Ağlamak nedir bilir misin? - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Edebiyat (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=16) +--- Konu: Ağlamak nedir bilir misin? (/showthread.php?tid=10600) |
Ağlamak nedir bilir misin? - GüLYapraK - 04-09-2008 Ağlamak nedir bilir misin? Bir hiç uğruna ağlamak derler Ama zamanla anlarsın Bir hiç uğruna ağlamak değildir Ağlamak nedir bilir misin? Sen nerden bilirsin ağlamayı Bir sevgi uğruna ağlamayı Sevdiği için ağlamayı Sen hiç güldün mü? Ben hiç gülmedim Her zaman ağladım Ne geçti elime peki Giden gözyaşları Kalan acı keder isyan Ağlamak nedir bilir misin? Ağlamak kolaydır Sinirlendiğinde ağlarsın Geçer daha sonra Sevgiliye ağlamak peki Geçer mi daha sonra Sana göre geçer tabi ki Sen hiç sevdin mi? Sevdim deme boşuna Sen sevgiden ne anlarsın Sevgi nedir öğrenememişsin Belki öğrendiğini zannediyorsun Sen hiç sevdin mi? Sevdiğinin uğruna ölecek kadar Sen hiç sevdin mi? Uğruna her şeyi yapacak kadar Ne demişler Sevene canım feda Sevmeyene elveda! RE: Ağlamak nedir bilir misin? - GüLYapraK - 04-09-2008 Bir kaldırımlık hasretsin Uçurumlar ürküten Üretken ve bulasıcısın Delisin Deliligimsin Unutulan papatyaların Arasından çıktın geldin Papatyalar kurudu Sen gittin Bende biraz sen kaldı Umut koydum adını Umudun yalnızlıga denk oldugunu Ne bileyim Simdi zaten karsı kaldırımdasın Bir kaldırımlık hasretsin Geceleri bir yastık RE: Ağlamak nedir bilir misin? - GüLYapraK - 04-09-2008 Boşver… Üzerine daha bir tek kelime yazmadan birazdan buruşturup atacağını bildiğin beyaz bir kağıt duruyordur önünde. Elinde ise çocukluktan kalma bir alışkanlıkla arkasını kemirdiğin kara bir kalem. Kara kapkara tıpkı içinde bulunduğun oda gibi... Bıçak gibi bir gidişti Arkanı döndüğünde Sallanmadı sardunyalarımın yaprakları Kesin ve net Sadece bitti… Bir ağırlık çöker üzerine bulunduğun yere sığamazsın. Görünürde hiçbir neden yoktur ortada. Boğazına sarılanın kim içini daraltanın ne olduğunu bilemezsin. Ama bildiklerin de vardır elbette; yalnızsındır için daralıyordur yüreğin burkuluyor ve savunmasızsındır... Bekledim Bekleyişler içinde Kayboluşumu seyrettim Seni sevmek Yeniden var olmaktı Ben sensizlikte zamana yenildim… Hiçbir sesin anlamı yoktur. Çalan telefonlara aldırmazsın. Konuşmak bir eziyettir ve derdini anlatmanınsa hiç ama hiçbir anlamı yoktur. Bakışların boştur. Kendine bile katlanacak durumda değilsindir. Hiçbir şeyin o anda seni mutlu edeceğine inanmıyorsundur... Güneş İnat etmiş bir kere Doğmamak için Doğmayacak işte… İlahi bir güç hayatında değer verdiğin her kavramın içi boşaltılmıştır sanki. Yaşadığın kente de o kentte yaşayan dostlarının da yakınlarının da yabancılaştığını düşünürsün. Hiçbir şey gözetmeden hiçbir şey beklemeden açtığın hançerlenmiş yüreğinin kabuk tutmuş yarası da o yürekte duyduğun sızı da önemsizdir o an senin için... Güneş bu elbette doğacak Başka suların Başka kuşların Kanına karışacak Sadece zamanını bekliyor… Hayatımı tam da sorgulama zamanı diye düşünür bilmem kaçıncı kez ruhunla giriştiğin savaşa hazırlanırsın önce. Ama anında vazgeçersin. Çünkü bir daha böyle bir savaşa girecek ne gücün vardır ne de o savaşta arkanı yaslayacağın yüreğine ve beynine güvenin... Dünya var oldukça sürecek Bir