Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Paran Kadar Yaşa...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Tüm yaşamımızı güvence garanti adı altında para denilen kağıt parçasına kelepçeledik hatta esir ettik...

Duygularımız, aşklarımız, yuvamız, işimiz,ekmeğimiz, aşımız para oldu. Çağ atlamak daha iyi şartlarda yaşamayı,daha iyi şartlarda yaşamak modernleşmeyi, modernleşmek tüketimi ve bolpara kazanma hırsını getirdi bizlere. Artık sonbaharda savrulangazeller gibi dağılmaya başladık çaresizce.

Günümüzde parası olmayana yaşama şansı bile tanınmıyor, para kazanmanınher yolu mubah görülüyor. Akıllı, mantıklı, zeki, kültürlü, insanlarparası olmadığı için adam sınıfında görülmezken, iki lafı bir arayagetiremeyen insancıklar paralarıyla her şeyi satın alarak beyefendi yada hanımefendi oluyorlar ya bu durum pek bi içler acısı geliyor bana.

Hasta olanlar tedavi göremiyor, ilacını alamıyor hastaneler kapı önünebırakıyor. Aç ise bir ekmek veren yüzüne bakan yok. Ahlak kurallarıdediğiniz nedir ki? Para için her türlü pis işlere karışanlar, gencecikkörpe bedenleri mal gibi satanlar, para için masum insanların canınıyakanlar, onurlarını, şereflerini,

İnsanlıklarını ayaklar altına alanlar.

Arkadaşlıklar dostluklar çıkara dayalı paran varsa çevrende sahteyüzler, sevgiler, sevgililer hatta eşler. Sende varsa iyisin hoşsunağasın paşasın.

Düşmeye gör bir kaç kötü gün dostundan başka kimsecikler yok yanında.Tüm insanlık rahat yaşama, standart yükseltme derdinde önce iş ev arababunlar olunca amaçların isteklerin sonu yok hep daha fazlası dahaiyisi. Korkuyorum nereye gidiyoruz daha hangi değerlerimizi satacağız,neleri peşkeş çekeceğiz ve bu gitmelerin sonu nerede?

Parayı sonradan görmüş bulunduğu konumu hazmedememiş görgüsüz cahillerigörünce utanıyorum insanlığımdan. Yaşını almış torun torba sahibiadamların kolunda onbeş yirmilik kadınlar, çamaşır değiştirir gibiilişki yaşayanlar bide utanmadan adına aşk diyenler. Artık para yaşamıkolaylaştırmanın aracı değil de her şeyi satın almanın tek anahtarıoldu.

Para dedim demir tabanca mermi oldu, para dedim sinirini attı aslangibi erkek köpek oldu, para dedim her yer doldu altın oldu, para dedimnamuslu geçinenler soyundu fahişe oldu. Para dedim defol kahrol diyendudaklar yaşa çok yaşa oldu, para dedim yüze bakmayanlar kul oldu köleoldu. Para dedim çocuk şempanze oldu, para dedim olunmaz olamazlar olurpeki oldu, para dedim yalanlar gerçek oldu saray oldu köşk oldu.

Bir yıldırım düşüyor hayatların üstüne ortalık anında kararıyor bu karanlığın adı PARA.... Selam Ve Dua ile ..
[B]hocam böylesine doğru bir yazıyı yazan arkadaşın ellerini r e c e p t a y y i p yani başbakan öpsün bakın ne gösterecem.[/B]
[Resim: babakannaldklarbuyuraw8.jpg]

[B]Salı, 22 Mayıs 2007
> Bu Fakirin Bize Hizmetten Başka Gayesi Var mı?
> Hatırlayacağınız gibi bizlere hizmetten başka bir gayesi olmayan şu
>fakir Başbakanımızın!!! çocuklarını iş dünyasının önde gelen isimleri
>burslu olarak okutmuştu. O çocuklar şimdi büyüdü, birer trilyoner oldu ve
>girişimcilikte üstlerine yok.
>
> Yakın tarihte aşırı hızdan dolayı bir vatandaşımızın ölümüne sebep
>olan Başbakanımızın oğlu hızından bir şey kaybetmemişe benziyor.Kamuoyu
>henüz 3.500.000 YTL'lik gemi şokunu üzerinden atamamışken şimdi de
>1.000.000 YTl'lik ev tapusu ile sarsılacak. İşte o evin tapusu
> İstanbul İli, Üsküdar (3. Bölge) İlçesi, Kısıklı Mahallesi, Avcı
>Kazım Sokağı, 157 numaralı pafta, 788 numaralı ada ve 3. parselde yer alan;
>bahçeli kâgir ev ve arsa 5020 metrekare büyüklüğünde ve satış değeri ise
>1.000.000 YTL. Paradan altı sıfır atıldıktan sonraki bir rakam.
>
> Sıfırları karıştıranlar ve YTL'ye henüz alışamayanlar için
>hatırlatalım 1.000.000.000.000 TL yazı ile - bir trilyon Türk Lirası-
>Buraya kadar her şey gayet normal görünmektedir.
>
> Benzeri ve daha değerli yerler İstanbul'da bulunmaktadır. Ancak ev,
>yakın bir zamanda, daha henüz o kadar birikimi yapacak yaşı olmamasına
>rağmen, bir gemi alan gence ait. Üstelik bu gencin babası da Türkiye
>Cumhuriyeti'nin başbakanı.
>
>
>
>
>Eveeet. Resimde tapusu görünen evin sahipleri RTE'nin Ahmet Burak Erdoğan
>ve Necmeddin Bilal Erdoğan isimli iki oğludur. 30.06.2005 tarihi düşülen
>satış işlemini karşılayacak kadar burs almalarının olanaksız olduğu
>düşünüldüğünde, evin ödeme bedeli için geriye kalan seçenek baba
>desteğidir. Gerçi babaya sorulduğunda evin ödemesi için gerekli para,
>servet açıklamasında olduğu gibi, oğlunun düğününden! edinilmiş olabilir.
>
>
>Henüz bu birikimi edinemeyecek yaştaki iki gencin böyle bir ev ve arsaya
>sahip olmaları, yolsuzluk iddialarının hat safhada olduğu günümüz hükümeti
>döneminde akılları karıştıracak nitelikte.
>
>Şimdi ki gençler bir harika! Demekten başka bir şey düşmüyor bizlere
>.Üstelik babalarına bile borç verebilecek kadar girişimci ruha
>sahipler.Babaları Başbakan bile olsa.

