Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin anlaminin ne olduguna takmis
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin anlaminin ne olduguna takmis >kafayi. Buldugu hiçbir cevap ona yeterli gelmemis ve baskalarina sormaya >karar vermis. Ama aldigi cevaplar da ona yetmemis. Fakat mutlaka bir cevabi >olmali diyormus ve dolasip bunu herkese sormaya karar vermis... > >Köyleri, kasabaları, ülkeleri dolasmis, bu arada zaman da durmuyor tabi >ki... Tam umudunu yitirmisken, bir köyde konustugu insanlar ona > >"Su karsiki dagi görüyor musun; orada yasli bir bilge yasar, istersen ona >git; belki o sana aradigin cevabi verebilir." demisler. > >Adam çok zorlu bir yolculuk sonunda bilgenin yasadigi eve ulasmis. Kapidan >içeri girmis ve bilgeye hayatin anlaminin ne oldugunu somus. > >Bilge, "sana bunun cevabini söylerim, ama önce bir sinavdan geçmen >gerekiyor." demis. > >Adam kabul etmis. > >Bilge bir çay kasigi vermis >adamin eline ve içine de zeytinyagi doldurmus. > >- "Simdi cik ve bahçede bir tur at. Tekrar buraya gel. Yalniz, dikkat et; >kasiktaki zeytinyagi eksilmesin, eger bir damla eksilirse kaybedersin." > >Adam, gözü çay kasiginda bahçeyi turlayip gelmis. > >Bilge bakmis, "evet" demis; "kasikta yag eksilmemis. Peki bahçe nasildi?" > >Adam saskin... "Ama" demis; "ben kasiktan baska bir yere bakmadim ki..." > >"Simdi tekrar bahçeyi dolasiyorsun, kasik yine elinde olacak; ama bahçeyi >inceleyip gel." demis Bilge... > >Adam tekrar bahçeye çikmis. Gördügü güzellikler büyülemis adami. Muhtesem >bir bahçedeymis çünkü. > >Geri geldiginde, bilge, adama "bahçe nasildi?" diye >sormus. > >Adam gördügü güzellikler karsisinda büyülendigini anlatmis. > >Bilge gülümsemis; "ama kasikta hiç yag kalmamis." demis ve eklemis: > >"Hayat senin bakisinla anlam kazanir; ya sadece bir noktayi görürsün, >hayatin akip gider, sen farkina varmazsin > >ya da görebilecegin tüm güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin, akip >giden zamanin anlam kazanir." >
dogru söylemiş bilge hayat bakışımızla anlam kaznır ....... eger tüm umutlarımı yitirmiş hayata bakarsam o hayat bana birşey getirmez ...... çünki ben istemıyorumdur...... hayat yinede yaşamaya deger......