Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: ‘Kar’ ve ‘Kara Kitap’a Devlet desteği
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
‘Kar’ ve ‘Kara Kitap’a Devlet desteği
TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu, 2006 yılı 2. toplantısı sonucunda 27 eser çevirisinin desteklenmesine karar verdi. Nobelli yazar Orhan Pamuk’un ‘Kar’ ve ‘Kara Kitap’ adlı yapıtları da destek kapsamında.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 13:59 TSİ 17 Ekim 2006 Salı

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türk kültür, sanat ve edebiyatıyla ilgili eserlerin Türkçe dışındaki dillerde de yayımlanmasına destek” amacıyla geliştirdiği TEDA Projesi kapsamında, 2006 yılı 2. döneminde desteklenecek eserler belirlendi. Destek kapsamında, 2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk’un ‘Kar’ kitabı Ukrayna ve Polonya’da, ‘Kara Kitap’ ise Güney Kore’de okurla buluşacak. Ayrıca Attilâ İlhan’ın ‘Gazi Paşa’, Perihan Mağden’in ‘İki Genç Kızın Romanı’ ile Zülfü Livaneli’nin ‘Mutluluk’ eserlerinin çevirileri de TEDA Projesi ile destekleniyor.
DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
� Türk Edebiyatı dünya yolcusu
� Türk edebiyatı dünyaya açılıyor
� Nobel Edebiyat Ödülü Orhan Pamuk'un
� NYT: Pamuk ödülü hak ediyor
� Orhan Pamuk coşkuya davet etti
� Pamuk'un Nobeli'ne tepkiler...

Türkçe’nin yazılı dil birikimini dünyaya tanıtmayı hedefleyen yayıncılık projesi TEDA, 2005 yılında uygulamaya konulmuştu. Uygulamadan, Türk Edebiyatı örneklerinin çevirilerini ülkelerinde yayımlamak amacıyla başvuruda bulunan ve şartları uygun görülen yayıncı kuruluşlar yararlanabiliyor.

2005 yılının birinci ve ikinci döneminde toplam 39 eser desteklenmiş, 2006 yılı birinci dönemi için ise 41 eserin desteklenmesi uygun görülmüştü.

Proje kapsamında, 2005 yılı ve 2006 yılı 1. dönemine ilişkin eserlerden 30’u yayımlanarak çeşitli ülkelerde okurlarla buluştu.

TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu, 2006 yılının ikinci yarısına ilişkin 10 Ekim’de yaptığı toplantıda destek kapsamında çevirisi yapılacak eserleri belirledi.

Almanya, Bulgaristan, Rusya, Fransa, Ukrayna, Tayvan, Yunanistan, İran, İtalya, Güney Kore, Macaristan ve Polonya’dan çeşitli yayınevleri başvurularında belirttikleri eserleri TEDA Projesi kapsamında, kendi dillerinde yayımlayacaklar.

2006 İKİNCİ DÖNEMİNDE ÇEVİRİLERİ DESTEKLENECEK ESERLER
Orhan Pamuk “Kar” ve “Kara Kitap”, Attilâ İlhan “Gazi Paşa”, Perihan Mağden “İki Genç Kızın Romanı”, Zülfü Livaneli “Mutluluk”, Gülsüm Cengiz “Kuşlar Kralı Kim Olacak”, Nur İçözü “Bugün Ne Cadılık Yaptım”, Nuran Turan “Nur Ana”, Oya Baydar “Hiçbir Yere Dönüş”, Ayfer Tunç “Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek”, Sait Faik Abasıyanık “Lüzumsuz Adam” ve “Alemdağ’da Var Bir Yılan”, Sabahattin Ali “Kürk Mantolu Madonna”, Şefik Can “Fundamentals Of Rumi’s Thought”, Mevlana Celalettin Rumi “Mevlana Celalettin Rumi Şiirler”, Nalan Barbarosoğlu, Ayfer Tunç, Müge İplikçi, Hatice Meryem, Sema Kaygusuz, Şebnem İşigüzel “Çağdaş Türk Kadın Öyküleri”, Saba Altınsay “Kritimu Girit’im Benim”, Melih Cevdet Anday “Rahatı Kaçan Ağaç ve Ölümsüzlük Ardında Gılgamış”, Oktay Rifat “Oktay Rifat Bütün Şiirleri 1-2-3”, Karacaoğlan “Karacaoğlan Bütün Şiirleri”, Ayla Kutlu “Sen de Gitme Triyandafilis”, Cemil Kavukçu “Gamba”, Cem Mumcu “Makber”, Reha Çamuroğlu “Son Yeniçeri”, Nuran Turan “Kapadokya’nın Sırları” ile “Nasrettin Hoca ve Serdar”.
tesekkürler arkadaşım bılgıler için
orhan pamuk allah hidayete erdirsin onu türk düşmanı vatan haini...
zorlusevdam demiş ki:orhan pamuk allah hidayete erdirsin onu türk düşmanı vatan haini...

