28-11-2007, 18:17
Şanlıurfa'da düzenlenen yemek ve tatlı yarışmasında Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez tatlısı "Şıllık" birinci seçildi.
20 Mayıs 2007 09:15
mehmet eliyatkın ın haberi
Şanlıurfa’da düzenlenen Mahalli Yemek ve Tatlı Yarışmasında, yemek dalında, ‘Kaburga Dolması’, tatlı dalında ise Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez tatlısı ‘Şıllık’ tatlısı birinci oldu. Vali Yusuf Yavaşcan’ın eşi Ayla Yavaşcan ile AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın eşi Gül Fakıbaba, jüri üyeliği yaptığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. El-Ruha Otel’de düzenlenen 1. Mahalli Yemek ve Tatlı Yarışması’na, yemek dalında 17 yarışmacı 19 çeşit yemek ile tatlı dalında ise 10 yarışmacı 15 çeşit tatlı ile katıldı.
Aralarında Ayla Yavaşcan ile Gül Fakıbaba’nın yanı sıra Harran Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nde görevli öğretim görevlilerinin bulunduğu 6 kişilik jüri üyesi, yemek ve tatlıların tadına ayrı ayrı baktı. Ayla Yavaşcan ve Gül Fakıbaba, ilk kez böyle bir yemek ve tatlı yarışmasında jürilik yaptıklarını ve çok zorlandıklarını söylerken, jüri üyeleri, yemekleri ve tatlıları tat, koku, renk ve şekil bakımından değerlendirdiklerini, mahalli yemeklerin yapımının çok zor olduğu için puan verirken bu kriterleri göz önüne aldıklarını belirtti.
Yarışmaya katılan 19 çeşit yemek arasından birinciliği Nihal Atilla’nın yaptığı ‘Kaburga Dolması’ alırken, ikinciliği Nihal İnekçi’nin ‘Borani’, üçüncülüğü ise Hatice Özgen’in yaptığı ‘Ağzı Yumuk’ yemeği aldı. Şanlıurfa Belediyesi tarafından, birinciye buzdolabı, ikinciye halı yıkama makinesi, üçüncüye ise et kıyma makinesi ödül olarak verildi.
Tatlı yarışmasında ise birinciliği Nilgün Bengisu ‘Şıllık’ tatlısı ile elde ederken, ikinciliği Nihal Atilla yine ‘Şıllık’ tatlısı ile üçüncülüğü ise Vahide Yücel ‘Cevizli Şıllık’ tatlısı ile elde etti. Tatlı yarışmasında dereceye girenlere, fırın, mutfak robotu ve çay makinesi hediye edildi.
Yarışmada birinci seçilen Nihal Atilla amacının hediye kazanmak olmadığını belirterek aldığı buzdolabı ve mutfak robotunu muhtaç 2 aileye verdi.
20 Mayıs 2007 09:15
mehmet eliyatkın ın haberi
Şanlıurfa’da düzenlenen Mahalli Yemek ve Tatlı Yarışmasında, yemek dalında, ‘Kaburga Dolması’, tatlı dalında ise Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez tatlısı ‘Şıllık’ tatlısı birinci oldu. Vali Yusuf Yavaşcan’ın eşi Ayla Yavaşcan ile AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın eşi Gül Fakıbaba, jüri üyeliği yaptığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. El-Ruha Otel’de düzenlenen 1. Mahalli Yemek ve Tatlı Yarışması’na, yemek dalında 17 yarışmacı 19 çeşit yemek ile tatlı dalında ise 10 yarışmacı 15 çeşit tatlı ile katıldı.
Aralarında Ayla Yavaşcan ile Gül Fakıbaba’nın yanı sıra Harran Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nde görevli öğretim görevlilerinin bulunduğu 6 kişilik jüri üyesi, yemek ve tatlıların tadına ayrı ayrı baktı. Ayla Yavaşcan ve Gül Fakıbaba, ilk kez böyle bir yemek ve tatlı yarışmasında jürilik yaptıklarını ve çok zorlandıklarını söylerken, jüri üyeleri, yemekleri ve tatlıları tat, koku, renk ve şekil bakımından değerlendirdiklerini, mahalli yemeklerin yapımının çok zor olduğu için puan verirken bu kriterleri göz önüne aldıklarını belirtti.
Yarışmaya katılan 19 çeşit yemek arasından birinciliği Nihal Atilla’nın yaptığı ‘Kaburga Dolması’ alırken, ikinciliği Nihal İnekçi’nin ‘Borani’, üçüncülüğü ise Hatice Özgen’in yaptığı ‘Ağzı Yumuk’ yemeği aldı. Şanlıurfa Belediyesi tarafından, birinciye buzdolabı, ikinciye halı yıkama makinesi, üçüncüye ise et kıyma makinesi ödül olarak verildi.
Tatlı yarışmasında ise birinciliği Nilgün Bengisu ‘Şıllık’ tatlısı ile elde ederken, ikinciliği Nihal Atilla yine ‘Şıllık’ tatlısı ile üçüncülüğü ise Vahide Yücel ‘Cevizli Şıllık’ tatlısı ile elde etti. Tatlı yarışmasında dereceye girenlere, fırın, mutfak robotu ve çay makinesi hediye edildi.
Yarışmada birinci seçilen Nihal Atilla amacının hediye kazanmak olmadığını belirterek aldığı buzdolabı ve mutfak robotunu muhtaç 2 aileye verdi.