MaSaLın kahramanlarıyız biz. Birbirimizin farkındayız Ve bu farkındalık Can yakıyor... ”Neyse ya boşver” dersin. “Boşver” irsin... Kırarsın kalemi buruşturursun kağıdı koca bir yudum alırsın kadehindeki zehirden yaslanırsın arkana ve gülümsersin... RE: Ağlamak nedir bilir misin? - GüLYapraK - 04-09-2008 Hüzün Karası Gözlerin Yalnız gecelerimin derin sensizliklerinde Hüzün karası gözlerinden Sağanak yüklü Kara bulutlar geçer... Gök gürler Şimşekler yıldırımlar Derken kara bulutlar parçalanır Sağanaklar boşanır Daha küllenmemiş Sevda yangınlarına Hüzün karası gözlerinden Yalnız gecelerimin derin sensizliklerinde... Yalnız gecelerimin derin sensizliklerinde Hüzün karası gözlerinden Boşanan sağanaklarda Gün ışığının yedi rengi Süzülür iplik iplik Gökkuşağından Hasret kumaşı dokur Ve o hasret kumaşından Hicran elbisesi dikip Giydirir bedenime Hüzün karası gözlerin Yalnız gecelerimin derin sensizliklerinde... Selami Ateş Geliverdin Bana Güllerle Senin gözlerin güneş şafağı Yüzün deniz dalgası köpük köpük Ve yüreğin hüzün çiçeği Geliverdin bana güllerle! Fırtınalar estirdin içimde! Karlı dağ doruklarına kaçıvererek Bir düş kuruyoruz seninle Birlikte Ve farkında bilincinde Bilerek bunu yapıyoruz. Sonrası Rüzgâra bırakarak Sevdamızı Onurun ve özgürlüğün dallarında Yol almaların kararındayız. Soldurmadan Sendeki tek kırmızı gülü Ve bendeki yeşil dallarla süslü Kızıl gülleri! RE: Ağlamak nedir bilir misin? - GüLYapraK - 04-09-2008 Düşler kurdum... Gördün mü? Gözlerim seni aradı karanlık gecede... Sessiz sedasız... Hani gelmeyeceksin ya Belki hayalin beni yalnız bırakmaz diye! Seni aradı gözlerim Sessiz sedasız bir gecede! Sen'li geçen günlerin anısına Tek tek mum diktim yüreğimin her köşesine. Onlar eridi... Ben eridim... Onlar söndü... Ben soldum... Ama sen gelmedin!!! Gelmeyecektin... Biliyordum... Ben sadece düşler kuruyordum! Seninle yazdığım her hayat senaryosunun sonu mutlu bitiyordu... Masallardaki gibi... Bir öpücük yetiyordu bulutlara değmeye... Oysa gerçekte öyle miydi? Hiçte değildi! Senin beni hayatından muaf bıraktığını anladığımdan beri; Kurduğum düşlerde Yazdığım senaryolarda Büyüsünü kaybetti... Beni senden ettiğin gibi Onlarıda büyüsünden ettin... Peki onlardan ne istedin? Omuzlarımda taşıdığım seninle olan hayallerim Sana ağır mı geldi? Ezildin mi altında kendi büyüklüğünün? Hiç olamayacağın kadar masumsun ya benim düş ülkemde... Korkuyosun değil mi bunu kabullenmeye? Cesaretin yok senin böyle sevgilere... Nerede bıraktın o yüreğini? Hayatı hep korkusuzca yaşarken sen Neden korkuyorsun bana gelmeye? Sevsen seveceksin işte Sevmeyişinin bu inadı ne? Gözlerim seni aradı işte yine Sessiz sedasız bi gecede... Hani sen yine gelmeyeceksin ya Ama ben aldım yine seni düşler ülkeme! Bir mum daha yaktım... Bir kez daha yandım... Bir kez daha o mumla birlikte Eridim... Bittim... Söndüm... RE: Ağlamak nedir bilir misin? - Sema - 04-09-2008 Sevgiliye ağlamak peki Geçer mi daha sonra Sana göre geçer tabi ki Sen hiç sevdin mi? Sevdim deme boşuna Sen sevgiden ne anlarsın Sevgi nedir öğrenememişsin Belki öğrendiğini zannediyorsun bende ağlamayı severim,ama genelde göz yaşalrımız fani dünya sıkıntıları için akıyorALLAH bizleri rızasına uygun yaşıyan kullarından eylesin....AMİNNNN |