Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: ALINTIDIR (YORUMA AÇIK)..?..........
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
KATKI MADDELERİ
Gıdalarda İnsan Saçı
Gidalarin içine insan saçının toz haline getirilip katkı maddesi olarak kullanıldığını biliyor musunuz?


"Bit"ten Gıda Boyası Çıkarmak...
Kozmetik ürünleri, salam, sucuk, sosis ve bazı şekerlemeler gibi mamüllerin içerisine kırmızı rengi vermesi için katılan E-120 (Karmin - Carmine) maddesinin, bite benzeyen bir hayvanın preslenmesiyle elde edilmekte olduğunu biliyor musunuz?


İçeceklerde Alkol
Türk Gıda Kodeksi’nin, % 1.2 ye kadar alkol bulunduğu taktirde etikette göstermeyi mecbur tutmadığını biliyor musunuz?


Aromaların Eritilmesinde Alkol Kullanımı
Gazlı ya da gazsız içeceklerde doğal ya da doğala özdeş yapay aromaların kullanımının çok yaygın olduğunu, bu aromaların çoğunun da kullanım kolaylığı ve ucuzluğu sebebi ile alkolde eritilmiş olarak kullanıldığını biliyor musunuz?


ÇOCUKLARINIZI KORUYUN! BOYALI GIDALARDA KANSER RİSKİ...
Şekerlerde kullanılan renkli gıda boyalarının çocuklarda kansere yol açtığını, bu sebeple çocuklarınıza renkli yiyecek yedirmemeniz gerektiğini, İngiliz bilimadamlarının, boyalı besinlerin sağlığa zararlı olduğunu açıklayarak aileleri uyardığını; şeker, çikolata, meyve suyu, turşu ve soslara renk veren katkı maddelerinin, bağışıklık sistemine büyük zarar verirken, çocukların ileriki yaşlarında kansere yakalanmasına neden olduğunu, sarı rengi elde etmek için daha fazla katkı maddesi kullanıldığı için Özellikle sarı boyalı besinlerin daha riskli olduğunu, bu tür yiyeceklerin haftada 4 kezden fazla yenildiği takdirde çocukların ileride kansere yakalanma riskinin yüzde 45 arttığını biyor musunuz?