yorum sizin buyurun..
karmaşık bir durum bu ülkede neye kimin ne zaman ne yapacagı hiç belli olmuyor...

ortada bir haksız kazanç varsa er yada geç burunlarından gelecektir. Allah"ın izniyle
s.a üstadım...
çok süper yazmışsın eline saglık malesef.para araç olmakdan çıkdı;
amaç halini aldı.ona ulaşmak için her türlü yolda mübah ve normal karşılanır oldu.
haramlar helale karışdı.malesef inancımıza göre yaşamak dururken maddi gayeler ugrunda nefsimizi put edinerek paranın kölesi olarak.inancımızdan,kültürümüzden,ferasetimizden tavizler vererek bir uçuruma dogru yuvarlanmakdayız.bu gidişin sonu yok.çünkü artık yaşamı kolaylaşdıran paranın kılavuzlugunda yaşadıgımız gibi inanarak hayatımızı idame ettiriyoruz.sonuçda sistem ve düzen efendi ve köle sistemi.bu sisteme herkes entegre olmuş.inanaları izole etmişler dahada fazlası ile enterne ediyorlar.ALLAH SONUMUZU HAYRA TEBDİL EYLEY.
S.A ARKADAŞLAR.
Ben acizhane bana gelen maille yani paran kadar yaşa yazısına cevap yazdım.
birde cevaplara bakmamışdım.yukarda bir tapu senedi duruyor.ve burdaki arkadaşımızda bu yazıya cevaben Başbakanımızın ve ailesinin mal varlıgının artışını örnek göstererek bu edebi bir o kadar da ülkemizi direk ilgilendiren sosyal bir yazının altına birazda mevcut siyasi iktidara karşıt görüş serdediyor.olabilir güzel bir düşünce.herkes fikrini buldugunu söyleyecek.serdedecek.
yanlız bir konu var bu yere ben özellikle gidip bakacagım ben oraya yakın oturuyorum.kısacası ailem orda ve ben orda işim icabı binada yaptım bu tapunun sahte oldugunu düşünüyorum. orda 5 dönümlük bir kagir ev yok yani kısacası orda o kadar büyük ben parsel görmedim.ama bu işin takipcisi olacagım gerçekden çocuklugumun geçdigi kısıklı ve avcı kazım sokagı çok meşurdur.orya gidip bakacagım inanın çok ilgimi çekdi ve araşdırdıkdan sonrada buraya cevaben yazı yazacagım bir kaç gün bekleyin işlerim var zaman alabilir çok meraklandım.çünkü tapu belgesi şahsa münhasır dır kıymetli evrak konumundadır.bunun tapudan aldıkdan sonra bu şekil kopyası bile tapuda yokdur yani tapu verilir şahsa sadece kaydı koskoca tapu kayıt defteri vardı.oda mizan içindir.tapu sendi bir tanedir kopyası tapu dairesinde olmazki.bu nasıl bu şekil medyaya düşmüş oda ayrı bir tartışma konusu.benim merakım bu adresi çok iyi biliyorum eger avcı kazımda ise bu yer ben oraya gider komşularına burasını başbakanın ogulumu aldı diye sorar ögrenirim hadi hayırlısı çok ilginç geldi bana.araşdırmak çok hoşuma gidecek.saygılarımla.
üstad araştırda bize net bilgi ver. bakalım sahtemi nedir.
yoksa daha birkaç yıl önce bursla okuyan birinin 1 tirilyon degerinde bir arsayı alacak paraya bu kadar kısa sürede kavuşması imkansız.
Arkadaşlar ve sevgili Alemdar kardeşim.....
Birincisi tapu resmen sahte yani şöyleki başka bir tapunun üzerine başbakan ve ailesine bok atmak için seçim arefesindeyiz ya,bu tip atraksiyonlar muhakkak olur.kale alinacak bir durumda degildir.herkes herkesin siyaseten belinden aşagıya vurarak.puan almaya çalışır.bu bizim millete mahsus bir durumdur çamur at tutmazsada izi kalsın mantıgı.bu tapunun sahte olduguna ben kendim kanaat getirdim neden dersen benim işim devlet dairelerinde elektrik idarelerinde evraki metruke işleri çok önüme geliyor.proje işi yaptıgımızdan