Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: cahit zarifoğlu
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<DIV><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br><br>Afganistan Çağıltısı</FONT></B></P><FONT color=#800000>Bütün azalarını harbe çağır <br>Sofran açılsın elin şehit ballarından alsın <br><br>Saraylar damlar yeniden kurulsun <br>Ağaçlar içinden akan nehre <br>Dalçık günde bin kere ve gecelerde <br>Omuzbaşlarını denetleyen defterlerden yalnız sağdaki kalsın <br><br>Kalem yazsın yazsın <br>Küheylan bir aşık ol <br>Öyle yalvar ki ellerim zahmet balyalasın <br>Kaslar şehit dalgaları ve haykıran kan <br>Başlasın vuslat gününü toprağa <br>Başlasın hatırlatmaya denize kumsalını <br><br>Şimdi üzgünüz arkadaş <br>Yolumuza çıkmayın üzgünüz... <br><br>Hava çok hoş denizin tuttuğu yerler derin <br>-Konuş şimdi zaman hiç geriledi mi <br>Hava çok hoş kuşların tuttuğu yerler berrak <br>-Konuş şimdi daveti duydun mu <br>Bir gece uyandın ki ellerin başaklarda <br>-Konuş şimdi açık ağzına o gül yaprağı konan şehidi gördün mü <br>Çoktan hayretle dondu kaldı bağlar ovalar <br>-Konuş şimdi bekliyor mu yalınayak çocukları ağacında buğday <br><br>Hava çok hoş insanın tuttuğu yerler azar azar <br>Kalbin zengin davetleriyle oynar <br>Çocuklar o anda çok yakında bakarsın bir aşk sayhasında <br><br>Yaslanırlar güzel anaların kollarına <br>Hava çok hoş başın tuttuğu idrak yanımızda <br><br>Adamlarımız yiğit <br>Kadınlarımız hamarat <br>Çocuklarımız dolu bilinç harmanı <br>Köpeklerse sayılı <br><br>Elimizde cahiliye dönemi sonrası bir pala <br>(Kavmiyetçilik etme dedik ucu kırılır) <br><br>Kırıldı da <br>Şimdi severiz türkmeni peştunu <br>Onarılmış gerilmiş bileylenmiş ve doğramakta <br><br>Isın gökyüzü ısın <br>Çocukları kavrulmuş kadınlar yeniden hamarat yeniden gebe <br><br>Bunlar gübre insan değil <br>Gömlekler çelik zırh <br>Öyle bir çalgı çaldılar ki <br>Seslerin çağırıp koyunlara bile <br>Koyduğu zehirli gaz rüyaları <br><br>Analara şaşkın çocukların <br>Üç beş yaştakilerin <br>Yüzleri harp yarası <br>Harp yanığı <br>Ama öpülmekte okşanmakta yanakları <br><br>Hangisi hangisine mübadil <br>(Dünya bu olamazdı) <br>Hangisi özne hangisi edilmiş gelinmiş bilinmemiş <br>Yağmur peyderpey kar tane <br>Gamzem oyuyor düşüncemi <br>Kime eşitim nasıl nerdeyim <br>Gamlanmaktayım <br><br>Hayır bir tereddüttü geçti <br>Füsun bu karadağmağdeni <br>İsyan muannit <br>Mösyö sevinçli mister memnun ağa yarı tok köylü sarı yaprak <br>Millet üzgün <br><br>Hani dengeler kuracaktık <br>batının kızıl ulusları bindokuzyüz seksen kölelik yapmak istemiyorum <br><br>bu kahveniz <br>yıldızlarınız şapkanız <br>buyrun unutmuş olmalısınız dehanız şerefiniz <br>buyrun cep feneriniz <br>Buyrun boynumuzdaki halkayı tutunun <br>Ve semirin <br><br>Hani dengeler kuracaktık <br>Hani çağdaş uygarlıklardan tutunacaktık <br>Hayır batının ulusları kızıllarla karışık <br>Bin dokuz yüz seksen bay batıya buna şuna <br>Cennetlik yapmak istemiyorum <br>Çevir tarihi çevir <br>BindörtyüzBİR <br><br>Bu kafa ne zaman köreldi <br>Çalınanlar siren besteleri <br>İmdatlarla düşün <br>Bu anne asla merhamet dışında <br>Gözleri nemli olmamıştı <br><br>Hayır batının ulusları yıl bindokuzyüz seksen değil <br>Bindörtyüz bir <br>Fakat beşyüz yetmiş dokuz yıl geçmiş değil <br>Ne bir karışıklık var <br>Ne bir dev rüya görmüş <br>Değil <br><br>Kıraç bir yamacı bir ekspres kıymıklıyor gibi <br>Tünellere ses basılmış değil <br>Elbette bunlar değil <br>Yazmaktan çektiğim yalnızlık da değil <br>Bahsi kapatalım ve yatalım için de değil <br>Hiçbir şey değil hiç biri değil <br><br>Anlatabildik mi arkadaş. Acaba <br>Körebe bitti duvarı kaldır at <br><br>Haydi zemini düzledik alt yapısını kurduk savaşın <br>Dikil yanıma <br>Ellerimizde birer çakıl taşı <br>Onlarla dikilelim karşı karşıya <br>Yüzlerimizin kefen örtülerini yırtalım baştan başa <br>Görürsün berrak içi <br>Derisi yüzülmüş kan gibi yüzlerimizin <br>Bu harp başka <br><br>Kim diyorsa ki batılılarla başımız bir taşta <br>Cellatlarla aynı kaptan yiyoruz <br>Aynı kirli hava <br>Aynı kafa ayağımızın bodrumunda <br>Hayır arkadaş bu hesap bambaşka <br>Ne son aylardayız ne bu son gün <br>Sanki dünya bir tek kaldırıp vuracağım gürze gebe <br><br>Gözleri yumuşak yüzü yorgun bileği sert toprak <br>Sanma ki harp derdinden geçtim <br>Düşünme ki dökeceğin kanlar hunhar <br>Derimin altında ne belalar baygın <br>Bir devlet taşıyorum başımda <br>Bu ev bana dayanmaz <br>Çöker kızıllar kuduran inleri dünyanın <br><br>Arkadaş <br>Şimdi yalnız savaş</FONT> <B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#ff0000 cellPadding=0 width="95%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=left width="100%"><!-- GOOGLE REKLAM BAS --><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 width=200 align=right border=0><TBODY><TR><TD><SCRIPT type=text/javascript><!--google_ad_client = "pub-7367856165470296";google_alternate_color = "FFFFEE";google_ad_width = 200;google_ad_height = 200;google_ad_format = "200x200_as";google_ad_type = "text_image";//2006-12-07: AC Siir Siir.Aspgoogle_ad_channel = "2455653405";google_color_border = "FFFFEE";google_color_bg = "FFFFEE";google_color_link = "0000FF";google_color_text = "333333";google_color_url = "38B63C";//--></SCRIPT><SCRIPT src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type=text/javascript></SCRIPT><IFRAME name=google_ads_frame marginWidth=0 marginHeight=0 src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-7367856165470296&amp;dt=1178201684048&amp;lmt=1178201684&amp;alt_color=FFFFEE&amp;prev_fmts=120x90_0ads_al&amp;format=200x200_as&amp;output=html&amp;channel=2455653405&amp;url=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsiir%2Fsiir_SQL.asp%3Fts23%3D03.05.2007%2017%3A14%3A27%26sair%3D2561%26siir%3D13358%26order%3Doto&amp;color_bg=FFFFEE&amp;color_text=333333&amp;color_link=0000FF&amp;color_url=38B63C&amp;color_border=FFFFEE&amp;ad_type=text_image&amp;ref=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsiir%2Fsiir_SQL.asp%3Fsair%3D2561%26siir%3D13358%26order%3Doto&amp;cc=209&amp;flash=7&amp;u_h=768&amp;u_w=1024&amp;u_ah=738&amp;u_aw=1024&amp;u_cd=32&amp;u_tz=180&amp;u_his=9&amp;u_java=true" frameBorder=0 width=200 scrolling=no height=200 allowTransparency></IFRAME></TD></TR></TBODY></TABLE><!