Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Beyin kanaması nasıl anlaşılır?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Lütfen çok dikkatle okuyunuz. Mangal yaparken aniden Sinem’in ayağı takıldı ve düştü. Hemen Ambulans’a haber vermek istedilerse de Sinem buna karşı çıktı – kendisini iyi hissettiğini ve düşmesine sepeb olarak da ayakkabılarının yeni olduğunu gösterdi. Biraz titrek ve solgun göründüğünden, arkadaşları üstünü başını temizlemeye yardımcı oldular ve önüne dolu bir tabak koydular, çünkü elindeki tabağı düşürmüştü. Sinem akşama kadar diğerleriyle birlikte eğlenmeye devametti. Eşi akşam olduğunda hepimizi arayıp Sinem’in hastaneye kaldırıldığını haber verdi. Akşam saat 23:00’te Sinem vefat etmiş. Meğer Mangal yaparken Beyin Kanaması geçirmiş. - Eğer herhangi biri bunun bir Beyin kanaması olduğunu anlasaydı Sinem bugün hayatta olurdu.
Lütfen ekteki yazıyı dikkatle okuyunuz:
Bir Nöroloji Uzmanı şöyle der: Önemli olan Beyin kanaması teşhisini koymak ve 3 saat içerisinde bunu tedavi ettirmek, ki bu hiç de kolay değil. Beyin kanaması olduğunu anlamak için aşağıdaki dört adımı uygulamak gerekir: Beyin kanaması semptonlarını anlamak çok zor olabilir. Fakat bu konuda bilgisiz olup beyin kanaması geçiren kişiye müdahale edilmezse, beyini çok ciddi zararlar görebilir. Doktorlar, artık herkesin aşağıdaki 4 adımı uygulamakla, bunu kolayca anlayabileceğini söylemektedir. Kişinin gülümsemesini istemek (eğer yapamazsa = Felç demektir) Kişinin çok basit bir cümle söylemesini istemek (“Bugün çok güzel bir gün”) gibi. Kişiden her iki kolunu birden kaldırmasını istemek. Kişiden dilini dışarı çıkartmasını istemek. Eğer yamulmuşsa buda felç geçirdiğine işarettir. Eğer kişi bu dört adımdan birini yerine getiremiyorsa – “lütfen” derhal acil Servise haber veriniz ve Doktora telefonda durumu izah ediniz. Ünlü bir Kardiyolog – “Eğer bu açıklama 10 kişiye ulaşırsa, emin olun ki en az birkişinin hayatı kurtulur” demiş.
teşekkürler
sıradan bir bilgi olarak düşündüğümüz bu konu gerçekten hayatımızda çok önemli bir yere sahip olabiliyor.bunu yakın zamanda çok iyi anladım.bir ay önce canımdan çok sevdiğim annem beyin kanaması ve felç geçrdi.çok zorlu hastane günlerinin ardından şuan evde destekle oturmaya ve dolaşmaya başladı.uzun zamandır foruma bakamıyordum açtığımda ilk bu konuyu görünce başka zaman pek önemli sayılmayacak bu konuyu merakla okudum ve gerçekten çok teşekkur ediyorum böylesi hayati bir konuya değindiğiniz için.internette bu konuda biraz araştırdım annemden dolayı ama bir konu hakkında pek bilgi edinemedim.acaba beyin kanamalarının tekrarlama olasılığı varmı? umarım bu konudada bilgilendirirsiniz.Teşekkürler......insana değer veren,insanca ve gerçek konuları gündeme getiren tüm arkadaşlara...
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN kardeş ne kadar şanslısın diycem ama şansada inanmam şans diye bişiy yok zaten benim annem 5 yıl önce ani bir beyin kanaması ile 21 saat içinde vefat etti rabbim cennet hatunu eylesin amin neden şanslısın çünkü annen felçlide olsa hayatta ona çok iyi bakınız benim annem ve istanbuldan ünnlü beyin cerrahı cengiz kutayı aradık randevü aldık ameliyat içitansiyon hastası idi vefat etmadan 4 5 saat önce çok tuzlu bir ayran içti anne yalvarırım içme şunu elinden alamadım çok enteresan ısrarla içmek istedi ve içti ve ben evden çıkmıştım bir kaç saat sonra telefon geldi acildeydi hemen doktorunu aradık tabiki anında gereken yapıldı ve rutın gerekenler ktü farhabiye gittik ama iş işten çokdan geçmiş şiddetli her iki beyinde yayılmış kanama felç yok bilinç kpalı ve hemen istanbula götürmek iç.in hazırlıklar yapıldı ünlü cerrah cengiz kutay dan randevü aldık daha önce iki yakınımın da beyin ameliyatını yaptı ve sapa sağlam ayakdalar hayata devam ediyolar bir umut ya hani ama biz tam çıkıcaz annem mi kaybeettik allah annenize şifa ve ömür versin inşaallah evet belirtıler dediniz şukadarını hatırlıyorum dudaklarda morarma renk ölü ggibi sararır göz bebeklerinin büyüklüğü ve en önemlisi şu aklınızda bulunsun eğer ani baş dönmesi aşırı tansiyonla birlikde bu belirtilerin yanında kusma varsa iş işden geçmişdir mide bulantısı şiddetli ise haman enyakın sağlık birimine baş vurun kusmayan hastalar da kurtulma imkani daha yüksek tıbben tekrar geçmiş olsun allah şifa versin
iyi temennilerin için teşekkürler arkadaşım.Annemibağışladığı için şükrediyorum rabbime.Hani bir söz vardırya "ana gibi yar olmaz,oda vaktinde bulunmaz" diye.gerçekten annemin sesini sadece telefonda duymak bile bana sıkıntımı unutturur her zaman.Allah sizede sabırlar versin.Allahın takdiri herşeyin üstündedir...İnanmak en iyi ilaçtır.
saolawsın kardeşim herkes annesinin kıymetini bilsin hatta sadece anneler değil hayatta tüm sahib olduğumuz varlıkların aldığımız her nefesin yürüyebilen ayaklarımızın gören gözlerimizin vs sahib olduğumuz bütün niğmetlerin kıymetini vaktinde bilmek nasib etsin rabbim kıymetb bilmek şükürle olur sabırla olur küllü nefsin zaiketülmevt her nefis ölümü tadacaktır inandık iman ettik alanda o verende o rabbim rahmetini ve merhametini esirgemesin