Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: KABURGA DOLMASI (MARDİN)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
KABURGA DOLMASI (MARDİN)


MALZEME:

Kuzu kaburgası
3 kg.
Kuşbaşı
Yarım kg.

Tuz
  
Pirinç
Yarım kg.

Soyulmuş badem
1 çay bardağı
Sıvı yağ
1 çay bardağı

Salça
1 tatlı kaşığı
Yenibahar
  

Karabiber
  
  
  



YAPILIŞI:

Kuşbaşı kuzu etini yıkadıktan sonra ateşe koyun. Sıvı yağda kendi suyunu çekene kadar kavurun. Kaynatıp kabuklarını çıkardığınız bademleri, kuşbaşı etin içine atarak birlikte pişirin. Pişen kuşbaşı kuzu etini ve bademleri tencereden bir kevgirle bir tabağa çıkartın. Tencerede kalan yağın içinde iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri 1-2 dakika kavurun ve 2 su bardağı su ilave ederek pirinçler diriliğini kaybetmeyecek şekilde pişirin. Pişen pilavın içine önceden hazırladığınız kuşbaşı kuzu etini, bademleri, yenibaharı, karabiberi koyup karıştırın. İç pilav pişerken, bir yandan kaburganın üst kısmında bulunan eti kemiklerden ayırın. 3 tarafı yorgan iğnesi ve ipiyle dikin.Kaburga etinin açık kalan kısmından iç pilavı doldurun ve dikin. Her tarafına domates salçası sürüp, geniş bir tencerede iki tarafını kızartın. İki tarafı da kızardıktan sonra üstünü örtecek şekilde sıcak su ve bir tatlı kaşığı salça ve tuz koyun. Bir buçuk saat kısık ateşte pişirin.
yavaş gel yahu ne bu yemek sevdasınamı tutuldun az az yazkı tarifler

aklımızda kalsınnn
ileride faydalasınız diye yazıyorum tamam yazmıyorum artık ok
zorlusevdam demiş ki:ileride faydalasınız diye yazıyorum tamam yazmıyorum artık ok

sinirlenme kardeşSmiley Bilgiler paylaştıkça çogalır bak bunlar ilerde bana yarayacakSmiley (28) tabi yapabilirsemSmiley (28)
aaa yenge yardımcı olur kardeş takma kafana sen
zorlusevdam demiş ki:aaa yenge yardımcı olur kardeş takma kafana sen

inşallah olur ama bende bir iki şey yapmak isterimSmiley (28) cahil kalmayalım demiSmiley (5)Smiley (5)