çocukların isimlerini görebilirler...
Bu Vatan için , Din için, Bayrak için ; namus ve şereflerini korumak için çalışan ve CAN verenlerin yoluna canımız kurban olsun.O ebedi hayatta onlarla tanışıp , karşılaşmayı Rabbim bizlere
nasip etsin...
Bilmem ki şimdi okullarımızda böyle güzel marşlar öğretiliyor mu..?
AHMET MÜFİT KUTLU
E.BİNBAŞI
----------------------------------------------------------------------------
GALATASARAY'lı ŞEHİTLER...
Çanakkale Savaşı'nın kahraman gazilerinden İvrindi Mallıca Köyü'nden Hacı Azman Dede anlatıyor :
"Cepheye gönderilen askerler arasında 15-17 yaşlarında çocuklar dikkatimi çekti.Bu gençler İstanbul GALATASARAY Lisesi öğrencisi,gönüllü delikanlılardı..
Çoğunun sakalı ,bıyığı bile çıkmamıştı.Hayatlarında tüfek görmemiş ,silah kullanmamış gencecik çocuklar. O gün çok sınırlı saatler içersinde onlara tüfek tutmayı ,nişan almayı , ateş etmeyi öğrettim..
Ertesi gün mevzilerde ateş altındaydık. Mermiler vızıldıyor,
makineli tüfek tarakaları kulakları çınlatıyor ,patlayan bombalar etrafı cehenneme çeviriyordu...
GALATASARAY'lı 15-17 yaşındaki gençler birbirlerine sokulmuşlar ,korku dolu gözlerle bakışıyorlardı ki içlerinden biri
bir zafer şarkısı söylemeye başladı...
Al sancağı teslim etti ALLAH'a ısmarladı..."
Bu marşa yanındaki , onun yanındaki derken hepsi bir ağızdan
katıldılar..Kurşunlar vınlıyor , bombalar patlıyor ecel tırpanı yaralıların acı feryatlarının yükseldiği mevzilerde ölüm dağıtırken GALATASARAY'lı gençler bu siperlerde ne için bulunduklarını sanki dünyaya ilan ediyorlardı...
Al sancağı teslim etti ALLAH'a ısmarladı...
Boş oturma , çalış dedi , hizmet eyle vatana...
Sütüm sana helal olmaz, saldırmazsan düşmana..."
GALATASARAY'lı gençler o gün ölüme böyle meydan okudular...
Arkadan "ALLAH ! ALLAH !" nidalarıyla birer yırtıcı panter gibi
düşman mevzilerine saldırarak şehadet şerbetini içtiler...
İstanbul'a gidip yolu Beyoğlu'na düşenler GALATASARAY Lisesi'nin bahçesindeki anıtta bu kahraman çocukların isimlerini görebilirler...
Bu Vatan için , Din için, Bayrak için ; namus ve şereflerini korumak için çalışan ve CAN verenlerin yoluna canımız kurban olsun.O ebedi hayatta onlarla tanışıp , karşılaşmayı Rabbim bizlere
nasip etsin...
Bilmem ki şimdi okullarımızda böyle güzel marşlar öğretiliyor mu..?
AHMET MÜFİT KUTLU
E.BİNBAŞI
----------------------------------------------------------------------------