lütfen arkadaşım bu sitede bu tip konulara yer vermeyelim tamam eleştirilerini yaz ama türk düşmanı vatan hain gibi AĞIR laflar etmeyelim anlayışın için şimdiden teşekkürlerSmiley (26)
ne senle nede bir başkası ile bir tartışmaya girme gibi niyetim yok kardeş ama orhan pamuk denen şahsa nobel edebiyat ödülü veriliyor. ama ne zaman ermeni olaylarının halt safhada olduğu bir zamanda türklere katil dedikten sonra. bence biraz düşünmek gerek. benim için kürdü türkü lazı çerkezi bir bende aslen tam türk değilim ama türküm demekten büyük bir haz alıyorum. bu ülkede doğdum türkiyeliyim vatanıma uzanan o dili bunun hesabını elbet ahirette verecektir...
zorlusevdam demiş ki:ne senle nede bir başkası ile bir tartışmaya girme gibi niyetim yok kardeş ama orhan pamuk denen şahsa nobel edebiyat ödülü veriliyor. ama ne zaman ermeni olaylarının halt safhada olduğu bir zamanda türklere katil dedikten sonra. bence biraz düşünmek gerek. benim için kürdü türkü lazı çerkezi bir bende aslen tam türk değilim ama türküm demekten büyük bir haz alıyorum. bu ülkede doğdum türkiyeliyim vatanıma uzanan o dili bunun hesabını elbet ahirette verecektir...

Nobel ödülünü acaba anlattıgın olay yüzündenmi kazandı yani ermeni sorununu dile getirdigi içinmi aldı demek istiyorsun bence haksızlık etmiş olunur.Aldıgı ödüle sözüm yok ama kendi vatanına yaptıkları tartışılır...
2004 yılında nobel ödülünü gerçekte orhan pamuk denen şahsın alması bekleniyordu fakat alamadı. taki türkler ermenilere soykırım yaptı diye bir kitap yazıncaya kadar. neden 2004 değilde 2006 bence buda hiristiyanların bir oyunu kaldıki o şahış yürekli birisi olsa idi benim devletim hakkında kötü bir karar alan milletin nobelini kabul edemem deyip iade etmesi beklenirdi ki etmiş olsa idi tüm türklerin sevgilisi olacaktı bazı şeyleri o gibi şahıslar idrak edemedikleri için bunu yapamadılar...
zorlusevdam demiş ki:2004 yılında nobel ödülünü gerçekte orhan pamuk denen şahsın alması bekleniyordu fakat alamadı. taki türkler ermenilere soykırım yaptı diye bir kitap yazıncaya kadar. neden 2004 değilde 2006 bence buda hiristiyanların bir oyunu kaldıki o şahış yürekli birisi olsa idi benim devletim hakkında kötü bir karar alan milletin nobelini kabul edemem deyip iade etmesi beklenirdi ki etmiş olsa idi tüm türklerin sevgilisi olacaktı bazı şeyleri o gibi şahıslar idrak edemedikleri için bunu yapamadılar...

