Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: şiir
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><TT><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: maroon">SEN GİDİNCE EFENDİM </SPAN></TT><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: maroon; FONT-FAMILY: 'Courier New'"><br><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Koyup bir başımıza, bırakıp pak ellerimizi, gurbetlerine salmıştın bizi. </TT><br><TT>Yetim kaldık, öksüz kaldık ve ellerimiz kirlendi yokluğunda... </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Ayrılıkların dilini hece hece ağlıyoruz şimdi. </TT><br><TT>Akşamlar iniyor dağlara ve hasretimiz yankılanıyor yamaçlarda. </TT><br><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Nasıl iltica edelim sana ; </TT><br><TT>huzuruna nasıl varalım, yalvaralım?!. </TT><br><TT>Ve duyurabilsin mi sesini!?. </TT><br><TT>Efendim, duyar misin sesimizi?.. </TT><br><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Sen aşk ikliminde sultan, sen güzellik şahikasında dolunay, sen vefa göğünde </TT><br><TT>hilal. </TT><br><TT>Biz bir bakışının dilencisi, </TT><br><TT>biz dolunay tutkunları, </TT><br><TT>biz bayramı gözleyen oruçlar. </TT><br><TT>Güzellik ordusunun hakanı sen, gam ruzigârinda gedalar biz. </TT><br><TT>Sen imrenme, biz ayıplanma. </TT><br><TT>Sen özüsün varlığın ve biz varlık iddiasında küstah yoksullar. </TT><br><TT>Sen sabah yıldızlarının ışığı, biz gaflet uykusunda kervancı. </TT><br><TT>Dert ve keder denizinde çığlık çığlığayız biz, </TT><br><TT>kumrular ve bülbüller seni bestelemekte oysa. </TT><br><TT>Çığlıklarımızı bestelere karıştırıver efendim, </TT><br><TT>düşkünlerine, savrulmuşlarına kulak ver. </TT><br><TT>İtivermezsin elinin tersiyle bizi, değil mi efendim?.. </TT><br><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Yokluğunda kaybettik önce varlığımızı ve sonra yok eyledik aklımızı da. </TT><br><TT>Hasretinle akan zamanlarda cevherimiz özden, madenimiz mıknatıstan ayrıldı. </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Gönüllerimiz billur kadehler gibi çalındı sengsarlara; </TT><br><TT>ırmaklarımız mecralarında susuzluğa mahkum edildi. </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Çelik mermere çarptı, iradeye ateş düştü yokluğunda. </TT><br><TT>Hasretinden akıllar yitirildi efendim, </TT><br><TT>gönüller gölgelere düştü. </TT><br><TT>Kucak kucağa güneşlerimiz söndü, </TT><br><TT>dudak dudağa denizlerimiz kurudu </TT><br><TT>ve sen gitmiştin efendim. </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Seninle birlikte her şeylerimiz gitti. </TT><br><TT>Şehitlerimiz kefenlerinden sıyrıldı senden sonra; </TT><br><TT>kanlarımız sahralar doldurdu. </TT><br><TT>Kelimelerimiz anlamlarını yitirdi, </TT><br><TT>kutlu erlerimiz tutsak oldu nefis ordularına... </TT><br><TT>Hiçbir şey kazanmadık ayrılığında, efendim, </TT><br><TT>hiç kâr elde edemedik. </TT><br><TT>Aldandık, hep aldandık. </TT><br><TT>Delilimizi yitirdik, delillerimizi yitirdik. </TT><br><TT>Dillerimiz dilim dilim edildi efendim. </TT><br><TT>Bize sevmeyi unutturdular ilkin; </TT><br><TT>sonra sevginin ne olduğunu... </TT><br><TT>Kendi gönlüne ihanet edenlerimiz, gönlün kendisine ihanet ediyorlardı artık. </TT><br><TT>Vurgunlar yedik pes pese efendim... </TT><br><TT>Ve sen gitmiştin. </TT><br><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Biricik sığınağımız, varlığımızın