Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: SEVGİ,BAŞARI VE ZENGİNLİK
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<DIV><STRONG>Bir kadın, evinden dışarı çıkar ve uzun beyaz sakallı üç yaşlı<br>adamın evinin önünde oturduklarını görür. Onları tanımaz.<br><br>- "Ben sizi tanımıyorum ama aç olmalısınız" der.<br>"Lütfen içeriye gelin ve bir şeyler yiyin."<br><br>- "Evin erkeği içerde mi?" diye sorarlar adamlar.</STRONG><P><STRONG>- "Hayır" der kadın. "O dışarıda."</STRONG></P><P><STRONG>- "Öyleyse içeri gelemeyiz" diye cevap verirler. <br><br>Akşam olup kadının kocası eve geldiğinde,<br>kadın başından geçenleri kocasına anlatır.<br><br>- "Git onlara söyle ben evdeyim içeri gelebilirler" der.</STRONG></P><P><STRONG>Kadın dışarı çıkar ve onları içeri davet eder.</STRONG></P><P><STRONG>- "Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz." der ya lı adamlar.<br><br>Kadın öğrenmek ister ;</STRONG></P><P><STRONG>- "Niye giremezsiniz?"</STRONG></P><P><STRONG>Yaşlı adamlardan bir tanesi açıklar :</STRONG></P><P><STRONG>- "Onun adı ZENGİNLİK" der ve bir arkadaşını gösterir,<br>bir diğerini işaret eder,"O BAŞARI",<br>ben de SEVGİ." Sonra ekler ; "Şimdi içeri gir ve<br>kocanla konuş, hangimizi evinizde istersiniz?"</STRONG></P><P><STRONG>Kadin içeri girip söylenenleri kocasına anlatır.<br>Adam duyunca neşelenir.</STRONG></P><P><STRONG>- "Ne güzel!" der, "madem öyle, Zenginliği içeri<br>çağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun."</STRONG></P><P><STRONG>Karısı itiraz eder ;</STRONG></P><P><STRONG>- "Canım, niçin başarıyı çağırmıyoruz?"</STRONG></P><P><STRONG>Bu sırada konuştuklarını evin diğer köşesinde bulunan<br>gelinleri duyar. Zıplayarak gelir ve kendi fikrini söyler.</STRONG></P><P><STRONG>-"Sevg'yi çağırsak daha iyi olmaz mı?<br>Evimiz sevgiyle dolar!"</STRONG></P><P><STRONG>- "Gelinimizin önerisini dikkate alalım" der adam karısına.<br>"Dışarı çık ve Sevgiyi bizim misafirimiz olması için davet et."</STRONG></P><P><STRONG>Kadın dışarı çıkar ve üç yaşlı adama sorar ;</STRONG></P><P><STRONG>- "Hanginiz Sevgi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol".</STRONG></P><P><STRONG>Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar.<br>Diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler. Kadın şaşırmış<br>bir şekilde Zenginlik ve Başarıya sorar :</STRONG></P><P><STRONG>- "Ben sadece Sevgiyi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?"</STRONG></P><P><STRONG>Zenginlik ve Başarı bir ağızdan cevap verirler :</STRONG></P><P><STRONG>- "Eğer Zenginlik ya da Başarıyı davet etmiş olsaydın<br>diğer ikisi dışarıda kalırdı ama sen Sevgiyi davet ettin.<br>O nereye giderse biz de oraya gideriz.<br>Nerede Sevgi varsa,<br>orada Başarı ve Zenginlik de vardır!"</STRONG></P></DIV>EDITOR}
{EDITOR=<DIV>PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN&nbsp;</DIV>EDITOR}