17-12-2006, 22:54
1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan
önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin
2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç
dakika buhara tutun
3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.
4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi
ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz
birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz
koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik
süpürgesini
gezdirin.Izden eser kalmadigini göreceksiniz
6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali
olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler
7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin
içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin
içerisine
yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini
göreceksiniz.
Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine*
yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik
margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.
9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü
masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri
yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.
10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir
yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.
11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere
portakal,limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz
dekoratif
buzlar elde etmis olursunuz.
12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda
bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz
sismeyecektir
13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz
artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk
suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim
limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.
16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini
önleyecektir.
17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok
yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da
uzmanlar tarafindan tavsiye edilir
1 Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin
alçisini çatlatmamis olacaksiniz.
19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda
olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek
atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece
tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.
21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir
adet defne yapragi koyun.
22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal
ile delin. Daha kolay pisecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet
elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.
24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin.
Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.
25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.Hazirladiginiz
karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis
olacaksiniz.
26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag.
yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.
27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
2 Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.
29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektri
süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz
baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.
31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin.
Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine
biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.
33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün,
yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise
tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.
34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve
birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina
koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha
lezzetli olacaktir.
35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile
kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice
çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.*
36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru
kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme
seker yada limon suyu koyun.
3 Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga
koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra
karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.
39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.
Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller
hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin.
Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini
kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis
olursunuz.
42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece
koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine
oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.
43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca
plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.
44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar
*misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe
çökmezler.*
45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir
serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra
kolayca çikartabilirsiniz.
46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu
sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.
47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine
bir iki dal maydanoz atin.
4 Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz
vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi
koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)
49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya
kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece
çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.
önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin
2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç
dakika buhara tutun
3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.
4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi
ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz
birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz
koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik
süpürgesini
gezdirin.Izden eser kalmadigini göreceksiniz
6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali
olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler
7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin
içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin
içerisine
yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini
göreceksiniz.
Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine*
yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik
margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.
9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü
masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri
yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.
10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir
yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.
11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere
portakal,limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz
dekoratif
buzlar elde etmis olursunuz.
12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda
bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz
sismeyecektir
13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz
artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk
suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim
limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.
16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini
önleyecektir.
17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok
yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da
uzmanlar tarafindan tavsiye edilir
1 Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin
alçisini çatlatmamis olacaksiniz.
19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda
olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek
atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece
tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.
21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir
adet defne yapragi koyun.
22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal
ile delin. Daha kolay pisecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet
elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.
24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin.
Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.
25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.Hazirladiginiz
karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis
olacaksiniz.
26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag.
yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.
27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
2 Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.
29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektri
süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz
baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.
31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin.
Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine
biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.
33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün,
yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise
tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.
34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve
birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina
koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha
lezzetli olacaktir.
35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile
kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice
çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.*
36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru
kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme
seker yada limon suyu koyun.
3 Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga
koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra
karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.
39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.
Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller
hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin.
Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini
kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis
olursunuz.
42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece
koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine
oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.
43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca
plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.
44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar
*misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe
çökmezler.*
45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir
serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra
kolayca çikartabilirsiniz.
46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu
sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.
47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine
bir iki dal maydanoz atin.
4 Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz
vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi
koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)
49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya
kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece
çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.