övüncü, yüz akımızdın. </TT><br><TT>Hayırları söyleyip gitmiştin, </TT><br><TT>biz ser işler olduk. </TT><br><TT>Uzun uzun emellere kapıldık, </TT><br><TT>kapılanıp kaldık umutların kapısında. </TT><br><TT>Yolunda yürümekten üzerimize düşen, </TT><br><TT>baş kaldırdık önce ve sonra yıkılışlar gördük hep efendim. </TT><br><TT>Ellerimiz vardı açıldıkça dolan, uzandıkça verilen; </TT><br><TT>böğrümüzde kaldı ellerimiz. </TT><br><TT>Hanım idik halayık olduk; </TT><br><TT>bay idik köle edildik. </TT><br><TT>Sen gitmiştin... </TT><br><TT>Yanmış igsilerle kara bahtımıza kara resimler çizdiler. </TT><br><TT>Aşk dervişleri avare, pejmürde, hercâyî rüzgârlara kapıldılar, </TT><br><TT>dönüşlerinin ahengini kırdılar. </TT><br><TT>Bölük bölük kadınlarımız, </TT><br><TT>grup grup erlerimiz, </TT><br><TT>demet demet çocuklarımız, </TT><br><TT>kimi güler, kimi ağlarken yitirdiler kendilerini. </TT><br><TT>Ve sen gitmiştin efendim... </TT><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Hani bir aşk idin, bir güzellik idin sen, güzellikle askın kesiştiği </TT><br><TT>prizmada. </TT><br><TT>Güzelliğin cihanı gösteren bir ayna; </TT><br><TT>aşkın o aynanın cilası idi hani. </TT><br><TT>Güzelliğin olmasa efendim, </TT><br><TT>aşkı hiç bilmeyecekti cihan; </TT><br><TT>aşkın olmasa güzelliği hiç anlamayacaktı. </TT><br><TT>Aşk pazarında mezat hep güzelliğine; güzellik yurdunda yollar hep aşkına </TT><br><TT>durmuştu efendim... </TT><br><TT>Ve sen gitmiştin... </TT><br><TT>Sevgili! </TT><br><TT>Derd ile ağlayandın; hem derde salandın!.. </TT><br><TT>Gönül yurdunda çaresizlerin çaresi, hastaların merhemiydin. </TT><br><TT>Saadetle yasamış, saadet çağını yaşatmıştın. </TT><br><TT>Suretleri ve canları iman ile sen şekillendirmiş, </TT><br><TT>"Lâ" ile "Illa"yi i'câz ile sen dillendirmiştin. </TT><br><TT>Sen gidince, ey sevgililer sevgilisi, güvercinlerimiz tuzaklara esir düştü; </TT><br><TT>Hüdhüdlerimizin mil çekildi gözlerine. </TT><br><TT>Artık düşmanlarımız dostlar arasında; </TT><br><TT>dostumuz düşman içinde. </TT><br><TT>Divanelere döndük, yaya kaldık yolunda. </TT><br><TT>Kendimizi unuttuk, seni bilmez olduk... </TT><br><TT>Sana muhtacız!.. </TT><br><TT>Sana en fazla muhtacız. </TT><br><TT>En fazla sana muhtacız. </TT><br><TT>Uyandır bizi uykumuzdan... </TT><br><TT>Gel ey sevgili! </TT><br><TT>Bir gelişle gel, bir gülüşle gel. </TT><br><TT>Doğ ufkumuza, sar dünyamızı, gir gönlümüze yeniden... </TT><br><TT>Sana muhtacız... </TT><br><br><TT>Sana en fazla muhtacız... </TT><br><br><TT>iskender Pala</TT></SPAN><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: maroon"><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></SPAN></P></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV>allah arzı olsun esmameryem emeğine sağlık</DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt"><B><SPAN style="FONT-SIZE: 8pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: Verdana; mso-bidi-font-family: Arial">Esma Meryem kardeşim aramıza şiirlerle güzel bir giriş yaptığına göre mesajlarınla ve konularınla iyi bir paylaşımcımız olacaksın demektir. kalemine ve gönlüne sağlık; hoş geldin safa geldin. Şiirin yazarı&nbsp;<FONT color=#366092>İskender Pala</FONT>'ya da içten teşekkürlerimi sunuyorum. </SPAN></B></P></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV>çok güzel bi şiir teşekkürler paylaşımlarınız için</DIV><DIV>&nbsp;</DIV>EDITOR}