Domuz, Artık Toplum Hayatını Kuşattı
Domuz toplum hayatının bütün alanlarına girmiş bulunuyor. Müslüman tüketici artık daha dikkatli olmalı.
________________________________________
Fırça deyip hemen geçmeyin, günlük hayatımızda çok yönlü yer alan bir eşya. Dişlerimiz için diş fırçası, elbisemiz için elbise fırçası, ayakkabımız için ayakkabı fırçası, sakal tıraşımız için sakal fırçası, saç tıraşımız için berber fırçası, badana için badana fırçası, yağlı boyamız için boya fırçası, ev temizliği için temizlik fırçası, hamur işlerimizin yüzlerine yağ ve yumurta sürmek icin yağlama fırçası, hanımlar için rimel fırçası, oje fırçası….
Ülkemizde firça üretimi için at kılı, keçi kılı, sansar kılı, plastik lifler ve maalesef çogunlukta ise domuz kılı kullanılmaktadir.
Fuara katılan ve Müsluman olduklarını ifade eden, bazı firça üretici firmaların yetkilileri ile yaptığımız görüsmeleri özetlersek:
- Diş firçalari çoğunlukla plastik elyaftan yapılıyormuş.
- Badana fırçaları çogunluk at kılından yapılıyormuş.
- Sakal tıraş fırçaları, elbise fırçaları, ayakkabı firçaları, berberlerin kullandığı fırçalar hem domuz kılından hem de baska hayvanın kılından yapılıyormuş
- Ama yağlı boya fırçalarının tamamı domuz kılından üretiliyormuş.  
Bilhassa hamur işlerinde evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanılan yağlama fırçalarinda durum daha vahim. Çünki domuz kılı ekmeğimizin, pidemizin, lahmacunumuzun, pogaça, simit ve böreklerimizin üzerinde dolaşıyor! Bu maksat için, bu müslüman üreticiler(!) hem plastikten hem de domuz kılından yaglama firçalari imal ediyorlarmış. Bu malları müşterilerine satarken ikaz ediyorlarmış, ancak çoğu pideciler, lahmacuncular, fırıncılar plastik fırça yerine daha cok dayandığı(!) icin domuz kılından yapılmış yağlama fırçalarını tercih ediyorlarmiş.
Yağlı boya fırçalarına gelince, firma yetkilileri, dünyada başka alternatifinin olmadığını iddia etseler de, bu iddiaya inanmak mümkün degil. Bize göre, bunun mutlaka helal bir alternatifi olmalı. Allah(cc)’ın bizatihi necis olduğunu bildirdiği bir hayvanın kılına bizi mahkum etmesi mümkün olabilir mi? Asla!...Bunu aklımızdan geçirmemiz bile abes olur, bizi vabale sokar. 502 Gümrük tarife numarası “Evcil veya yaban domuz kıllari vs…” faslından yurdumuza getirtilen domuz kıllarının miktarı her yıl 500-600 ton civarındadır ve yaklaşık 3-4 milyon ABD dolari ödenmektedir. Büyük çoğunluğunun ithal edildiği ülke ise Çin’dir.
Ne Yapacağız?
Olayın vahameti ortada. Bu durumda Müsluman tüketici ne yapmalıdır?Herzaman ifade ettiğimiz gibi bu konuda da teklifimiz, önce sorgulamak, sonra güven vermeyen ürün , üretici ve satıcıları BOYKOT etmek. Sorgulamaya önce kendimizden ve evimizden başlamalıyız. Elbise fırçamızdan, ayakkabı fırçamıza, temizlik fırçamızdan tıraş fırçamıza, hamur yağlama fırçamızdan diş, rimel, oje ve diğer tuvalet fırçamıza kadar bütün şüphelendiğimiz fırçalarımızdan kurtulmalıyız. Bunun için, bu eşyalarımızdan birer kıl kopartalım ve kibritle ucundan yakalım.Yanan kısım, yanmayan kısmın tepesinde bir topak olusturur. Bu kısmı parmaklarımız arasında ufalamaya çalıştığımızda ufalanmıyorsa bu kıl plastiktir, ufalanıp dağılıyorsa bu kıl da hayvan kılı demektir.  
Bu temizlikten sonra fırıncımızı, pidecimizi, lahmacuncumuzu, berberimizi, satıcılarımızı, üreticilerimizi sorgulamalıyız.  Sorgulamalarımız sonucunda geçer not almayan ürün, üretici ve satıcıları BOYKOT etmeliyiz. İlgili Bakanlıklara mesajlar göndermeliyiz. Ürün etiketlerinde hangi hayvan kökenli ise o hayvanın isminin belirtilmesini talep etmeliyiz. Bu bizim insan olarak en temel, en doğal hakkımızdır. Kim olursa olsun, hiçbir kimse bizi bilgimizin dışında aldatmaya ve gerçekleri gizlemeye hakkı yoktur. Şunu unutmayalım ki Hak verilmez, ancak Hak alınır. Tüketici Haklarımıza sahip çıkalım ve Haklarımızı almaya çalışalım. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmediğimiz zaman da çevremizdeki bu olumsuzluklardan şikayet etmeye hakkımızın olmadığını da kabul edelim.
İNEK GÜBRESİNDEN VANİLYA ÜRETİLDİ
Japon bilim adamları, akla hayale gelmedik bir yöntemle inek pisliğinden vanilya üretmeyi başardı. İnek pisliğinden benzin üretmeyi başaran Japonlar, bu sefer de ayrı bir deneyde inek pisliğinden vanilya üretti.
________________________________________
Gıda maddelerinde kullanılan katkı maddeleri ya da doğrudan gıdalarda kullanılan maddelerin çok farklı üretim metodları ve menşeileri vardı da, bu kadarına, doğrusu pes demek gerekiyor. Sanki başka kaynak kalmamış gibi, şimdi de inek pisliğinden vanilya üretildi ve insanların tüketimine sunuldu. Hatta, inek dışkısından üretilen bu vanilyanın günlük seri üretiminin yapılabileceği bir makina da geliştirilmeye başlandı. Yediğimiz-içtiğimiz, tükettiğimiz gıda maddeleri ve diğer ürünlerin içinde neler olduğunu daha hâlâ araştırıp soruşturmayacak mıyız, daha hâlâ "onun içinde ne var?" diye sormayacak mıyız?
İnek dışkısından üretilen VANİLYA ile ilgili haberin metni şöyle:
İlk kez gerçekleştirilen bir geri dönüşüm projesinde, bir saatlik ısıtma ve basınç uygulama işlemiyle inek gübresinden sentetik vanilya elde edildi. Dışkılardan elde edilen sentetik vanilya, şampuan ve kokulu mumlarda kullanılabilecek, ancak yiyeceklere konulamayacak.
Japonya Uluslararası Tıp Merkezi Araştırma Enstitüsü’nde görevli Mayu Yamamoto, "Normal vanilya ile karşılaştırıldığında, içeriği tamamıyla aynı, ama insanların bunu yemeklerine koymayı kabul etmesi biraz güç olacaktır" dedi.
Öte yandan bu yeni yöntemle, vanilya elde etme maliyeti yarı yarıya düşüyor. Araştırma ekibi, şu sıra günde birkaç ton dışkıyı işleyip kullanılabilir hale getirecek bir makine geliştirmeyi amaçlıyor.
Kaynak: www.haber7.com - 07 Mart 2006
Gıdalar, ilaçlar, temizlik ve kozmetik ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin ne derece vahim boyutlar aldığını gözler önüne seren bu haber, sanırım "Helal Sertifikalandırma"nın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. İnsanoğlu öyle bir hale geldi ki, inek dışkısından katkı maddesi üretebiliyor. Her ne kadar Japon yetkili dışkıdan üretilen vanilyanın yiyeceklerde kullanılmayacağını söylese de, maliyeti yarıya indirilen bu vanilyayı gıda üreticilerinin süreç içinde gıdalarda da kullanmayacağını kim garanti edebilir? Ayrıca, normal vanilyayla aynı özellikleri taşıdığı söylenen inek dışkısı menşeili vanilyanın yiyeceklerde kullanılması halinde bunun nasıl ayırtedilebileceğine dair nasıl bir tedbir var?
Diyelim ki, yiyeceklerde kullanılmadı. Şampuanlarda kullanılması normal mi yani? Saçınızı temizlemek için kullandığınız şampuanın içinde, inek dışkısından üretilmiş vanilyanın var olduğunu düşünebiliyor musunuz? Düşünebilirsiniz elbette de, neler hissediyorsunuz? Hadi biraz abartalım: İnek dışkısı katılmış bir şampuanla saçınızı yıkar mısınız? Yıkasanız bile, temizlenmiş olur musunuz? Ya da, kendinizi temizlenmiş hisseder misiniz?
Bunlardan daha önemlisi, dışkıdan elde edilmiş bir vanilyanın tüketilmesi helal olur mu?
tüylerim ürperdi bu na ya güvenecek birkapımız kalmamış Müslüman olarak... en iyisi dogaya döncek dogada ihtiyacımızı karşılayacak herşey var üretmesini ve kullanmasını bilebilsek...