bu tip tapular.tesadüfen ben evimin tapusuna bakdım ve birde bu tapuyu inceledim malum bilgi birikim ve göz aşinalıgıda var.bir kere tapunun yazı karakterine bakın farklı elektrikli daktilodan çıkmış.ayrıca .iktisabı denen kısımda satışdan gelen hak ve mükellefiyetler kısmı yok yani alan satanın karşılıklı sözleşmesi yazılmamış.yani kısacası karşılıklı satışın muhteviyatı yazılmamış benim de bir satışdan tapum var onunla bunu karşılaşdırdım ki tapunun alım satımdaki isimler degişebilir.ama temel ve gerekçeler de aynıdır.fotokopi oldugu bal gibi belli.zaten ya bu başbakanın oglu bu kadar kerizmi böyle bir iş yapsa tapusunun fotokopisini versin medyaya veya güvenmedigi birine ayrıca resimlere bakın resimlerdede bir tuhaflık yokmu sizce siz başbakan oglu olsanız böyle resim çektrirmisiniz.adam ev almıyorda suç işlemiş sabıka resmi gibi.o yüzden birde bugün yarın ben annemin kzı kardeşimin yanına gidecem özellikle ordaki bakkala soracam bu tapununda cıktısını alacam.bunuda teyit edecegim inşallah.gerçekden ne ilginç işler oluyor.saygılarımla.bir ara başbakan ist belediye başkanı iken hürriyet gazatesi vay tayyip vay diye bir başlık atmışdı.milletin başka yerdeki 6 tane villasının resmini çekip sultanbeylide diyede yer ihdas etmişdi. sonradan bunu mahkemeye verdiler hürriyet yüklüce bir tazminat ödediydi .malum sırf bu haber ugruna villa sahipleride hürriyet gazetesinden tazminat kazanmışlardı.yani dezenfarmasyon haberler olur yapılır, fasıkların medyada cirit attıgı yerde ki ,bilgi belgeye güvenmemek lazım.ha bu haber gerçekdir veya degildir bizlerin bilmesi zor. Ailesi cümbür cemaat ticaret yapıyor. ayrıca arkadaşlar; bu mühim kısıklıda ogulları bu binayı 1 tiriliyona almışlarsa bedava almışlar.ordaki villalar 10ile 50 tiriliyon arası.böylede bir durum var ben bunu; dün yazmayı unuttum.
verilen parada, herkesde her tüccarda vardır.çok para degil bir çok kuyumcuda irili ufaklı esnafda var.önemli olan kaynagıdır tüyü bitmemiş yetimin hakkı ilemi alınmışdır yoksa kazanarakmı bence mühim olan budur.serbest ticaretle hakkaniyet ölçülerinde kazana kim olursa olsun haklıdır baş tacıdır.saygılarımla.
haksızlığa karşı çıkamazsan içinden buğuz et
haksızlığa karşı çıktığın için teşekkürler hazar
Alıntı: Ailesi cümbür cemaat ticaret yapıyor. ayrıca arkadaşlar; bu mühim kısıklıda ogulları bu binayı 1 tiriliyona almışlarsa bedava almışlar.ordaki villalar 10ile 50 tiriliyon arası.böylede bir durum var ben bunu; dün yazmayı unuttum.
verilen parada, herkesde her tüccarda vardır.çok para degil bir çok kuyumcuda irili ufaklı esnafda var.önemli olan kaynagıdır tüyü bitmemiş yetimin hakkı ilemi alınmışdır yoksa kazanarakmı bence mühim olan budur.serbest ticaretle hakkaniyet ölçülerinde kazana kim olursa olsun haklıdır baş tacıdır.
bu söylediklerine katılıyorum usta.
benim aklıam takılan kısa bir süre önce burs alarak okuyan öğrencinin 1 tirilyonluk bir villayı nasıl alabildigi.
madem 1 tirilyonluk bir villa alacak kadar gücün vardı neden 10 bin dolar burs larak okudun. 1 tirilyonluk villa alabilecegine göre 10 bin dolar bursada ihtiyacı yok demektir... eger bu 1 tirilyon olayı dogruysa o 10 bin dolarlık bursa yazık kaç aileyi bir ay geçindirir 10 bin dolar...

Saygılar S.a
Sayfa: 1 2