18-10-2006, 15:03
TAZE BÖRÜLCE SALATASI (BALIKESİR)
MALZEME:
Taze börülce
500 gr.
Sızma zeytinyağı
1/3 su bardağı
Sarmısak
5 diş
Tuz
Limon suyu veya koruk suyu
1/2 su bardağı
YAPILIŞI:
Börülceleri iki ucunu ve varsa kılçıklarını alarak ayıklayıp, bütün bırakın. Yıkayıp süzdürün. Bir tencerede tuzlu su kaynatıp börülceleri içine atın, hafif diri kalacak biçimde yaklaşık 15 dakika haşlayın ve süzdürün. Soğumaya bırakın. Sarmısakları dövün. Bir kapta, limon suyu, sarmısak, tuz ve zeytinyağını çırparak karıştırın. Ilınmış börülceleri bir servis tabağına alın. Üzerlerine sosu gezdirip soğuk olarak servis yapın.
MALZEME:
Taze börülce
500 gr.
Sızma zeytinyağı
1/3 su bardağı
Sarmısak
5 diş
Tuz
Limon suyu veya koruk suyu
1/2 su bardağı
YAPILIŞI:
Börülceleri iki ucunu ve varsa kılçıklarını alarak ayıklayıp, bütün bırakın. Yıkayıp süzdürün. Bir tencerede tuzlu su kaynatıp börülceleri içine atın, hafif diri kalacak biçimde yaklaşık 15 dakika haşlayın ve süzdürün. Soğumaya bırakın. Sarmısakları dövün. Bir kapta, limon suyu, sarmısak, tuz ve zeytinyağını çırparak karıştırın. Ilınmış börülceleri bir servis tabağına alın. Üzerlerine sosu gezdirip soğuk olarak servis yapın.