18-11-2007, 23:59
Mazlemeler
Pandispanya için
5 adet yumurta
110 gram şeker
100 gram un
1/2 çay bardağı su
1/2 paket kabartmatozu
Krema için
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
1/2 su bardağı gelincik suyu
Süslemek için
1/2 kg çilek
Hazırlanışı
Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır.
Sarılar, 80 gram şeker ve su ile bir tencerede çırpılırken 3-4 dakika ısıtılır.
Isıtılan karışım kabarıncaya kadar 10 dakika çırpılır.
Bu arada yumurta akları kar haline getirilir.
Kalan 30 gram şeker bu kara ilave edilir.
Yumurta karları, kabartılan yumurta sarıları ile karıştırılır.
Kabartma tozu ve un yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırılır.
180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıv----- gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Hazırlanan pandispanya bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir.
Tabanın üzerine temizlenen çilekler dizilir ve kremanın yarısı ile üzerleri örtülür.
Pandispanyanın üst kısmı kapatılıp, krema ile kaplanır.
Kalan çileklerle üzeri süslenir.
Servis yapılıncaya kadar dolapta soğutulur.
Notlar
Gelincik suyu yerine vişne suyu, çilek suyu, kırmızı renkli gıda boyası kullanabilirsiniz.
Pandispanyanın ununu mutlaka eleyin.
Pandispanya için
5 adet yumurta
110 gram şeker
100 gram un
1/2 çay bardağı su
1/2 paket kabartmatozu
Krema için
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
1/2 su bardağı gelincik suyu
Süslemek için
1/2 kg çilek
Hazırlanışı
Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır.
Sarılar, 80 gram şeker ve su ile bir tencerede çırpılırken 3-4 dakika ısıtılır.
Isıtılan karışım kabarıncaya kadar 10 dakika çırpılır.
Bu arada yumurta akları kar haline getirilir.
Kalan 30 gram şeker bu kara ilave edilir.
Yumurta karları, kabartılan yumurta sarıları ile karıştırılır.
Kabartma tozu ve un yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırılır.
180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıv----- gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Hazırlanan pandispanya bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir.
Tabanın üzerine temizlenen çilekler dizilir ve kremanın yarısı ile üzerleri örtülür.
Pandispanyanın üst kısmı kapatılıp, krema ile kaplanır.
Kalan çileklerle üzeri süslenir.
Servis yapılıncaya kadar dolapta soğutulur.
Notlar
Gelincik suyu yerine vişne suyu, çilek suyu, kırmızı renkli gıda boyası kullanabilirsiniz.
Pandispanyanın ununu mutlaka eleyin.