Forum Hafızoğlu
ABANUŞ (GAZİANTEP) - Yazdırılabilir Sürüm

+- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm)
+-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93)
+--- Forum: Hafızoğlu Forum Mutfağı (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=94)
+--- Konu: ABANUŞ (GAZİANTEP) (/showthread.php?tid=2941)



ABANUŞ (GAZİANTEP) - S_MecnuN - 18-10-2006

ABANUŞ (GAZİANTEP)


MALZEME:

Patlıcan
4 adet
Kuşbaşı et
200 gr.

Sivri biber
2-3 adet
Tereyağı
2 çorba kaşığı

Domates
3 adet
Sarmısak
3-4 diş



YAPILIŞI:

Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarmısakları dövün. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 200 gr. Kuşbaşı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında


RE: ABANUŞ (GAZİANTEP) - psychomax13 - 18-10-2006

ismi garipmiş yahu!!! saolasın.. ewe gidersem yaptırtacam bu werdiğin yemeklerden anama.. Smiley (5) Smiley (15)


RE: ABANUŞ (GAZİANTEP) - S_MecnuN - 18-10-2006

ya harbiden benim gayet hoşuma gitti bu tarifler bende sizler seversiniz diye belki faydalı olur diye ekliyorum istemezseniz eklemem arkadaşlar laf olsun diye yazmam istemem