18-10-2006, 11:09
MALZEME:
Havuç
1 kg.
Kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı
Zeytinyağı
3/4 su bardağı
Tuz
Sarmısak
4 diş
Süzme yoğurt
2 su bardağı
YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.
Havuç
1 kg.
Kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı
Zeytinyağı
3/4 su bardağı
Tuz
Sarmısak
4 diş
Süzme yoğurt
2 su bardağı
YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.