Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: İNANMAYANLARA CEVAP!!!!!!!!!!!!!! MUTLAKA OKUYUN....
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
ARKADAŞLAR İNANMAYANLAR SORULARIYLA İMANLARI ZAYIF GENÇLERİ YOLDAN CIKARMAYA CALIŞIYOR.. ONLARA CEVAP VEREMIYEN GENÇLER ŞÜPE İÇİNE DÜŞEREK AZ OLAN İMANDAN DA OLUYOR HERKESE İLETELİM GENÇLERİN VERECEGİ CEVAPLAR OLSUN.........

Bir universite profesoru ogrencilerine $u soruyu sorar;

'Var olan her $eyi Tanrimi yaratti?

'Cesur bir ogrenci ayaga kalkar ve yanitlar.

'Evet, her $eyi Tanri yaratti!

'Profesor sorusunu yineler ve ogrenci yine 'evet efendim' diye yanitlar.

Profesor devam eder;'Eger her $eyi yaratan Tanri ise ve $eytan var olduguna gore $eytani da Tanri yaratmi$ olur ve cali$malarimizda uyguladigimiz 'Kesinle$tirme' prensibine gore de Tanri $eytandir.

Ogrenci boyle bir onerme kar$isinda $a$irir ve yerine oturur.

Profesor ise ogrencilerine bir kez daha tanri'nin icindeki kaderin bir efsane oldugunu kanitlamaktan oturu oldukca mutludur.

Bu arada bir ogrenci ayaga kalkar ve -Bir soru sorabilir miyim profesor? der.

Profesorde sorabilecegini soyler. Ogrenci ayaga kalkar ve

'Soguk var midir? Diye sorar.

Profesor; Nasil bir soru bu boyle, tabi ki vardir ' diye yanitlar. 'Sen hic soguktan

u$umedin mi? '

Ogrenci ; -'Aslinda, fizik yasalarina gore soguk yoktur. Ya$amda realitede biz sogugu sicakligin yoklugu olarak du$unuruz. Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir $ekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler. Ornegin, Absolute 0 (-460 derece F) sicakligin kesin yoklugudur (hic olmadigi seviyedir).Tum maddelerin bu seviyede reaksiyon verme ozellikleri bozulur ve degi$ir. Soguk yoktur, o yalnizca sicakligin yoklugunda duyumsadiklarimizi tarif etmek icin yarattigimiz bir kelimedir' der ve devam eder,

Profesor, karanlik var midir?

Profesor ;- 'Tabi ki vardir'.

Ogrenci yanitlar,- 'Korkarim gene yaniliyorsunuz efendim. Cunku karanlikta yoktur. Ya$amda/realitede karanlik i$igin yoklugudur. Biz i$ik uzerinde cali$abiliriz ama karanligi cali$amayiz. Gercekte, biz Newton'un prizmasini kullanarak beyaz i$igi kirar ve renklerin ce$itli dalga uzunluklari uzerinde cali$abiliriz. Ama karanligi olcemeyiz. Bir basit i$ik i$ini karanlik bir mekâni aydinlatarak karanligi kirmi$ olur yani karanligi gecersiz kilar.

Siz belli bir mekânin/uzayin ne kadar karanlik oldugundan nasil emin olursunuz? I$igin miktarini olcersiniz! Bu dogrudur degil mi? Karanlik insanlik tarafindan, i$igin olmadigi yer/mekân icin kullanilan bir kelimedir.

Son olarak ogrenci profesore gene sorar;- 'Efendim $eytan var midir?

Bu kez profesor pek emin olamamakla birlikte yanitlar;-'Tabi ki, acikladigim gibi, biz onu her gun her yerde onu goruruz. $eytan/kotuluk bir ki$inin ba$ka bir ki$iye her gun sergiledigi insaniyetsizliginin ornegidir. O, dunyadaki i$lenmi$ tum suclarda, $iddette yer alir. Bunlarin tumu $eytanin kendisinden ba$ka bir $ey de degildir.' der.

Ogrenci devam eder;- '$eytan yoktur efendim. Yani o kendi ba$ina yoktur. $eytan basit olarak Tanrinin yoklugudur. O aynen karanlik ve soguk ta oldugu gibi insanin tanrinin yoklugunu tarif etmek uzere yarattigi bir kelimeden ibarettir. Tanri $eytani yaratmadi. $eytan/kotuluk insanin tanrisal sevgiyi yureginde duyumsamadigi zaman deneyimle diklerinin bir sonucudur. O aynen sicakligin olmadigi yere gelen soguk ya da i$igin olmadigi yere gelen karanlik gibidir. Profesor yerine oturur. Genc ogrencinin adi

Albert Einstein'dir.

bunu okumuştum ama yinede tekrar okumak güzel:alkış:
harika cevaplar ama bugunki egitim sisteminde bir öğrenci bir profa böyle cevaplar verecek olsa ömrünün sonuna kadar o okulu bitiremezSmiley (28)

emegine sağlık kardeşim
*ALEmDAR* demiş ki:harika cevaplar ama bugunki egitim sisteminde bir öğrenci bir profa böyle cevaplar verecek olsa ömrünün sonuna kadar o okulu bitiremezSmiley (28)

emegine sağlık kardeşim
evet hayatta bitiremezSmiley (5)Smiley (5)Smiley (5)Smiley (5)Smiley (5)