gerçekten içler acısı ve ürpertici bir durum. artık şampuanda kullanmam kesinlikleRanting2Ranting2Ranting2Ranting2Ranting2

bilgi için tşkler
{EDITOR=&nbsp;ya bu ürünler hep hayatımızda<br>&nbsp; yaa<br>&nbsp;bide doğal ne kaldiki bütün bitkilerin tohumlarının genleri ile oynuyolar artık kullanılan zirai gübreler zaten&nbsp; malüm<br>&nbsp;artık şamğuan kullanmakda&nbsp; problem ya<br>&nbsp;teşekkürler<br><br> EDITOR}
kuzen sampuan kullanma bitlerden bişiler üretiliyormuşya satarsın artık orayaSmiley (18) tanesi 10 cent
10 tane saksı iki çuval toprak aldım bir ay sonra sebzeler filizlenir yakında odada inek beslemeyede başlıyorum.Smiley (5)
(05-09-2008, 20:33 )RüzgArGülü demiş ki: [ -> ]alemdar abi köşede bi yerde bu konuyu buldum merak ettimde hala şampuan kullanmıyormusun :hıhı :hıhı üzerinden 1 sene geçmiş hani hahahaSmiley (5) :hıhı :hıhı :hıhı

Bitkisel şampuan kullanıyorum artık. bıraktım kimyasalları. en iyisi bitkiseller...