07-07-2007, 13:23
~~~~ REVANİ ~~~~
MALZEMELER
'' 2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
'' 2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
''3 YUMURTA
''1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
''4 ÇAY BARDAĞI UN
'' 1 PAKET KABARTMA TOZU
'' 1 PAKET VANİLYA
ŞERBETİ İÇİN :
'' 3 SU BARDAĞI ŞEKER
'' 3.5 SU BARDAĞI SU
'' BİRAZ LİMON
YAPILIŞI
ÖNCE ŞEKER VE YUMURTA ÇIRPILIR.SONRA DİĞER MALZEMELER DE EKLENEREK BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR.İSTENİRSE İÇİNE FINDIK DA KONABİLİR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONARAK FIRINA VERİLİR.ŞEKER VE SU DA KAYNATILARAK ŞERBETİ HAZIRLANIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.FIRINDAN ÇIKARILAN REVANİ DE BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA İKİSİ DE ILIK OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETİ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLEBİLİR.
AFİYET OLSUN.
'' RESİM DE EKLEYECEKTİM AMA BECEREMEDİM ''
MALZEMELER
'' 2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
'' 2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
''3 YUMURTA
''1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
''4 ÇAY BARDAĞI UN
'' 1 PAKET KABARTMA TOZU
'' 1 PAKET VANİLYA
ŞERBETİ İÇİN :
'' 3 SU BARDAĞI ŞEKER
'' 3.5 SU BARDAĞI SU
'' BİRAZ LİMON
YAPILIŞI
ÖNCE ŞEKER VE YUMURTA ÇIRPILIR.SONRA DİĞER MALZEMELER DE EKLENEREK BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR.İSTENİRSE İÇİNE FINDIK DA KONABİLİR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONARAK FIRINA VERİLİR.ŞEKER VE SU DA KAYNATILARAK ŞERBETİ HAZIRLANIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.FIRINDAN ÇIKARILAN REVANİ DE BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA İKİSİ DE ILIK OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETİ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLEBİLİR.
AFİYET OLSUN.
'' RESİM DE EKLEYECEKTİM AMA BECEREMEDİM ''