20-11-2007, 10:38
PIRINÇ SALATASI
MALZEMELER
1/2 kg pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
250 gr kornişan turşu
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
tuz
limon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bolca su, zeytin yağı ve tuz eklenerek ezilmeyecek şekilde haşlanır. Başka bir kapta dere otu ve taze soğan ince ince doğranır, turşular minik küpler halinde doğranır ve haşlanarak süzülmüş ve soğutulmuş pirince eklenir. Tuz ve limon suyu ile harmanlanarak, süslenir ve servise sunulur.
Afiyet olsun
MALZEMELER
1/2 kg pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
250 gr kornişan turşu
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
tuz
limon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bolca su, zeytin yağı ve tuz eklenerek ezilmeyecek şekilde haşlanır. Başka bir kapta dere otu ve taze soğan ince ince doğranır, turşular minik küpler halinde doğranır ve haşlanarak süzülmüş ve soğutulmuş pirince eklenir. Tuz ve limon suyu ile harmanlanarak, süslenir ve servise sunulur.
Afiyet olsun