ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP) - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Hafızoğlu Forum Mutfağı (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=94) +--- Konu: ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP) (/showthread.php?tid=2937) |
ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP) - S_MecnuN - 18-10-2006 ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP) MALZEME: Kabak 1 kg. Maydanoz 1/2 demet Zeytinyağı 1 çay bardağı Kırmızı toz biber Soğan 1 adet Tuz Sarmısak 1 baş YAPILIŞI: Kabak içleri ince ince doğranır. Soğan ve sarmısaklar ayıklanır, ufak ufak doğranır. Zeytinyağı tencerede kızdırılır, soğan ve sarmısaklar atılır, kabak içi ilave edilir ve pişirilir. Serviste yemek üzerine kıyılmış maydanoz ve kırmızı toz biber serpilir. |