Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
MALZEME:

Havuç
1 kg.
Kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı

Zeytinyağı
3/4 su bardağı
Tuz


Sarmısak
4 diş
Süzme yoğurt
2 su bardağı



YAPILIŞI:

Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.
denemiştim çok güzel oluyo tavsiye ederim sizde deneyin
evet bende tavsiye edıyorum çok leziz ımmm yahu ben çok acıktım yaaaaaaaaaa