Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: pasta ve Tatlılar
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Çikolatalı kek

Çikolatalı kek
* 1 adet hazır kek
* 1 büyük paket bitter çikolata
* 1 orta boy beyaz çikolata
* Yarım su bardağı ceviz
* 1 adet muz
* Hindistancevizi

Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarım su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin
bunu tek başıma yapabilirim yani inşallah yaparımSmiley (28)....teşekkürler
bu arada Benmari usulü eritin nasıl oluyorSmiley (28)
Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun....nasıl yani üstüne çikolata döktüklerimi,dökmedigim kekin üstünemi bırakacam...iki su bardagı boyunda kek olurSmiley (28)
[Resim: pasta1xn9.jpg]

MALZEMELER

KEK MALZEMELERİ

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
üzerine:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş fıstık
5-6 çilek

HAZIRLANIŞI

1. 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın. yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. ıspanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın.

2. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın. en son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın.

3. fırını 170C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. ısınmış fırında pişirin.

4. bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın. soğuması için buzdolabına koyun. kek soğuduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çileği ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin.

(aLıntıdır)
Malzemeler

1 tatlı kaşığı limon suyu
3.5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı
500 gr tuzsuz beyaz peynir
500 gr tel kadayıf

Yapılışı

Kadayıflar ufak ufak koparılır. Altı hafif yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı bastırılarak yerleştirilir. Üzerine peynir rendelenerek serpilir. Geriye kalan kadayıf tepsinin üzerine serpilerek güzelce bastırılır. Bir tavada eritilen tereyağı kadayıfın üzerine gezdirilir. Fırına sürülen kadayıf, altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta 5 su bardağı şeker ile 3.5 su bardağı su, limon suyu ilavesi ile kaynatılarak şurup haline getirilir. Soğutulan şurup sıcak kadayıfın üzerine dökülerek servis yapılır.

ruzgar1

çok ağır ama ya hemen tıkıyo insanı....erkek tatlısı diyom ben ona.bayanlar kolay kolay bitiremio ya...
dagruzgari demiş ki:çok ağır ama ya hemen tıkıyo insanı....erkek tatlısı diyom ben ona.bayanlar kolay kolay bitiremio ya...

ben künefeyi çok sewiyorum we ne zaman dürümcüye gitsem herşeyden önce künefenin siparişini weriyorum tadına doyum oLmuyor waLLa (((tabii bu benim fikrim)))
Yavs bizim evde kız yokki yaptirim bi ben bi annem yoksa bu gece yarısı kalk ulan şunlardan birini yapın...Smiley (18)
hahahahah Smiley (28) kalk ulan he puuuuuu sana Smiley (5)ben olsan hadı len derım gıt kendın yap