İngilizce Çeviriler
Rusça Çeviriler
Fransızca Çeviriler
Almanca Çeviriler
İspanyolca Çeviriler
İtalyanca Çeviriler
Hollandaca Çeviriler
İsveçce Çeviriler
Norveçce Çeviriler
Bulgarca Çeviriler
Korece Çeviriler
Lehçe Çeviriler
Macarca Çeviriler
Sırpça Çeviriler
Fince Çeviriler
Rumence Çeviri
Estonca Çeviri
Fransızca çevirisi

Kitapları bu kadar dile çevrilmiş bir adamın nobel alması tartışılmamalı yani romancılığına kimse söz etmemeli ama seninde dedigin gibi neden 2004 degilde 2006 işte ordaki düşünce önemli...
Benim kızdığım nokta bazı çevrelerin orhan pamugun edebiyatına dil uzatmaları ve buda yersiz...
orhan pamuğun edebiyatına bi yere kadar sözümüz yok ama nufusunu kullanarak ülkeme dil uzatması türklerim 7 milyarlık dünyaya katil gibi göstermesi çok insafsızca 1,5 milyon ermeni öldürüldü diyor kendisi dünya arşivlerinde bir araştırma yapsın ki o zaman ermenilerin nufusu kaçmış öldürüldüğü iddia edilen ermeniler gerçekten katledilmiş olsa idi. şuanda ermeni varlığından söz edilir olamazdı. yine aynı dönemdeki arşivlere bakılırsa (dünyanın kanıt olarak kabul ettikleri) gerçek soykırımın türklere ve kürtlere yapıldığı görülür. ermenilerin doğuda öldürdüğü türk ve kürt sayısı 2 milyonun üzerindedir. bunların yapmak istedikleri türklere ve kürtlere biz ermenilere gerçekten soykırım yaptık mı düşüncesini yeni neslin bilinç altına yerleştirmek ve ilerleyen zamanlarda türkiyeden toprak ve tazminat talep edecekler bu talepleri şimdide var ama daha hazırlık aşamasını tamamlamadılar tamamlayınca göreceksiniz neler olacak...
zorlusevdam demiş ki:orhan pamuğun edebiyatına bi yere kadar sözümüz yok ama nufusunu kullanarak ülkeme dil uzatması türklerim 7 milyarlık dünyaya katil gibi göstermesi çok insafsızca 1,5 milyon ermeni öldürüldü diyor kendisi dünya arşivlerinde bir araştırma yapsın ki o zaman ermenilerin nufusu kaçmış öldürüldüğü iddia edilen ermeniler gerçekten katledilmiş olsa idi. şuanda ermeni varlığından söz edilir olamazdı. yine aynı dönemdeki arşivlere bakılırsa (dünyanın kanıt olarak kabul ettikleri) gerçek soykırımın türklere ve kürtlere yapıldığı görülür. ermenilerin doğuda öldürdüğü türk ve kürt sayısı 2 milyonun üzerindedir. bunların yapmak istedikleri türklere ve kürtlere biz ermenilere gerçekten soykırım yaptık mı düşüncesini yeni neslin bilinç altına yerleştirmek ve ilerleyen zamanlarda türkiyeden toprak ve tazminat talep edecekler bu talepleri şimdide var ama daha hazırlık aşamasını tamamlamadılar tamamlayınca göreceksiniz neler olacak...

Anlattıkların mantıklı ama bu dediğin düşünceyi orhan pamugun düşünmesi imkansız bunu ancak 10-20 yıl sonrasının planlarını şimdiden yapan ülkeler düşünür ve o ülkelerde belli ve onlarda bizim kuyumuzu kazmaya çalışıyorlar bizim yapmamız gereken birlik ve beraberlik çünkü o ülkeler dedigin gibi orhan pamuk vb. şahsiyetleri kullanarak olayı gündemde tutmaya çalışıyorlar ama biz yılmamalıyız daha dogrusu bunları bizde gündemimizde tutmamalıyız yani güncel basın vs. bunlara yer vermemeli ama devlet bunu düşünüp gizli yollarla halletmeli biz nekadar gündemde tutarsak onların ekmegine bal sürmüş oluruz...
Sayfa: 1 2