-- GOOGLE REKLAM SON --><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br>&nbsp;<br>Başım Eğik Dilim kapalı Gözler</FONT></B></P><FONT color=#800000>Asrımızın zarif düşünceli gençlerinden biri <br>Kederli elini <br>Temiz alnına koyarken fikretmek için <br>Çocukların susması <br>Kuşların ve kedilerin uzaklaşması <br>Haritaları üzerine bezlerin atılması <br>Lambaların kısılması <br>Kadınların bir vakit konuşmadan <br>Yaşaması gerekebilir <br>Ve açılabilir görüntümüz Sahnemiz perdemiz: <br>Hergün bir miktar kros boksit asit <br>Ve arenamız <br>Dokuzyüz milyon müslüman rüyalarını hatırlamadan uyanabilir <br><br>Baş efendimiz <br>Görüntümüz <br>Sahnemiz <br>Perdemiz <br><br>Eğer dualanmasaydı sesimiz <br>Eğer yaradandan o güzel ağız <br>Açık ve seçik <br>Dilemesiydi demeseydi <br>'Allah <br>Sesinizi <br>Mağrıptan Maşrıka Kadar Duyursun' <br>Düşünmezdim üzerinde <br>Binmezdim deli deli koşan küheylan <br><br>Bildim Sensin Sen Sen <br>Diri Diri Diri Şahım <br>Diri Şahım Diri Diri <br>Dirilt Alemi Alemi Alemi Alemi <br><br>Çünkü dokuzyüz milyon müslüman rüyalarını hatırlamadan uyanmıştır <br>Bunların üzerine ezan <br>Ucu sancılar vuran <br>Bir kırbaç olmalıydı <br>Her duyan <br>Bağrını açmalıydı akan kanı da sevdayı da yorumlamaya almalıydı <br>Hayır dokuzyüz <br>Milyon müslüman <br>Tarihin hülyalarından vazgeçmiş olabilir AMA BEN <br><br>Elim dizlerime Vur Kalk <br>Müslümanlar uyanın Eller Dizlere Vur Kalk <br>Yumruklar dizlere vur vur <br>AMA BEN Ama ben Ama ben Ama ben <br><br>Korku gerek tenlere etim kalbur <br>Deşer bakışın kıyar da kıyar <br><br>Korku gerek reca gerek <br>Yanlış anlaşılmış olabilir <br>Sesini duyuyorum kendimin/kelimeler kendinden emin değil <br><br>Yanlış anlaşılmış da olabilir <br>Aklım başımda mı! Değil <br><br>Ve sesimi duyuyorum <br>Kaburgalarımın gelip artık kavuşamadıkları iniltiden <br>-Kulun korktuk şerrinden <br>Ağzımız yerlerde kaldı gerçek dilimizden akmadı <br>Kuldan korkarken gel zaman git zaman <br>Bir hayat ki haşa korkmadan yaradandan <br>Ama elbet ruhumun vazgeçilmez akışı baş çarptığım kayalıklar <br><br>Irmaklarımın altından akan ırmak <br>Sandal sefalarım Marmara toprakları <br>Ama söyle olmuşsa yüzüme karşı söyle neyi inkar ettim <br><br>Dilediğim en güzel hayat <br>Çöplerin içinde rüya aradım <br>Düştümse eğer sana bakarken düştüm <br><br>Sen dinç zaman <br>İşte kuluçkan <br>Bereketle taşan yağ küpleri gibi <br>Parmaklardan akan çeşmeler gibi <br><br>İşte sinem kalabalık ve kendine zinde <br>Kullardan pervasız nesillerden biri <br><br>Aha Şeyhefendim Aha yüreğim <br>Göz kapanır akıl susar susar akıl <br>İstersen haydi haydi haydi <br>Yeryüzünün