03-05-2007, 16:10
{EDITOR=<DIV><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br><br>Afganistan Çağıltısı</FONT></B></P><FONT color=#800000>Bütün azalarını harbe çağır <br>Sofran açılsın elin şehit ballarından alsın <br><br>Saraylar damlar yeniden kurulsun <br>Ağaçlar içinden akan nehre <br>Dalçık günde bin kere ve gecelerde <br>Omuzbaşlarını denetleyen defterlerden yalnız sağdaki kalsın <br><br>Kalem yazsın yazsın <br>Küheylan bir aşık ol <br>Öyle yalvar ki ellerim zahmet balyalasın <br>Kaslar şehit dalgaları ve haykıran kan <br>Başlasın vuslat gününü toprağa <br>Başlasın hatırlatmaya denize kumsalını <br><br>Şimdi üzgünüz arkadaş <br>Yolumuza çıkmayın üzgünüz... <br><br>Hava çok hoş denizin tuttuğu yerler derin <br>-Konuş şimdi zaman hiç geriledi mi <br>Hava çok hoş kuşların tuttuğu yerler berrak <br>-Konuş şimdi daveti duydun mu <br>Bir gece uyandın ki ellerin başaklarda <br>-Konuş şimdi açık ağzına o gül yaprağı konan şehidi gördün mü <br>Çoktan hayretle dondu kaldı bağlar ovalar <br>-Konuş şimdi bekliyor mu yalınayak çocukları ağacında buğday <br><br>Hava çok hoş insanın tuttuğu yerler azar azar <br>Kalbin zengin davetleriyle oynar <br>Çocuklar o anda çok yakında bakarsın bir aşk sayhasında <br><br>Yaslanırlar güzel anaların kollarına <br>Hava çok hoş başın tuttuğu idrak yanımızda <br><br>Adamlarımız yiğit <br>Kadınlarımız hamarat <br>Çocuklarımız dolu bilinç harmanı <br>Köpeklerse sayılı <br><br>Elimizde cahiliye dönemi sonrası bir pala <br>(Kavmiyetçilik etme dedik ucu kırılır) <br><br>Kırıldı da <br>Şimdi severiz türkmeni peştunu <br>Onarılmış gerilmiş bileylenmiş ve doğramakta <br><br>Isın gökyüzü ısın <br>Çocukları kavrulmuş kadınlar yeniden hamarat yeniden gebe <br><br>Bunlar gübre insan değil <br>Gömlekler çelik zırh <br>Öyle bir çalgı çaldılar ki <br>Seslerin çağırıp koyunlara bile <br>Koyduğu zehirli gaz rüyaları <br><br>Analara şaşkın çocukların <br>Üç beş yaştakilerin <br>Yüzleri harp yarası <br>Harp yanığı <br>Ama öpülmekte okşanmakta yanakları <br><br>Hangisi hangisine mübadil <br>(Dünya bu olamazdı) <br>Hangisi özne hangisi edilmiş gelinmiş bilinmemiş <br>Yağmur peyderpey kar tane <br>Gamzem oyuyor düşüncemi <br>Kime eşitim nasıl nerdeyim <br>Gamlanmaktayım <br><br>Hayır bir tereddüttü geçti <br>Füsun bu karadağmağdeni <br>İsyan muannit <br>Mösyö sevinçli mister memnun ağa yarı tok köylü sarı yaprak <br>Millet üzgün <br><br>Hani dengeler kuracaktık <br>batının kızıl ulusları bindokuzyüz seksen kölelik yapmak istemiyorum <br><br>bu kahveniz <br>yıldızlarınız şapkanız <br>buyrun unutmuş olmalısınız dehanız şerefiniz <br>buyrun cep feneriniz <br>Buyrun boynumuzdaki halkayı tutunun <br>Ve semirin <br><br>Hani dengeler kuracaktık <br>Hani çağdaş uygarlıklardan tutunacaktık <br>Hayır batının ulusları kızıllarla karışık <br>Bin dokuz yüz seksen bay batıya buna şuna <br>Cennetlik yapmak istemiyorum <br>Çevir tarihi çevir <br>BindörtyüzBİR <br><br>Bu kafa ne zaman köreldi <br>Çalınanlar siren besteleri <br>İmdatlarla düşün <br>Bu anne asla merhamet dışında <br>Gözleri nemli olmamıştı <br><br>Hayır batının ulusları yıl bindokuzyüz seksen değil <br>Bindörtyüz bir <br>Fakat beşyüz yetmiş dokuz yıl geçmiş değil <br>Ne bir karışıklık var <br>Ne bir dev rüya görmüş <br>Değil <br><br>Kıraç bir yamacı bir ekspres kıymıklıyor gibi <br>Tünellere ses basılmış değil <br>Elbette bunlar değil <br>Yazmaktan çektiğim yalnızlık da değil <br>Bahsi kapatalım ve yatalım için de değil <br>Hiçbir şey değil hiç biri değil <br><br>Anlatabildik mi arkadaş. Acaba <br>Körebe bitti duvarı kaldır at <br><br>Haydi zemini düzledik alt yapısını kurduk savaşın <br>Dikil yanıma <br>Ellerimizde birer çakıl taşı <br>Onlarla dikilelim karşı karşıya <br>Yüzlerimizin kefen örtülerini yırtalım baştan başa <br>Görürsün berrak içi <br>Derisi yüzülmüş kan gibi yüzlerimizin <br>Bu harp başka <br><br>Kim diyorsa ki batılılarla başımız bir taşta <br>Cellatlarla aynı kaptan yiyoruz <br>Aynı kirli hava <br>Aynı kafa ayağımızın bodrumunda <br>Hayır arkadaş bu hesap bambaşka <br>Ne son aylardayız ne bu son gün <br>Sanki dünya bir tek kaldırıp vuracağım gürze gebe <br><br>Gözleri yumuşak yüzü yorgun bileği sert toprak <br>Sanma ki harp derdinden geçtim <br>Düşünme ki dökeceğin kanlar hunhar <br>Derimin altında ne belalar baygın <br>Bir devlet taşıyorum başımda <br>Bu ev bana dayanmaz <br>Çöker kızıllar kuduran inleri dünyanın <br><br>Arkadaş <br>Şimdi yalnız savaş</FONT> <B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></DIV>EDITOR}