24-03-2007, 09:01
{EDITOR=<DIV><FONT color=#ff0000><STRONG>fırında beşamel soslu tavuk<br>MALZEMELER</STRONG><br>750 gr tavuk eti (göğüs)<br>750 gr havuç<br>750 gr patates<br>750 gr bezelye<br>beşamel sos için malzeme :<br>1 litre süt<br>1,5 çorba kaşığı köri (baharat)<br>1 su bardağı un <br>150 gr margarin<br>karabiber<br>tuz<br>200 gr kaşar peynir<br><br><B>HAZIRLANIŞI</B><br>Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin. <br>beşamel sosun yapılışı :<br>Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.<br><br><B>AFİYET OLSUN !</B></FONT><!-- google_ad_section_end --></DIV>EDITOR}