Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Bazı Pratik Bilgiler
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>&nbsp;</o:p></SPAN></P><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"></A><o:p></o:p></SPAN>&nbsp;</P><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><STRONG><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Çikolata sosu hazırlarken…</FONT></SPAN></STRONG><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir, hem de çikolatayı yumuşatır. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kek pişirirken…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Bayat ekmekler için…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Fırında patates…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Patlıcanları pişirirken…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Tart hamurunun kıvamı…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Meyvelerin dibe çökmemesi için…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler. Ya da meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Leziz patates püreleri…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Daha leziz hamur kızartması… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Pırıl pırıl tezgâhlar… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Tart hamuru topaklanmasın! </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Yumuşacık et… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kahveniz taze kalsın… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Dumansız ızgaralar… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Fırın ızgarasında dumansız ve dertsiz ızgara yapmak istediğinizde, ızgaranın altına bir fincan su koyun. Su, duman ve yağı emer. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Limon sıkarken...</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kivi saklarken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kurabiyeleriniz parçalanmasın!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın. Böylece kurabiyeler parçalanmaz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Fasulye pişirirken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kızartma kokusu…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Maydanoz sapları… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Fazla bulaşığa son!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Az miktarda yağ, süt, su vs. ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok. Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Tane tane pilav…</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Konserve açacakları</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Şeker gibi mısırlar... </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kızartma yaparken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Patlıcanlar kararmasın… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Bitkilerinize doğal ilaç</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Nar gibi tavuk!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Salçanız küflenmesin!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Yağın sıçramaması için… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Kızartma yaparken yağın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Teflon tavadaki lekeler… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Çelik tencerede sirke mucizesi </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Tuz fazla kaçtıysa!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini göreceksiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Daha leziz etler için</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında bekletin. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Buzdolabı kokusu</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kalamar kızartırken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Keki kalıptan çıkarırken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Dondurulmuş gıdaları çözdürürken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz. en iyisi buzdolabının en alt rafına koyup ağır ağır çözdürmek. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Bayat ekmekleri tazeleyin!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Yoğurt kesilmesin!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Mikro dalga fırınlar… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Sebzeli güveç yaparken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Meyveler taze kalsın!</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Beşamel sos… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Toprak tencereler… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Portakal sıkarken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Lahana pişirirken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Peynir keserken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Balık kızartırken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Patates soyarken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Meyve salatanız kararmasın! </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun. servis ederken dilimleri alabilirsiniz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Donmuş tereyağı</FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099> <BR>Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Soğan soyarken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Soğan soyarken gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Patates pişirirken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur. </FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P><P><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: blue; FONT-FAMILY: Arial"><A href="javascript:ol('http://groups.yahoo.com/group/sihirli-anlar');"><B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><FONT color=#000099>Kek ve börek yaparken… </FONT></SPAN></B><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma"><BR><FONT color=#000099>Kek veya börek yaparken büyük yumurta kullanmayın. Çünkü büyük yumurtalar kekin soğuduğu zaman çökmesine neden olabilirler. Bu nedenle orta boy yumurtalar kek ve börekler için en uygunudur</FONT></SPAN></A></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma"><o:p></o:p></SPAN></P></DIV>EDITOR}