BEYRAN (GAZİANTEP) - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Hafızoğlu Forum Mutfağı (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=94) +--- Konu: BEYRAN (GAZİANTEP) (/showthread.php?tid=2943) |
BEYRAN (GAZİANTEP) - S_MecnuN - 18-10-2006 BEYRAN (GAZİANTEP) MALZEME: Kemikli gerdan 1 kg. Karabiber 50 gr. Pirinç 300 gr. Sarmısak 10 diş Yaprak biber 100 gr. İç yağı 100 gr. Tuz 100 gr. YAPILIŞI: Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur. |