Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Çikolatalı Ekstra Kurabiye
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Çikolatalı Ekstra Kurabiye

Mutlaka misafirlerinize ikram etmenizi tavsiye edeceğim, anlatması çok uzun gibi görünse de yapımı son derece kolay ve çabuk olan, bir kurabiye bu..!



Pastahanelerden satın aldıklarımızdan daha lezzetli, taze, güvenli ve de gevrek oluyor =)



Afiyetle...

[Resim: cikolatalikurabiyemiz.jpg]





Çikolatalı Ekstra Kurabiye



Gerekli Malzemelerimiz :

2 yumurta

1 paket (250 gr.) Margarin veya Tereyağ

2 fincan elenmiş un ( ayrıca yanınızda 1 su bardağı kadar un bulundurun)

1 su bardağı toz şeker

Yarım kg. elenmiş buğday nişastası

Eğer bir kısmını kakaolu yapmak isterseniz, 1-2 kaşık da kakao.



Üzeri İçin :

70 gr. kadar sütlü çikolata

Hindistancevizi rendesi (marketlerden aldığımız pastalara serptiğimiz normal olanı) ya da Şamfıstık tozu



Yapılışı :

Önce yağımızı yakmadan hafif ateişte eritelim.
Eriyen yağımızı bir cam ya da plastik kaba aktaralım ve içerisine toz şekeri ilave edelim. İkisini birlikte güzelce 5 – 10 dakika kadar tahta kaşıkla(tercihan) karıştıralım.
Bu karıştırdığımız şekerli yağa iki yumurtamızı kıralım ve yine güzelce kaşıkla karıştıralım.
Bu karışıma bir fincan un ilave edelim ve bu unu karıştırmadan önce kabartma tozumuzu da ekleyelim. Unu ve kabartma tozunu yine güzelce karıştıralım.
Bu karışımımıza nişastamızdan avuç avuç alarak ( ya da bir küçük kepçe ile kepçe kepçe alarak) nişastamız bitinceye kadar ekleyelim.. Bir avuç ya da kepçe ilave ettikten sonra güzelce kaırştıralım kaşıkla, sonra yine ekleyerek ve karıştırarak devam edelim. Nişastamızı eklemeye devam ettikçe hamurumuzun kıvam almaya, katılaşmaya başladığını görünce, kaşığı bırakıp, eliniz ile yoğurmaya başlayabilirsiniz. ( Bu aşamada yarısını ayırıp, kakao ile karıştırarak, yine nişasta ilavesi ile yoğurmaya devam edebilirsiniz. Bu durumda nişastayı en baştan ikiye ayırarak işinizi kolaylaştırmış olursunuz inşaallah.. Ben kakaolu yapmadım ama pişman oldum =) kakkaolu da çok nefis olacakti eminim =)
[Resim: kurabiyehamurukarisiyo.jpg]





Nişastamız bitince, eğer hamurumuz gevşek bir hamur ise; yanımızda bulundurduğumuz unumuzdan azar azar ilave ederek hamur kıvamını un kurabiyesinde olduğu gibi biraz sertçe ama kırılgan olmayan bir hamur kıvamına getirelim(Hamur çok yumuşak olursa, kurabiye tepside yayılıyor. O nedenle, tariftekinden bir miktar daha katı bir hamur yaptım ikinci yapışımda, daha güzel oldu).

[Resim: kurabiyehamuru.jpg]
Hamurumuz kıvamına geldiğinde, cevizden biraz daha küçük parçalar alarak, tezgahımızda silindir şeklinde çubuklar yapalım ve uçlarını birleştirelim.
Margarin/Tereyağ ile yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim. (Tepsimizin içerisine ne koyarsak koyalım, malzememizin tepsimize yapışmasını önlemek için : Margarin ya da tereyağ ile tepsimizin her yanını yağladıktan sonra, bir avuç kadar un serpip tepsimizi sallayarak her yanına un gelmesini sağlayalım ve fazla ununu silkeleyelim. Bu şekilde malzemelerimiz hiçbir zaman tepsimize yapışmayacaklardır inşaallah.)

[Resim: kurabiyecig2.jpg]
[Resim: kurabiyecig.jpg]






Kurabiyeleri çikolatalı yapmayacaksanız, birleştirdiğiniz uçlara ağartılmış badem içi koyup hafifçe bastırabilirsiniz.
Çok hafif ısıdaki fırınımızda üzerini kızartmadan pişirelim ( Fırını önceden ılık olarak ısıtalım. Sıcak olmasın yalnız.)
[Resim: kurabiyepisti.jpg]

Fotoğraftaki pişmiş kurabiyelerimizden birinin yarısının,

pişmiş mi diye tadına baktık =)




[Resim: kurabiye1.jpg]




Üzerleri kızarmadan hafif ısıda hemen pişiyorlar. Önceden ısıtılmış ılık fırına koymayı unutmayın.



Pişen kurabiyelerimizi badem ile yapmışsak, üzerlerine pudra şekeri serpebiliriz. Eğer çikolatalı yapacaksak; üzerlerine hiçbir şey serpmeden 11. bölüme geçebiliriz =)


Çikolatamızı Eritelim :


[Resim: kurabiyecikolata.jpg]




Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra, çikolatamızı benmari usulü eritelim(çikolatanız eridikten sonra sıvı bir hal almadıysa tam olarak, içerisine bir çorba kaşığı tereyağ/margarin ilave edebilirsiniz).



Kurabiyelerimizin birleştirdiğimiz uçlarını çikolataya batıralım ve ardından şamfıstık tozuna ya da hindistancevizine batıralım. Bir tepsiye sıralayalım.



Tepsimizi buzdolabına koyarak, çikolatalrımız donana kadar bekletelim ve ardından ikram edebiliriz artık =)

[Resim: cikolatalikurabiyemiz2.jpg]





Afiyet Olsun.

[Resim: cikolatalikurabiyemiz3.jpg]





Sevdikleriniz ile..
[Resim: cikolatalikurabiyemiz4.jpg]
Ağız Tadı ile..

[Resim: cikolatalikurabiyemiz4.jpg]

Bu muhteşem fotoğraflar için
[Resim: cikolatalikurabiyemiz5.jpg]
Sevgili Ağabeyim'e çok teşekkürler..!