![]() |
Allah Sevgisi - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Edebiyat (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=16) +--- Konu: Allah Sevgisi (/showthread.php?tid=10125) |
Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 Allah Sevgisi Şehvetinin esiri olmuş her bir nefis dizginlerinden boşanmış bir at gibidir Bu atı kırbaçlayıp şÃ¢hâ kaldıran sinsi şeytanın ta kendisidir Dizginleri ele alıp atı durduracak kişi yalnızca atın seyisidir Bunu da her zaman için yaptıracak olan yÜrekten gelen ALLAH sevgisidir RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 Hz. Muhammed\'in sevgisi (s.a.v.) BİZE DOĞRUYU ÖĞRETEN BİZE İNSANLIĞI ÖĞRETEN BİZE DÜRÜSTLÜĞÜ ÖĞRETEN ALLAH RESULÜ YA MUHAMMED (S.A.V.) İNSANLARA KURAN-I KERİMİ ÖĞRETEN İNSANLARA HAKKI DİNİ ÖĞRETEN İNSANLARA SEVGİYİ ÖĞRETEN ALLAH RESULÜ YA MUHAMMSD (S.A.V.) RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 SELAM SANA YA MUHAMMED MUSTAFA Gelişini haber verdi Nebîler, Son dönemde gelir Ahmed dediler, Melekler yoluna güller serdiler, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Nûr-ı çeşmin gönüllerde zevk sefa. İsrafil ninniler söyledi cana, Çocuklukta özlem duydun babana, Anam babam feda olsunlar sana, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Ruhu nakşın gönüllere pür şifa. Gençliğinde cesur, mert bir civandın, Doğruluğa ta yürekten inandın, Muhammedü’l-emin unvanı aldın, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Cemâlin benzerdi hüsn-ü Yusuf’a. Ceddin İbrahim’in Hanif dininde, Bazen tüccar oldun Kenan ilinde, Yalan yanlış yoktu senin dilinde, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Meleklerde olmaz sendeki vefa. Mirâcına şahit oldu âlemler, Sevenler müjdeli haberi bekler, Firâkından yandı bütün felekler, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Gelmek istiyorum senin tarafa. Ağzında dualar, gözlerin yaşlı, Çocukla çocuktun, yaşlıyla yaşlı, Oldukça vakurdun, hep ağır başlı, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Şöhretin yazıldı nurlu Mushaf’a. Konuşurken sesin gayet sakindi, Bakışın kararlı, gözler emindi, Firdevs dedikleri Cennet tenindi, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Allah remzeyledi mim-i hurûfa. Tenin gül kokardı, nefesin reyhan, Dünyada sultandın, ukbada sultan, Seni görmek ister bu fakir her an Selam sana ya Muhammed Mustafa, Şefâatin göster koyma A’râfa. Ahlâkın Kuran’dı âdabın Furkân, Ashâbın ışıktı, Ehl-i beyt nurdan, Resul ayrılamaz çâr-ı yarından, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Ehl-i Beyte canlar feda bin defa! Şah Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin, Sevdam Zeynep ile Zeynel Abidin, Sensin kıblem, sensin Kevser, sensin din! Selam sana ya Muhammed Mustafa, Her zerrene Halit feda bin defa. Tasavvuf Yolcusundan, RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 aşkın sırrı Ademe secde ettinse, uzak değil yakındasın Mürşide biat ettinse, elestünün farkındasın Nuh nebiyi düşündünse, tufan görmüş ummandasın Ehl-i Beyte yüz sürdünse, sultan ile sultandasın Nefis putunu kırdınsa, İbrahim’le divandasın Benlik arından geçtinse, İsmail’le kurbandasın Sabır yolunu seçtinse, Yusuf ile zindandasın Eyüp sırrını bildinse, her dertliye dermandasın Kendi Tur’una çıktınsa, Musa ile Sina’dasın Ali’ye turab oldunsa, Fatime’yle Mina’dasın Davut’a sapan oldunsa, Filistin’de devrandasın Gerçeğe agâh oldunsa, İsa ile seyrandasın Ahmediyeti çözdünse,aşk denilen fermandasın Ebül