22-06-2007, 20:30
PİZZA (SUCUKLU)
MALZEMELER
*1 ÇAY BARDAĞI SÜT
*1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
*1 ÇAY BARDAGI SIVI YAG
*ALDIGI KADAR UN
*TUZ
*MAYA
*SUCUK
*PEYNİR
*NANE ,SALÇA
*DOMATES,
* BİBER
*ZEYTİN
YAPILIŞI
UNUN ORTASI AÇILIR.ÖNCE MAYA ERİTİLİR.SONRA SU,SÜT,SIVI YAĞ EKLENEREK VE TABİ TUZDA KATILARAK HAMUR YAPILIR VE DİNLENMEYE BIRAKILIR.SONRA ÜZERİ İÇİN SIVI YAĞDA BİBERLER ,DOMATES , BİRAZ SALÇA, NANE İLE KARIŞIM HAZIRLANIR.HAMUR YAĞLI TEPSİYE YAYILIR.ÜZERİNE HAZIRLANAN KARIŞIM DÖKÜLÜR.SONRA PEYNİR,SUCUK VE ZEYTİNLER EKLENEREK TEPSİ FIRINA VERİLİR.
AFİYET OLSUN.
MALZEMELER
*1 ÇAY BARDAĞI SÜT
*1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
*1 ÇAY BARDAGI SIVI YAG
*ALDIGI KADAR UN
*TUZ
*MAYA
*SUCUK
*PEYNİR
*NANE ,SALÇA
*DOMATES,
* BİBER
*ZEYTİN
YAPILIŞI
UNUN ORTASI AÇILIR.ÖNCE MAYA ERİTİLİR.SONRA SU,SÜT,SIVI YAĞ EKLENEREK VE TABİ TUZDA KATILARAK HAMUR YAPILIR VE DİNLENMEYE BIRAKILIR.SONRA ÜZERİ İÇİN SIVI YAĞDA BİBERLER ,DOMATES , BİRAZ SALÇA, NANE İLE KARIŞIM HAZIRLANIR.HAMUR YAĞLI TEPSİYE YAYILIR.ÜZERİNE HAZIRLANAN KARIŞIM DÖKÜLÜR.SONRA PEYNİR,SUCUK VE ZEYTİNLER EKLENEREK TEPSİ FIRINA VERİLİR.
AFİYET OLSUN.