bütün gümbürtülerini çağır <br><br>Çehrenden o azgın maskeyi dök <br>O evleri kedere boğ <br>Nasıl olsa her kucaklandığın dalgada <br>Bir gemi kadavrası gibi ikiyüz yıl parçalandın <br><br>Mahşerinde uyanacaksın <br>Ağzının <br><br>Korkuyorum o nedenle <br>Başım eğik <br>Dilim kapalı</FONT></TD></TR><TR><TD width="100%">&nbsp;</TD></TR><TR><TD align=left width="100%"><B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></TD></TR><TR><TD width="100%">&nbsp;</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=left width="100%"><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3>Ayna</FONT></B></P><FONT color=#800000>Ve gözüm eşyamda değil <br>Yoruldum maddemden <br>Ta ki dünya bitti <br>Köşk kurdum sakin oldum <br><br>Dehlizsiz ve tabakasız <br>Kör bir hayvan gibi <br>Rızkına etiyle yanaşan <br>Karanlık birevDir gövdem <br><br>Güneşte asla karanlık yoktur dediler <br>Ve onlar yoluna cihet ettim vatan tuttum <br><br>Büyük yeni bir hayat bildim <br>Yeni yeni bildim yoksa ölüyordu bir şey <br>Bir insan binası yıkılıyordu durmadan</FONT></TD></TR><TR><TD width="100%">&nbsp;</TD></TR><TR><TD align=left width="100%"><B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></TD></TR><TR><TD width="100%">&nbsp;</TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#ff0000 cellPadding=0 width="95%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=left width="100%"><!-- GOOGLE REKLAM BAS --><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 width=200 align=right border=0><TBODY><TR><TD><SCRIPT type=text/javascript><!--google_ad_client = "pub-7367856165470296";google_alternate_color = "FFFFEE";google_ad_width = 200;google_ad_height = 200;google_ad_format = "200x200_as";google_ad_type = "text_image";//2006-12-07: AC Siir Siir.Aspgoogle_ad_channel = "2455653405";google_color_border = "FFFFEE";google_color_bg = "FFFFEE";google_color_link = "0000FF";google_color_text = "333333";google_color_url = "38B63C";//--></SCRIPT><SCRIPT src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type=text/javascript></SCRIPT><IFRAME name=google_ads_frame marginWidth=0 marginHeight=0 src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-7367856165470296&amp;dt=1178201920428&amp;lmt=1178201920&amp;alt_color=FFFFEE&amp;prev_fmts=120x90_0ads_al&amp;format=200x200_as&amp;output=html&amp;channel=2455653405&amp;url=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsiir%2Fsiir_SQL.asp%3Fsair%3D2561%26siir%3D20181%26order%3Doto&amp;color_bg=FFFFEE&amp;color_text=333333&amp;color_link=0000FF&amp;color_url=38B63C&amp;color_border=FFFFEE&amp;ad_type=text_image&amp;ref=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsair%2Fsair.asp%3Fsair%3D2561&amp;cc=209&amp;flash=7&amp;u_h=768&amp;u_w=1024&amp;u_ah=738&amp;u_aw=1024&amp;u_cd=32&amp;u_tz=180&amp;u_his=8&amp;u_java=true" frameBorder=0 width=200 scrolling=no height=200 allowTransparency></IFRAME></TD></TR></TBODY></TABLE><!