Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Türkiye'ye Oyun Oynanmak İsteniyor
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<table width="100%"><tbody><tr><td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="20"><font style="font-weight: 700; font-size: 15pt;" color="#000080" face="Arial">Türkiye'ye Oyun Oynanmak İsteniyor </font></td></tr><tr><td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="10"><font style="font-weight: 700; font-size: 9pt;" face="Arial">23/02/2007 </font></td></tr><tr><td class="bod" align="right" bgcolor="#ffffff" height="10"><br></td></tr><tr><td class="bod" align="right" height="10"><br></td></tr><tr><td class="bod"><font style="font-size: 9pt;" face="Arial">Türkiye'ninTerörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, etnikkökenleri öne çıkararak, bu ülkeyi bir Yugoslavya'ya benzer halesokmanın, Yugoslavya kaderine sürüklemenin hiç kimsenin haddiolmadığını belirterek, ''DTP İl Başkanı olduğu söylenen yaratığın ifadeettiği şeyler tamamen bu amaca yönelik'' dedi. <br><br>Başer, TRT'dekatıldığı ''Güncel'' programında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral YaşarBüyükanıt'ın ABD gezisinin ardından düzenlediği basın toplantısındaterör örgütü PKK/Kongra-Gel konusunda dile getirdiği görüşlerininanımsatılması üzerine, terör örgütünün Kuzey Irak'taki yönetiminaldırmazlığından ve bu yönetimin buradaki faaliyetlere gözlerinikapamasından güç aldığını belirtti. <br><br>Buradaki yönetiminunsurları tarafından terör örgütüne fiili olarak malzeme desteğisağlandığının da bilgileri dahilinde olduğunu ifade eden Başer, ''SayınGenelkurmay Başkanımızın söylediği hususlar tamamen gerçeğin ifadesi''diye konuştu. ''Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerineilişkin görüntülü kanıtların bugünkü MGK toplantısında sunulacağınailişkin bazı haberler var. Siz bu görüntüleri izlediniz mi?'' sorusuüzerine de Başer, ''Bilgim var, izledim. Ama onu açıklama yetkisi bendedeğil, Genelkurmay Başkanlığı'nın. <br><br>Ancak, bu banttakigörüntüler Sayın Genelkurmay Başkanı'nın ifadelerini tam olarakdestekleyen görüntülerdir'' dedi. Başer, ''Bu destek Kuzey Irak'takiaşiret liderlerinin oluşturduğu gruplardan mı geliyor?'' sorusunuyanıtlarken de, ''Gayet tabii, Kuzey Irak'ta yönetim bizim elimizdediyorlar, buranın mutlak söz sahibi biziz diyorlar. Hatta, Bağdatyönetiminden bir çok konuda bağımsız davranışlar sergilemeyeçalışıyorlar. Orada olan biten bu tür olaylardan, hem siyasi hem deaskeri bakımdan sorumlusu onlardır'' diye konuştu. <br><br><strong>-RALSTON İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELER- </strong><br><br>Başer,ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral JosephRalston'a sundukları benzer kanıtlar karşısında ne tür cevaplaraldıkları sorusunu yanıtlarken, Ralston'dan bu konularda herhangi birkarşı görüş duymadıklarını söyledi. <br><br>Ralston'un kendisinesunulan yazılı bilgi ve belgeleri ilgiyle dinlediğini, bunları kendimakamlarına aktaracağını ifade ettiğini belirten Başer, şunlarıkaydetti: ''Daha sonraki toplantılarda da yaptığı şeyleri anlatırken,bizim bir önceki toplantıda kendisine sunmuş olduğumuz bu türbilgilerin tamamından yararlandığını ve hepsini dikkate aldığını,kendisi açısından atılabilecek adımları attığını anlıyoruz. Bu konudaben Ralston'un samimiyetine ve bir şeyler yapmaya çalıştığına, bizimdüşündüğümüz istikamette, PKK ile mücadelenin olumlu bir biçimdesonuçlandırılmasına yönelik bir şeyler yapmanın gayreti içerisindeolduğuna inanıyorum. Zaten inanmasam masaya oturum konuşmanın da hiçbiranlamı yok.'' <br><br><strong>-''TELKİN