Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: HerteldeN (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=19) +--- Forum: Muhabbet ve Geyik Bölümü (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=119) +--- Konu: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı (/showthread.php?tid=1529) Sayfalar:
1
2
|
Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - OceaN - 31-07-2006 ÇİÇEKLERİN DİLİ ÇİÇEK SÖZLÜĞÜ açelya kolay kırılan,kırılgan,gelip geçici akasya platonik aşk,gizemli aşk amarilis pastoral şiirsellik gurur ve övünç amber çiçeği hassas güzellik anemon kabul etmeme,terketme armut ağacı sağlıklı ve ümitli olmak arslan ağazı cüret,küstahlık ve aldatma,hile manalarına gelir aster zerrafet,nezaket ve aşk sembolüdür ateş çiçeği seni düşünüyorum ay çiçeği sevgiyle hürmet ve sadakat badem bakirelik ve verimliliğin sembolüdür baharatlık karanfil itibar,saygınlık ve asalet manalarına gelir bahçe nanesi duyguların sıcaklığı bahçe şebboyu sıkıntılı zamanlardaki arkadaşlığın sembolüdür bebek nefesi mutluluk begonya hayalperest,hayali,dikkatli olun manalarıan gelir beyaz kamelya tapınılıcak kadar güzel olan kadın beyaz karanfil saf,duru,tatlı*şirin aşk manalarına gelir beyaz kırzantem doğruluk. biber ağacı şefkat,merhamet,acıma ve sevecenlik. bıldırcın otu insanlardan nefret etme manalarına gelir çam ağacı zamanı değerlendirme çan çiçeği incelik,kibarlık,alçak gönüllülük,tevazu manalarına gelir çarkı felek çiçeği inanç,güven,itimat manalarına gelir cezayir menekşesi aşk çin asteri kıskançlık çiriş otu pişman duymak,üzüntülü olmak dağ eriği zorluluk,sertlik,haşinlik defne ağacı başarı ve şöhret defne yaprağı ödül mukafat delfilyum havayi deli otu güzelliğin ötesinde düğün çiçeği coşkunluk dul avrat otu ısrarla istemek ve can sıkıntısı manalarına gelir elma ölümsüzlüğün sembolü erik güzellik ve uzun ömürlülük manalarına gelir floks tatlı rüyalar fesleğen iyi şanslar fulya(nergis) bakış,nazar,saygı fulya(zerrin) sert,şiddetli,beni arzula ve beni sev manalarına gelir gardenya seni kalbimden seviyorum gelincik hayalperestlik,ölmsüz uyku glayör sağlam karakterli olma manalarına gelir gloksinya ilk görüşte aşk gülhatmi bir iyi başarma,elde etme gündüz sefası fettan kadın güneş çiçeği ilahi aşk,ölümsüz aşk güvey otu rahatlık ferahlık hanımeli yaratılıştan güzellik haseki küpesi boynuzlanmış koca hercai menekşe düşünceli anlayışlı manalarına gelir hazeran çiçeği kalbini bana aç manasına gelir hor çiçeği önceden tahmin etme horoz ibiği sadakat ve vefa hüsnü yusuf mükemmellik,incelik ve kahramanlık manaları gizlidir iris inanç,itimat,irfan manası vardır ıtır şahı çiçeği hoşzaman için teşekkürler kadife çiçeği kutsal muhabbet kahkaha çiçeği alçak gönüllük,mütavazilik,bir işte sebat etme kaktüs cesaret,dayanma gücü kala muhteşem güzellik kamelya sadakatlik kaplan postu zenginlik karanfil cazibe kardelen ümit ve teselli kaysı ürkek,korkak kekik aktif,yürekli ve cesur kestane bağımsızlık ve haksızlı,adaletsizlik manalarıan gelir kırmızı kamelya kalbimde yanan bir ateşsin kırmızı karanfil kalbims enin için sızlıyor kırmızı kırzantem seni seviyorum kırzantem sen mükkemmel bir arkadaşsın kızılcık ağacı dayanıklılık kuduz otu sempatik küpe çiçeği canayakın,sevimlilik lale mükemmel aşkın sembolü latin çiçeği yurt severlik,vatan severlik lavanta çiçeği sadakat leylak beyaz aşk lilyum oranj kin,nefret,düşmanlık ve hor görme manalarına gelir manolya itibar,saygınlık,asalet ve şahane ,görkemli güzellik margarit yumuşaklık,nezaket ve masumluk manalarına gelir menekşe alçak gönüllülük,sadelik Not: Çiçeklere her ne kadar anlamlar ithaf edilse de, çiçeklerin hepsinin aslinda sevgiyi ifade ettikleri unutulmamalıdır. SİZ HANGİSİNİ İFADE EDİYORSUNUZ? ben yıldız çiçeği RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - _RANGER_ - 31-07-2006 yaw ben karar veremedim çam ağacı diyecektim ama bu aralar bilgisayarın başından kalkamadığım için onu da diyemicem RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - OceaN - 01-08-2006 _RANGER_ demiş ki:yaw ben karar veremedimdur ben sana bulayım hercai menekşe oldumu RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - _RANGER_ - 01-08-2006 OceaN demiş ki:ewet ewet olabilir kabul ettim_RANGER_ demiş ki:yaw ben karar veremedimdur ben sana bulayım hercai menekşe oldumu kim kabul etmezki doğru olmasa da RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - OceaN - 01-08-2006 [quote=_RANGER_ ewet ewet olabilir :)) kabul ettim kim kabul etmezki doğru olmasa da:D] Allah yalandan kimse ölmüyor RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - _RANGER_ - 01-08-2006 haklısın be yaw kim ölmüş ki yalandan ben mi ölcem RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - OceaN - 01-08-2006 _RANGER_ demiş ki:haklısın be yaw kim ölmüş ki yalandane güzel ama yalan söylememekte fayda var sonra alışkanlık olur demi?bide sen açelya olmayasınbak oda güzel RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - _RANGER_ - 01-08-2006 yok be yaw o bana uymuyo RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - OceaN - 01-08-2006 _RANGER_ demiş ki:yok be yaw o bana uymuyotamam sen ona uyma acaba ben hangisini uyuyorum?hıı? RE: Hangi çiçek ne manaya geliyor çiçeği ne anlatır renklerin anlamı - _RANGER_ - 01-08-2006 haseki küpesi olabilir misin?heheh şakaaaaaa biber ağacı olabilir misin? bilmiyom ki attım kafadan gitti. |