Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Fransız Meclisi soykırımı inkara ceza getiren yasayı onayladı, şimdi ne olacak?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
[Resim: 2289434tc8.jpg]

Fransız Meclisi soykırımı inkara ceza getiren yasayı onayladı, şimdi ne olacak?


- Yasa Senato'ya gidecek. Senato yasayı, aynı sözcüklerle onaylarsa imza için Cumhurbaşkanı'na sunulacak.

- Senato'da gündeme alınmadan sonsuza kadar bekleyebiliyor. Senato'da gündemi belirleme yetkisi hükümete ait ve gelecek ilkbahardaki başkanlık seçimine kadar hükümetin metni Senato gündemine alması beklenmiyor.

- Senato'dan da geçerse Cumhurbaşkanı'nın 15 gün içinde metni ikinci kez görüşülmek üzere Meclis'e iadesi mümkün. Ayrıca Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Ulusal Meclis ve Senato başkanlarının, 60 milletvekili veya senatörün teklifi Anayasa Mahkemesi'ne götürme yetkisi var.

- Cumhurbaşkanı onaylarsa resmi gazetede ilan etmek zorunda.

- Resmi gazetede yayınlandıktan sonra yasa yürürlüğe girer ve ceza alan olursa AİHM'e gidebilir. AİHM, Fransa'yı suçlu bulsa bile Fransa kendi iç yasasını değiştirmek zorunda değil. Ancak, Fransa genellikle yeni düzenleme yapıyor.

- Türkiye de AİHM'e başvurabilir. Fransa aleyhine dava açabilir.
ne olacak SAWAŞŞŞŞ... Smiley (15) tööbe tööbe allah korusun ama başka bişe gibi görünmüyor... senatoda bekleyecekmiş... inş sonsuza kadar bekler!
Misilleme lazım misilleme başka birşey söylemiyorum. Eline sağlık arkadaşım.
arkadaşlar fransız malları yazarsanız valla ben satın almayacağım sizi bilmem bu şerefsizlere misilleme yapmalıyız+fransızların cezayirlilere yaptığı soykırımı inkar edenlerde aynı şekilde TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE hapis cezasına çarptırılsın meclis bu konuda harekete geçmeli bence.Şerefsiz fransızlar benim atalarım fransızlara karşı 11 ay dışarıdan yardım almadan savaştı yine savaşacağız atalarımızın kemiklerini sızlatmayacağız aldığınız Gazi ünvanına yakışır bi şekilde hareket edeceğiz çünkü biz GAZİANTEPLİYİZ.