ALMADIM''- </strong><br><br>Ralston'unKuzey Irak'taki liderlerle görüşmesi yönünde telkinlerde bulunupbulunmadığı sorusu üzerine de Başer, şunları söyledi: ''Hayır, hiçbirşekilde böyle bir telkin almadım. İlk toplantıda bu konudakitutumumuzun ne olacağını çok açık biçimde anlattım. Önce, PKK ilemücadele kapsamında bizimle fiili olarak işbirliği yapacaklarınıgösteren açık ve net adımlar olmadıkça bizim oradaki insanlarlaherhangi bir şekilde görüşmemiz söz konusu değil. <br><br>Daha önce,'oradaki insanlarla gerekirse görüşebilirim' demiştim. Terör örgütünefiilen destek veren insanlarla adları, makamları ne olursa olsun, gidipterör örgütüyle mücadelede işbirliği yapmayı konuşmanın bir yararı olurmu? Yararı olmaz. Şu aşamada böyle bir yarar görmediğimiz için zatenbir görüşme söz konusu olmaz. Ancak, o yararın sağlanabileceğine eminolmamız lazım. Şu günkü durumda da böyle bir durum ufukta gözükmüyormaalesef.'' <br><br>Ralston ile Kerkük meselesini görüşüpgörüşmedikleri sorusunu yanıtlarken de Başer, konuyu genel hatlarıylagörüştüklerini, ancak bunun görev alanlarıyla doğrudan ilgiliolmadığını belirtti. Başer, Ralston'u Türkiye'nin Kerkük ile ilgilikaygıları konusunda resmi olarak değil, samimi bir görüşme biçimindebilgilendirdiklerini, Kerkük'ün ilgili platformlarda gerektiği şekildegörüşüldüğünü, mesajların iletildiğini kaydetti. <br><br><strong>-DTP DİYARBAKIR İL BAŞKANININ SÖZLERİ- <br></strong><br>DTPDiyarbakır İl Başkanının sözlerinin anımsatılması üzerine Başer, şöylekonuştu: ''Çok talihsiz, haddini aşan bir konuşma olduğu kesin. Bundanamacın ne olduğu net ve belli. Bazı yerlere bazı mesajları vermeçabasıdır. Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen, bu ulusunmensubuyum diyen hiç kimsenin kanının, benliğinin, ahlakının, tümdeğerlerinin böyle bir konuşmaya imkan vermemesi gerekir. Bu ülkenintüm insanları el birliğiyle, etnik kökenini sormadan bu kadar yılberaberce yaşamışlar. Bugün, bu insanlar, bu ülkeyi bölme hevesipeşinde koşmaya başlamışlardır. Bu hevesle koşan bir silahlı propagandave terör örgütünün kuyruğuna takılmışlar. Onun ağzıyla, onun toplumaverilmesini istediği demeçleri siyasi kisve altında vermeyeçalışıyorlar. <br><br>Bunu yapan çevrelere geçmişte de rastladık. Buülkenin hiçbir yeri, Türkiye Cumhuriyeti vatanının, Türk vatanınınparçası olmaktan başka türlü düşünülemez. Bunu kimsenin rüyasında dahigörmemesi lazım. Bu ülkenin insanlarını birbirine düşürmekten kimefayda geleceğinin hesabını herkes çok iyi yapmak durumunda. Bu ülkedeyaşayan tüm insanların bu sağduyuyu paylaştığına inanıyorum. <br><br>Osağduyu ki bu tür haddini aşan, art niyetli hareketlere, faaliyetleresözlere kapılmayan. Bu olgunluk, her zaman var oldu ve etnik kökeni neolursa olsun var olmaya devam edecektir. Bugün benim en yakınarkadaşlarımın, en sevdiğim arkadaşlarımın bir kısmı Kürt kökenliarkadaşlarım. Kim bizi ayırabilir ki, böyle et tırnak haline gelmişinsanları. Nasıl böyle bir şeyi hayal ederler.'' <br><br><strong>-''HİÇ KİMSENİN HADDİ DEĞİL''- </strong><br><br>''DTPİl Başkanı olduğu söylenen yaratığın ifade ettiği şeyler tamamen buamaca yönelik'' diye konuşan Başer, bu amacın, toplumda iç kargaşaçıkması, insanlar birbirlerine düşman haline gelmesi ve etnikkökenlerin önce çıkarılması olduğunu belirtti. Türkiye'de etnikkökenlerin bugüne kadar öne çıkmadığını, kardeş olarak yaşamınsürdürüldüğünü ifade eden Başer, şöyle devam etti: ''Kurtuluş Savaşınıberaber, omuz omuza yaptık. <br><br>Şimdi böyle etnik kökenleri öneçıkararak, bu ülkeyi bir Yugoslavya'ya benzer hale sokmak, Yugoslavyakaderine bu ülkeyi sürüklemek hiç kimsenin haddi değil. Türk ulusununolgunluğu, sağduyusu böyle bir şeyin kesinlikli önünü kesecektir. Butür tahriklere kapılmadan. Ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor.Kışkırtıcı çok söylemler, eylemler var toplum içerisinde, maalesef.Vatandaşlarımızı sağduyuyu korumaya davet ediyorum, bu konuda çokdikkatli olmaya, kışkırtmalara uymamaya davet ediyorum.'' <br><br>-<strong>TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU TOPLANTISI- </strong><br><br>Başer,Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında alınması gerekentedbirlerin nasıl değerlendirildiği sorusunu yanıtlarken de, Türkiyeiçerisinde alınması gereken önlemlerin tüm detaylarıyla masayayatırıldığını söyledi. Daha önceki toplantılarda alınan kararlardoğrultusunda yasal düzenlemeler ve polisiye önlemlerin alınıpalınmadığı sorusu üzerine de Başer, her toplantıda bir öncekitoplantıda alınan kararların ne aşamaya geldiğini toplantıya başkanlıkeden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ünaçıkladığını belirtti. <br><br><strong>-''MİLLETİMİZ SONUÇLARI GÖRECEK''-</strong> <br><br>Başer,''Eğer ülkeme faydalı olamayacağımı anlarsam, hemen istifa ederim''şeklindeki sözleri anımsatılarak, Ralston ile oluşturdukları sisteminfaydalı olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, şunları kaydetti: ''Evet,bunu kesinlikle evet diye cevaplandırabilirim. Terörle mücadele çokuzun bir süreç. Hele böyle 30 yıldır devam etmiş eylemlerini sürdürmüşbir terör örgütüyle mücadele bir az daha uzun zaman alacak bir süreç.Yani biraz sabırlı olmak zorundayız. Böyle bir mekanizma kuruldu diyeakşamdan sabaha hemen bazı meseleleri halledecek değildir. PKKterörüyle mücadelenin bütün boyutları bu mekanizma tarafındanhalledilecek diye de bir şey yok. <br><br>Bizim, baktığımız işbirliğialanları sadece ABD ve Irak ile beraber çözümleyebileceğimiz işbirliğialanları. Onun dışında Türkiye'nin kendi yapacağı işler var, içindekiterörle mücadelesi var. Buna yurt dışından başka kimseyi karıştırmamızmümkün değil zaten. Bu Türkiye'nin kendi kararı. Türkiye Cumhuriyetibağımsız bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınır ötesioperasyon yapma hakkı uluslararası bir haktır. Dolayısıyla Türkiye buhakkını dilediği zamanda ve yerde dilediği biçimde kullanır. Bundan hiçkimsenin kuşkusu olmasın. <br><br>Ben hala bu konuda ülkeme yararlıolmaya devam ettiğimi düşünüyorum, böyle değerlendiriyorum. Farklıgörenler var, onlara da saygı duyuyorum. Ancak, terörle mücadele,böylesi kanlı bir terör örgütüyle uzun süre dal budak sarmış, kollarıahtapot kolları gibi bir çok ülkeye dağılmış olan bir terör örgütüylemücadelenin dış boyutunda mesafe kat etmek zaman alıcı bir süreç.Lütfen sabırlı olmaya devam etsin aziz milletimiz, sonuçlarınıgörecekler.''</font></td></tr></tbody></table>EDITOR}
{EDITOR=<span style="font-weight: bold;">Zorlusevdam (kuzen) bu konuya yazmış oldugun yorum mesajdaki bir hatadan dolayı silindi..</span><br style="font-weight: bold;"><span style="font-weight: bold;">yorumunu aynen aşagıya ekliyorumkusra bakma kuzencim<br><br></span>
<strong><span class="largetext"><font style="font-size: 9pt;"><a href="member.php?action=profile&amp;uid=6"><font color="#9900cc"><b>zorlusevdam</b></font></a></font></span></strong>' demiş ki:evet siz böyle devam adın adamlar pkk kamlarına aileleri yeşleştiriyorlarki bir operasyon esnasında onları kalkan olarak kullanacaklar ve türk askeri bölgeyi bombalamayacak amerika gibi zalim bir ordumuz yokki hepsini birden öldürelim. bu arada arkadaşlar ırakın nufusu hakkında bir bilgisi olan varmı merak ettim nufusu ne kadar....
<br style="font-weight: bold;">EDITOR}