Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP)


MALZEME:

Kabak
1 kg.
Maydanoz
1/2 demet

Zeytinyağı
1 çay bardağı
Kırmızı toz biber


Soğan
1 adet
Tuz


Sarmısak
1 baş





YAPILIŞI:

Kabak içleri ince ince doğranır. Soğan ve sarmısaklar ayıklanır, ufak ufak doğranır. Zeytinyağı tencerede kızdırılır, soğan ve sarmısaklar atılır, kabak içi ilave edilir ve pişirilir. Serviste yemek üzerine kıyılmış maydanoz ve kırmızı toz biber serpilir.