Oruk Kebabı - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Hafızoğlu Forum Mutfağı (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=94) +--- Konu: Oruk Kebabı (/showthread.php?tid=3162) |
Oruk Kebabı - Aysema Sultan - 02-11-2006 Oruk Kebabı Malzemeler: 700 gr orta yağlı kıyma 500 gr köftelik simit (ince bulgur) 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 2 pide Tuz, kuru nane, karabiber Hazırlanışı: * Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın. * Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin. * Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN RE: Oruk Kebabı - S_MecnuN - 03-11-2006 oruk kebabı nereye has bir kebap aysema..... RE: Oruk Kebabı - Aysema Sultan - 03-11-2006 antep kilis- neden sordun canem RE: Oruk Kebabı - S_MecnuN - 03-11-2006 meraktan sordum ya özel bir nedeni yok... |