Ervah’ı gördünse, Muhammed’le Kur'andasın Tevhid nurunu bildinse, Lâ’da değil İlla’dasın Sırrın o aşka halidse, Allah ile Allah’tasın Tasavvuf Yolcusundan, RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 RABBİME SESLENİŞ.. Çaresiz akıllarda bir tek SEN umutsuz hallerde avuçlarda SEN kötülük dolu kalplerde SEN bitmeyen ufuklarda bir tek sen olasın ya RAB! kötü düşüncelerın en dıbınde SEN bedenlerın en alıcı yerınde SEN ruhların en ınce yerınde SEN akılların içinde birtek sen olasın ya RAB! dogan güneşin varlığında SEN solan yaprakların rengınde SEN doğanın yaratıcılığında SEN gökyüzünün maviliğinde birtek sen varsın ya RAB! kelımeler yetmeyen dudaklarda SEN bakmaktan usanmayan gözlerde SEN yazmaktan yorulmayan ellerde SEN her satır başlarında birtek sen olasın ya RAB! neşenınde,kederınde içinde SEN biticek bu omrun sonunda SEN mezar başımda okunucak fatıha'da SEN mahşerde mekanımda yanımda sende olasın ya RAB!. RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 [color=#008000][i][b]Allahu Ekber Gözlerim buğulu günah kesemde, Rahmânsın Rahîmsin Allâhu Ekber! Pişmanım ömrümü boş geçirsem de, Tevvâbsın Allahım Allâhu Ekber! Ruhum şahlanıyor cesedim yorgun, Hâlıksın Bârisin Allâhu Ekber! Beş vakit secdede Miracım her gün, Hâmidsin Allahım Allâhu Ekber! Adını anarım Azze ve Celle, Meliksin Kuddûssün Allâhu Ekber! Vuslatım düğündür gelir ecelle, Kâbidsin Allahım Allâhu Ekber! Hazırsın nazırsın her an her yerde, Semîsin Basîrsin Allâhu Ekber! Kapalı kalpgözüm günahtan perde, Habîrsin Allahım Allâhu Ekber! Aşkınla yak beni Şevval ayında, Celîlsin Kerîmsin Allâhu Ekber! Cesedim yıkansın hurma dalında, Kâdirsin Allahım Allâhu Ekber! Affedicisin Sen affı Seversin Berrusun Hâdîsin Allâhu Ekber! Hak yolunda ruhum Hakka canversin, Şekûrsun Allahım Allâhu Ekber! İstikbal pek vahim acı kulunu, Râufsun Vehhâbsın Allâhu Ekber! Nakşeyle banada Yunus yolunu, Râfisin Allahım Allâhu Ekber! Ürperir gözyaşım bekliyor sırat, Kahhârsın Kâbitsin Allâhu Ekber! Ya Allah Ya Fettâh senden mağfiret Halîmsin Allahım Allâhu Ekber! Beşikten mezara vuslata yoldur, Evvelsin Âhirsin Allâhu Ekber! Şahadetle Ya Rab! Ömer’i öldür, Mücîbsin Allahım Allâhu Ekber! RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 SANA DÖNDÜM ALLAH\'IM Kendimle bir hasbihal edecek oldugumda Beyhude geçmiş yıllar yazık yazık der bana Hesabını veremem çürüttüğüm ömrümün Boşuna akmışım der anlımdaki ter bana Ne bıraktın ardında adını yad edecek Bir fatiha okuyup ruhunu şad edecek Ne mucizeler indi seni irşad edecek Gafletin iziyim der ruhumdaki kir bana Hiç dehşete düştümü titreyip duyguların Bölündü mü sâlâ da o derin uykuların Yalan Dünya bir oyun sahnesiyken kulların Kötü rol benimsedim ahbap oldu şer bana Duymazmısın ezanlar günde beş kez okunur Ah üşengeç bedenim asi tavır takınır Ecel gelmiş arkamda omuzuma dokunur Faydasız gitmem demek kullanıyor zor bana Daracık yarın altı bir toprak gediğinde Başımı kaldırınca alnıma değdiğinde Münkir nekir dikilip Rabbin kim dediğinde Rabbim Allah diyecek kadar kudret ver bana İzanım korkulardan çatlasa da ne yazar Çiyanlar etlerimi kopartır azar azar Mezar taşım titreyip bir incecik ah sızar Gözünün önündeyken neden baktın kör bana Yarın ruz-i mahşerde hesaba çekilirken Günahlarım önüme yağarken dökülürken Güneş bir mızrak boyu tepeme dikilirken Ya Rahman defterimi sağ elimden ver bana RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 SORGULARDAYIM Kendimle bir hasbihal edecek oldugumda