Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Ahir zamanin aile tipi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=Geçenlerde bir arkadas,dindar hanimlardan sikayetçi oldu. Bir hanimda dindar erkeklerden dert yandi.Su hal gösteriyor ki,dindar ailelerbile ahir zaman fitnesinden kendini kurtaramamis. <p>Ahir zaman nedir? </p><p>Ahir zaman,günahlarin açikça islendigi ve reklam edildigi bir devirdir.Bu bakimdan Müslümanlar Islam'i yasamakta zorluk çeker. </p><p>Bütün peygamberler,alimler ve evliyalar ahir zaman fitnesindenAllah'a siginmistir.Yine bütün peygamberler,alimler ve veliler ahirzamanda,Islam'i ögrenmeye, anlamaya, yasamaya çalisanlara giptaetmistir.Cünkü ibadet edenlere ceza verildigi bir devirde münafikolmaz.Yapilan ibadet Allah içindir. </p><p>Mademki ahir zamanda günahlar reklam edilecek,bu durumdaMüslümanlarin Islamiyet\'i ögrenmesi çok zordur.Iste gerek kizlar vegerekse erkekler,Islamiyet'i yeteri kadar ögrenmedenevleniyorlar.Cevrelerindekiler de Islam'i bilmiyorlar.Bu durumda yarimyamalak seyleri Islamiyet zannediyorlar veya sahsî mantiklariniIslam'in kendisi saniyorlar.Islam'in vaat ettigi saadete ulasmak mümkündegil. </p><p>Þekilde kolayca yakalanan Islamiyet, ilimde ve ibadetteyakalanamayinca, kabugun kuvvetine nazaran,öz çürümüs oluyor.Böyle biragaç hafif bir rüzgârla kirilabilir. </p><p>Erkek haniminin kendine itaat etmesini,her sözünü yerinegetirmesini,kisacasi gönlüne göre bir kadin olmasini ister. Halbukineyin hayirli oldugunu bilemeyiz.Huy,ahlak ve anlayis bakimindanbirbirini tamamlayan esler pek azdir. Kadin hissî hareketleriylehastalanip,darilip, kirilmasiyla problem çikarabilir.Bu hal,dindarerkegin lehine iken bilmezler.Cünkü bir erkek hayalindeki kadini bulsaservetini,hayatini,muhabbetini ona verir.Halbuki insan bunun içinyaratilmamistir. </p><p>Bu durumda,dindar ailelerdeki kadinlar ve erkekler hergeçimsizlikte,her can sikintisinda kendilerini ilme ve ibadeteverseler,felaketlerdeki rahmeti yakalayabilirler. Birakin ufak tefekolaylari,bazen en büyük felaket,en büyük saadetin anahtari olabilir. </p><p>Geçen gün yüksek dereceden emekli olmus,zengin, bilgili ve dindarbir arkadas geldi.Hafizasini yitirecek durumda. Sebep,çoluk çocuktangelen irili ufakli felaketler...Bu arkadas hayatini çoluk çocugavermisti.Cocuklarinin çok iyi yetismesi için çok kazanmisti.Kimseyemuhtaç olmamalari için büyük bir servet edinmisti.Sözünkisasi,gerçekten rahat bir hayat yasamis,himmetini ailesinehasretmisti. </p><p>Babalarinin zenginligine güvenen çocuklar ise tahsil yapmamis,sanatögrenmemis.Bos kalmanin sonucu,eglenirken berbat bir hayatgeçirmisler."Neye güvenirseniz,ona havale edilirsiniz." Cocuklari öylebir hayat yasamaya baslamis ki, babalarina çildirmak düsmüs.Dedim ki:"Bu büyük felaket, büyük bir saadetin anahtaridir. </p><p>Arabani sat,bir baskasini al.Arsalardan birini sat,parayi cebinekoy,izini kaybet.Birkaç çocuga bedel,yüz çocuga hizmet et.Helatemizlemekten bir seyler ögretmeye kadar çirpin.Bundan sonraki hayatiniIslam'a ver." </p><p>Mendiliyle gözlerini sildi ve gitti.Ne yapti bilmiyorum... </p><p>ATIF KECECI</p><p>Selam Sevgi ve Dua Ile</p><br><p></p><div style="text-align: right;">
Alıntı: Alıntı
<br></div><br>EDITOR}
Ben bu yazıyı hazırlayan Atıf Kececi arkadaşa bazı konularda katılmıyor, başarının yolunun mücadeleden gececiğini iddia ediyorum. Sormak lazım bu beyefendi o kadar serveti kazanarak geleceğine bunca maddi yatırım yaparken çocuklarının hali nicedir diye kafasını çevirip hiç bakmamışmı?.Bütün gelecek edinilen maddi servet mi;yoksa ortadan kaldırılan ekonomik gelecek endişesi mi? Ne yazık ki insanoğlu hayatı bir bütün olarak düşünmek ve yaşamak zorundadır. Dünün eksiklerini bugün telefi etmenin çözüm arayışı yerine kısa yoldan üzerindeki sorumluluğu atma tavsiyesine asla katılmam mümkün değildir. Biliyorum ki Yaratanın huzurunda çocukları için yapmadığı, onları mahrum bıraktığı şeylerin hesabını verecek. o halde onları ıslah etmek ve ideal vasıflar kazandırmak mecburiyetinden kendisini soyutlayamaz. Eğer imkanları müsaitse tabiki başkalarına yardım etmeli., ne yazık ki ülkemiz eğitim sisteminin çarpıklığı nedeniyle öğrenimini tamamlayamayan nice zeki ve çalışkan çocuklarla dolu., ama bu o vatandaşa gerçek sorumluluklarını asla unutturmamalı diye düşünüyorum.
{EDITOR=yazının son kısmında evlatlarını terket ve kendine yeni bir düzen kur demiş olması konusunda bende katılmıyorum... bunu yerine onları düzeltmenin yollarını gösterebilirdi...<br><br>o zengin kişinin o hale gelişinde bence&nbsp; (yazarında anlatmak istedigi bu) evlatlarına mal mülk para vb. herşeyi vermiş yanlız onlara dinini öğretmemiş islamiyetten uzak bir yaşam tarzına sahip bir aile yani.. Üniversitede benzerlerini çok gördüm zengin çocukları altında sonmodel arabası herşeyi maddi yönden süper gidiyor ve zaman sonrabakıyorsun bu çocugun yapmadıgı, batmadıgı bir pislik kalmamış. bunu nedenide o kişideki manevi boşluk oluyor bence.<br>yukardaki ailenin durumuda bu... islamiyetten uzak bir hayat tarzıyla çocuklarını ne kadar terbiye edebilir.. o çocuktaki manevi boşlugu neyle doldurabilir... <br>dolduramayacagı içinde sonucu çok geç farkedecektir... sonrada kendisi çıldırmaya yeltenecektir... <br>kendisi iş hayatıyla meşgul olmaktan çocuklarının durumuna düşmekten kurtulmuş gibi görünüyr.... <br><br>günümüzde yukardaki olayın benzerinin hatti hesabı yok...<br><br>Bence içinde İslamın olmadıgı terbiye bir noktadan sonra bozulacaktır.... (Katılıp katılmamakta serbestsiniz...)<br><br>Saygılar<br>EDITOR}