Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Ya Rabbi, iman ile ölmemi nasip eyle
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.

Ya Rabbi, iman ile ölmemi nasip eyle

Evliyanınbüyüklerinden bir zat, hac zamanında insan kılığına girmiş olan İblisiArafat'ta gördü. Zayıflamış ve benzi solmuş, gözü yaşlı ve kamburuçıkmış, perişan bir haldeydi. Evliya zat, İblisi tanıyıp ona dedi ki:
- Niçin gözün yaşlıdır?
- Ticaret yapmak fikri olmadan, sırf Allah rızası için hac yapmayagelenlerin, bu arzuları yüzünden diğerlerinin de haclarının Allahtarafından kabul edilmesinden korktum. Onun için ağlıyorum.

- Seni zayıflatan nedir?
- Hacıları getiren atların inlemeden, kişneyerek gelmelerine üzüldüm.Halbuki benim yoluma gidenleri böyle götürselerdi, sevincim çok artardı.

- Peki, benzini solduran nedir?
- Müslümanların ibadetlerine devam etmeleri ve birbirleriyleyardımlaşmalarıdır. Şayet isyanda yardımlaşsalardı, sevincim artardı.

- Seni çökertip, belini büken nedir?
- Kulların, (Ya Rabbi, iman ile ölmemi nasip eyle) diye duaetmeleridir. Halbuki ben onları, kendi ibadetlerini beğendirip veyaAllah affeder diye yalan yanlış yaptırıp veya sonra yaparsın diyekandırıp imansız gitmeleri için çalışmaktayım. Allah’a böyleyalvaranların, benim bu iş için çalıştığımı anlamalarından, tedbiralmalarından korkuyorum