Beyhude geçmiş yıllar yazık yazık der bana Hesabını veremem çürüttüğüm ömrümün Boşuna akmışım der anlımdaki ter bana Ne bıraktın ardında adını yad edecek Bir fatiha okuyup ruhunu şad edecek Ne mucizeler indi seni irşad edecek Gafletin iziyim der ruhumdaki kir bana Hiç dehşete düştümü titreyip duyguların Bölündü mü sâlâ da o derin uykuların Yalan Dünya bir oyun sahnesiyken kulların Kötü rol benimsedim ahbap oldu şer bana Duymazmısın ezanlar günde beş kez okunur Ah üşengeç bedenim asi tavır takınır Ecel gelmiş arkamda omuzuma dokunur Faydasız gitmem demek kullanıyor zor bana Daracık yarın altı bir toprak gediğinde Başımı kaldırınca alnıma değdiğinde Münkir nekir dikilip Rabbin kim dediğinde Rabbim Allah diyecek kadar kudret ver bana İzanım korkulardan çatlasa da ne yazar Çiyanlar etlerimi kopartır azar azar Mezar taşım titreyip bir incecik ah sızar Gözünün önündeyken neden baktın kör bana Yarın ruz-i mahşerde hesaba çekilirken Günahlarım önüme yağarken dökülürken Güneş bir mızrak boyu tepeme dikilirken Ya Rahman defterimi sağ elimden ver bana RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 YARATAN - YARATILAN Cennet ve Cehennemi öncelikle Yaratan Dünyada halifesi olsun istedi insan. Meleklerinden geldi az da olsa itiraz İnsan üstünlüğünü kıskanmışlardı biraz... Onlar ibadet üzre,Cennete lâyık,olgun Korktular yer yüzünde çıkarılırsa bozgun... Yüce ALLAH onları sınavla ikna etti Arkasından ADEM'i dünya için var etti. Cennet ve Cehennem boş olmaz bir şeyler gerek Doldurmak için ise yarattı:kadın-erkek... ADEM ile HAVVA'yı kıyamadı dünyaya Cenettinde temelli kalsınlar istedi ya... İlk yasağı ilk meyva oldu Yüce ALLAH'ın En câzibi o oldu mevcut tüm meyvaların. Meleklere insana uy emretti Yaratan Bu emrine uymadı yarattığı tek Şeytan. Kendini üstün gördü özündeki metadan Ateşten yaratılmış idi o lâin Şeytan. Topraktan yaratılan ADEM'i inkâr etti Cennet mekânı bile ADEMLERE dar etti. Yasaklanmış meyvaysa Şeytan için bir kozdu İlk insan o meyvayla geleceğini bozdu... Emre uyumsuzluktan çıkarıldı Cennetten Ayrılarak dünyaya gönderildiler hemen. ADEM,HAVVA anamız nice istiğfar etti Affı çok seven ALLAH onları da af etti. Cehennem bomboş kalsın diye yaratılmadı Doldurmak için Şeytan, ALLAH'tan süre aldı. O süre dünya ile başlar ve sürer gider Son günü Kıyametin başında sona erer. Zaman dilimlerinde dünyaya gelen insan İmanlı olur ise aldatamaz ki Şeytan! Çünkü ALLAH süreyi verir iken Şeytana Sonsuz güveni vardı yarattığı insana... Bu yüzden; 'Ne günahlar işler ise de kulum Bol bol af dilesin ben onun ile olurum...' Diye RAHMAN ve RAHİM sıfatıyla her zaman Karşında duruyor bak...ümitsiz olma insan... RE: Allah Sevgisi - GüLYapraK - 23-04-2008 Ne İstiyorlar ki Senden Ne istiyorlarki senden, Seni sevenlerden Seni hayatının en önemli yerine koyan, O değerli insanlardan Sana simge dediler. Sana irtica dediler. Sana cahil dediler. Sana örÜmcek beyinli dediler. Bilmiyorlarki seni. Tanımıyorlarki seni. Anlamadılarki seni. Bir yangındır bu sÜrÜp giden İçin için yanan ve daha çok Yanmaya devam edecek olan. Demokrasi dediler,laiklik dediler. Dedilerde diyenlerde bilemedi Dediklerinin ne anlama geldiğini Bilmediler seni,tanıyamadılar... Gözlerimi kördÜ acaba bu tanımayanların, GörÜpte görmezden gelmek nasıl bir duygudur. En acı şey bu olmalı hayatta bakıpta görememek Bilmediler gözlerin kalp gözÜyle de görmesi gerektiğini. Bilmediler seni, Seni ve seni seven yÜzlerce,binlerce,milyonlarca insanı... |