Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Aşere-i Mübeşşere'ye Benzemek
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman"><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">Hazreti Ali (kerremallahü vechehu) hurma bahçesinde akşama kadar çalışmış, </SPAN><?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:time Hour="18" Minute="0"><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">akşam</SPAN></st1:time></FONT><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><FONT face="Times New Roman"> da devesinin üzerine bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmuştu.<br>Devenin yuları yardımcısı Kamber'in elinde kendisi de önde gidiyordu. Medine'nin içine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi. Yoksulun biri elini açmış sızlanıyordu:<br>- Ne olur Allah rızası için!... diyordu.<br>İşte bu sırada sesi duyan Hazreti Ali (ra) ile arkadan deveyi getiren Kamber arasında şu konuşma geçiyor. Hazreti İmam soruyor:<br>- Kamber ne istiyor bu yoksul?<br>- Hurma istiyor Efendim!<br>- Ver öyleyse!...<br>- Hurma çuvalda Efendim!<br>- Çuvalla ver öyle ise!...<br>- Çuval da devenin üzerinde!...<br>- Deveyle ver öyle ise!...<br>Emri yerine getiren Kamber der ki:<br>- Devenin ipi de benim elimde, demekten korktum. Çünkü beni de deveyle birlikte yoksula vermekte tereddüt etmeyebilirdi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></SPAN></P></DIV>EDITOR}