27-04-2007, 14:26
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><FONT face="Times New Roman">Birgün Rasulullah efendimiz (sav) Hz. Aişe annemize öyle buyurdu: <br><br>"Ey Aişe! geceleri şu 4 şeyi yapmadan uyuma: <br><br>1) Kuran'ı hatim etmeden. <br><br>2) Benim ve diğer peygamberlerin şefatlerine kavuşmadan. <br><br>3) Müminleri kendinden hoşnut etmeden. <br><br>4) Hac etmeden. <br><br>Aişe (ra) "anam babam sana feda olsun, ben bunları bu kısa müddet içinde nasıl yapabilirim? deyince Rasulullah tebessüm etti ve: <br><br><br>"Ya Aişe ondan kolay ne var? <br><br>1) 3 İhlas 1 Fatiha okursan Kuran'ı hatmetmiş olursun. <br><br>2) Bana ve diğer peygamberlere salavat getirirsen şefaatime kavuşursun. <br><br>3) Müminlerin affını dilersen onları hoşnut edersin. <br><br>4) {Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahi vahdehü la şerike lek. lehül mülkü velehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir} tesbihini okursan hac sevabı gibi sevap alırsın."<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></SPAN></P></DIV>EDITOR}