Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Kim Doğru Söylüyor ?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Wilson: PKK'yı desteklemiyoruz dedi...

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Seymour Hersh'ün ABD'nin PKK'yı desteklediği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi George Siam'ın Lübnan milli günü dolayısıyla verdiği resepsiyonda konuşan ABD Büyükelçisi Ross Wilson, "PKK'yı desteklemiyoruz. ABD, PEJAK ile çalışmıyor" dedi.

Wilson, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

ABD'nin İran'da bulunan terörist örgüt Pejak'ı desteklediği yönünde iddiaların sorulması üzerine bu iddiaların doğru olmadığını belirten Wilson, "ABD, PKK'yı desteklemiyor ve kesinlikle Pejak ile çalışmıyoruz" dedi.

ABD'nin İran'a karşı, PKK'nın ülkedeki uzantısı olduğu ifade edilen Pejak'ı kullanacağı yönündeki iddialar için "Başkaları bu konuda bazı şeyler söyleyebilir" diyen Wilson, iddiaların doğru olmadığını belirtti.

"ABD Pejak'ı bir terör örgütü olarak tanıyor mu?" sorusu üzerine Wilson, "Resmi olarak belirledik mi bilmiyorum. Ancak biz, ben (Pejak'ı) PKK'nın bir kardeş örgütü sayıyorum" dedi.

Kısa vadede PKK ile mücadele koordinatörü Joseph Ralston'un Türkiye'ye ziyaretine yönelik belli bir plan olmadığını belirten Wilson, "Bir ziyaret için elle tutulur bir neden olması gerekir" diye konuştu.

Son günlerde gündemde olan Türkiye'de başörtüsü konusunda da değinen Wilson, ABD'de Türkiye'de başörtüsü sorunu olduğuna dair iddiaların yalnızca söyleyeni bağlayacağını konuşanların kendi adlarına konuştuklarını ifade etti. "ABD, ifade özgürlüğünü ve kişisel özgürlükleri destekliyor. Ancak spesifik bir konu olan başörtüsü konusu yalnızca Türkiye'nin çözeceği bir konu" dedi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un, Beyaz Saray'a girerken aranmak istemesi konusunda da Wilson, "O konuda çok net bir bilgim yok. Ancak sanırım gizli servisin, ziyaretçilere uyguladığı güvenlik prosedürüne bir itirazı oldu. Bu olaydan dolayı üzüntü duyuyorum. Sanırım kendisine bir ziyarette bulunuldu" diye konuştu.

digimedya