-- GOOGLE REKLAM SON --><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br>&nbsp;<br>Aralık Günleri İçin Bir Aşk Denemesi</FONT></B></P><FONT color=#800000>Aşk bu <br>Kanatları yıldırımlanmış katı boğalar <br>Ateşin saydam gövdesini kırarak <br>Yatarak hayat dolu sarnıçların karnına <br>Sıkı sıkıya kapalı sivri ve kıvrak gaga <br><br>Delip geçecek dalıp yeryüzünü <br>Bak istersen avuçlarıma <br>Küçük parmağın hizasında o derin havzada <br>Göğüs göğüse iken ikimize <br>İki ayrı kadeh gibi doldurulmuş yudum kat'i <br>Sesin <br>Sırrım <br>Gözüm palaspandıras çehremde <br><br>Aşk bu <br>Çölün sarı sofrasında atlılar <br>Hepsinde <br>Gererken parçalanan elimde <br>Çelik yay parçaları <br>Ağızlarımız kum rüzgarlarıyla yanık <br>Yiyip içmezik acıkmazık <br><br>:Başkanları <br>Uyutmasın vahalar diye <br>Koynuna doldurmuş yılanları: <br><br>/çocuk <br>Bir tane.Dayanmış yanağını cama <br>Karşı evin balkonuna bakıyor <br>Orada bir çocuk <br>Tutunmuş demirlere../ <br><br>İki kadeh arasında ufak kara nehrim <br>Beni senden bölen.Suyu yakut de ki kafur <br>Çölün arı çehrenin gamsız ölümün uzakça olduğu bir demde <br><br>Diz çökeyim söyle <br>Tahtın nerede <br>Bende kaynayan sende kaynak <br>Tıpatıp iki kristal küre <br><br>Aramızda ceylanımsı bir sıçrama <br>Çalkalanır sonsuzca.Şöyle irice <br>Bir kelime bul ok atsın döş kemiğime <br><br>Öfkemi iyi belesin öfken <br><br>Aşk duraksar ve yara alır <br>Uçak çelik rengi göğü sesiyle sokunca <br>Alçalarak yemyeşil ekinlerin arasına <br>Kuru ekmek yiyen üzgün köylüleri bombalamaya <br><br>İlkin küçük nir göl kan dolu ağzı <br>/hava nasıl da yeşil/ <br>Su mu yoksa o katı ışık mı yanakların taşıdığı <br>Nilüferler isteklerkoca bir dev <br><br>Aşk bu çiğnenmiş kırbaçlanmış alta alınmış <br>Tanıyıp tutunacak bir insan arayan <br>Gördükçe çelik kazanlarının iç kaynamasını <br>Kaliforniyadaki silah fabrikalarını <br><br>/Doların egemenliğ halkın refahı: <br>Depolar boşalmalı/ <br><br>Aşk aşk bir şehir harabesi daha kazandın <br>Kurşun kanatları gergin <br>Fosforlu mermiler yine taze <br>Yıldırımlanmış boğalar <br>Havanın katı gövdesini kırarak <br>Yararak hayat dolu sevdanın karnını <br>Pilot ağzı zehirli bir dil <br>Kentelenmiş çeneler arasından <br>Gözler ovaya başını çıkaran insanları <br><br>Haydi aşk aşk <br>De ki dağları delerim senin için <br>Yıldızlar yakarışlar açık kartlar <br>Ve haydi hoşçakal <br><br>Kilimin üstünde <br>Bir ampül <br>Bir kırbaç bir ayakkabı</FONT></TD></TR><TR><TD width="100%">&nbsp;</TD></TR><TR><TD align=left width="100%"><B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></TD></TR><TR><TD width="100%">&nbsp;</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Maide merhaba;seni aramızda katılımcı olarak görmek çok güzel.Artık açtığın konularla foruma iyice ısınmaya başladın,teknik anlamda sana yardımcı olmaya her zaman hazır olduğumuzu unutma. Şiir paylaşımların için teşekkürler eline sağlık. </FONT></P></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV>eline sağlık Maide</DIV>EDITOR}