18-10-2006, 13:02
KEREVİZ SALATASI (TEKİRDAĞ)
MALZEME:
Yaprak kereviz
1 adet
Süt
1 fincan
Tulum peyniri
100 gr.
Zeytinyağı
4 çorba kaşığı
Dövülmüş ceviz içi
100 gr.
Üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Kerevizin dış yaprakları soyularak alınır ve yıkanıp süzülür. İyice kurulandıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranır, dövülmüş ceviz üzerine dökülerek karıştırılır ve servis yapılıncaya kadar buzdolabına konur. Diğer bir kapta yağlı tulum peyniri, bir fincan sütle karıştırılıp çatalla ezildikten sonra karabiber, zeytinyağı ve sirkeyle karıştırılarak peynir sulandırılır. Servis zamanı geldiğinde cevizli kereviz dolaptan çıkarılır ve peynirli karışım üzerine dökülerek servis yapılır.
MALZEME:
Yaprak kereviz
1 adet
Süt
1 fincan
Tulum peyniri
100 gr.
Zeytinyağı
4 çorba kaşığı
Dövülmüş ceviz içi
100 gr.
Üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Kerevizin dış yaprakları soyularak alınır ve yıkanıp süzülür. İyice kurulandıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranır, dövülmüş ceviz üzerine dökülerek karıştırılır ve servis yapılıncaya kadar buzdolabına konur. Diğer bir kapta yağlı tulum peyniri, bir fincan sütle karıştırılıp çatalla ezildikten sonra karabiber, zeytinyağı ve sirkeyle karıştırılarak peynir sulandırılır. Servis zamanı geldiğinde cevizli kereviz dolaptan çıkarılır ve peynirli karışım üzerine dökülerek servis yapılır.