Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: kaç cumartesimiz kaldı ???
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
“Dostum, işinle çok meşgul gibi görünüyorsun. Eminim iyi maaş alıyorsundur. Ama aileden ve evinden bu kadar uzak olmak çok ayıp. Genç bir adamın, iki yakasını bir araya getirmek için, haftada 60 veya 70 saat çalışmak zorunda kalmasına inanmak gerçekten zor. Kızının dans gösterisini kaçırmış olman da gerçekten çok üzücü.” Birden anlatılanlar bütün benliğimi sarmaya başladı. Altın sesli adam devam etti. “Sana bir şey anlatacağım. Bu, bana önceliklerim konusunda daha iyi bir bakış açısına sahip olmamda yardımcı oldu.

Senin anlayacağın, bir gün oturdum ve biraz aritmetik hesabı yaptım. Ortalama bir kişi 75 yaşına kadar yaşar. Biliyorum, bazıları daha çok, bazıları da daha az yaşar. Ancak, ortalamada insanlar 75 yaşına kadar yaşar. 75'i, 52 ile çarptım ve ortalama ömre sahip bir insanın tüm yaşamında sahip olacağı Cumartesi sabahı sayısı olarak, 3.900 rakamına ulaştım. Dostum, şimdi beni iyi dinle. En önemli kısmına geliyorum. Ben bütün bunları ayrıntılı olarak düşünmeye 55 yaşında başladım.” Altın sesli adam devam etti. “Bu yaşıma kadar 2860'ın üzerinde Cumartesi yaşadım. Sonra, düşünmeye başladım. Eğer, 75 yaşına kadar yaşarsam, yaşayacağım Cumartesi sayısı sadece 1.040 adet olacak. Bir oyuncak dükkânına gittim ve dükkandaki tüm misketleri aldım. 1.040 adet misketi bir araya getirebilmek için, üç tane daha oyuncak dükkanını ziyaret ettim. Misketleri eve getirdim ve çalışma odamda, radyomun yanında duran, büyük, şeffaf bir cam kabın içine hepsini doldurdum. O günden sonra, her Cumartesi bir tane misket aldım ve attım. Misketlerin azaldığını gördükçe, hayatımdaki önemli şeyleri daha fazla düşünmeye başladım.

Hiçbir şey, dünyadaki zamanınızın akıp gittiğini seyretmek kadar, önceliklerinizi düzene sokmanıza yardım edemez.” Birden hayatım ve boşu boşuna geçirdiğim günler gözlerimin önüne geldi. Altın sesli adam devam ediyordu. “Programı kapatmadan ve karımı sabah kahvaltısı için dışarıya çıkarmadan önce, son bir şey daha anlatacağım. Bu sabah, kabın içindeki son misketi de attım. Eğer önümüzdeki Cumartesi'ye kadar yaşarsam, bana biraz daha zaman verilmiş olacak.

Hepinizin kullanabileceği şey, biraz daha fazla zamandır. Bunu unutma. Seninle konuşmak çok güzeldi dostum. Umarım sevdiklerinle biraz daha fazla zaman geçirirsin ve umarım bir gün tekrar görüşürüz. İyi sabahlar.”

Acaba, Kaç Cumartesimiz Kaldı ??
yazıyı çok beğendim, teşekkkürler...

misketlerin hergün azalması ve bu azalışın farkedilebilmesi için cam kabın göz önüne konulması gerçekten etkileyici. evimdeki takvim yapraklarıyla ben ilgilenirim ama ancak yapraklar bittiğinde farkederim günlerin ne kadar çabuk geçtiğini. anlaşılan takvimimi heran gözümün çarptığı bir yere koysam iyi olacak :-)

yazı için tekrar teşekkürler...
tşkler gerçekten güzel bir yazı...

Alıntı: Hiçbir şey, dünyadaki zamanınızın akıp gittiğini seyretmek kadar, önceliklerinizi düzene sokmanıza yardım edemez.

çok dogru bir söz... birşeylerin eksildigini gördüğümüzde daha dikkatli ve tedbirli olabiliriz...

zor günler sende takvimin yerini degiştir bakalım neler degişecek....

tşkler
Ellerine saglik...
Cok etkileyici ... çok merci ..