neden...??? - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: HerteldeN (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=19) +--- Forum: Duygularımız (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=79) +--- Konu: neden...??? (/showthread.php?tid=3461) |
neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 neden kaybediyorum... bu soruyu sormak istiyorum kandime neden kaybediyorum belkide aşırı değer veriyorum sevdiklerime neden verdiğim degerle yetinmiyorlar neden... yoksa benden daha fazlasını mı bekliyorlar yoksa sıkıyormuyum onları deger vererek oysaki umursamasam deger verdiğimi hissettirmesem sanırım o zaman onlar benim peşimden koşacak bende böylelikle kaybetmemiş olacağım oysa sevdiğime deger vermek hoşuma gidiyor onunda bunu bilmesini istiyorum ama bir müddet sonra herşey değişiyor o değişiyor verdiğim değeri görmez oluyor artık ve beni kaybetmeye başlıyor taki beni kaybedene kadar anlamıyor verdiğim degeri beni kaybettikten sonra kıymete biniyorum kıymetli oluyorum ama değerini yitiren o oluyor bu defa yani yanlız kalıyorum yanlız kalıyor ve en sonunda yanlız kalıyoruz her defasında soruyorum neden kaybetiyorum sanırım cevabı biliyorum artık çok fazla değer veriyorum işte bu yüzden kaybediyorum Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 BEKLENEN GELMEZ Beklenen gelmez Bekleyen boşa bekler, Hava kararır , zaman geçer, Kapanır yavaş yavaş kepenkler Beklenen yine gelmez Bekleyen yine bekler. Yıldızlar gömülür karanlığa Ay batar mavi sonsuzluğa Gün doğar, güneş parlar, Cıvıl cıvıl olur sokaklar Beklenen yine gelmez Bekleyen yine bekler. Gün değişir ay değişir, Mevsim değişir, yıl değişir, Saçlardaki renk, Gözlerdeki ahenk değişir, Ve.... bir gün dünya değişir Beklenen yine gelmez, Bekleyen artık bekleyemez... Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 Neden mi... Yâr, ellerim tutmaz oldu Ayaklarım yürümüyor Gözlerimin gördüğüne Yüreciğim gülemiyor Neden mi ? .. İlâç kokulu odalar İlâç kokmakta bu sular Rastladım bir kördüğüme Çözemedim, çözülmüyor Neden mi? .. Yatak yorgan inlemekte Kalp yüceyi dinlemekte Yirmi dört saatlik güne Bir anlık neşe girmiyor Neden mi? .. İçim teselli beklerken Teselli bekliyor seven Mor menekşeye, sümbüle Tez gitsin, haber bekliyor Neden mi? .. Gökler gözyaşı dökmekte Toprak gözyaşı içmekte Şu insanın güldüğüne Aklım, iz'anım ermiyor Neden mi? .. Bir haberde her neden var Dünya küçük, gönlüme dar Kalbimde bugünden düne O serüven hiç bitmiyor... Dertler çok, anlatmak uzun Nedenlerin nedeninde... Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 Sen uzaktın… Sen uzaklardayken Ben yıldızları seyrettim, Tutam tutam ışıklarını çekip içime. Sen uzaklardayken Ben gidişini resmettim, Yıldızlardan aldığım beyazlarla. Karanlığı tuval yapıp ayrılığı yok ettim. Sen uzaklardayken Ben yıldızları boyadım, ölümle. Ayrılığı soktum aralarına, anlasınlar aşk acısını diye. Ay’ı öldürdüm, sensizliğimi hatırlatmasın diye. Sen uzaklardayken Ben şiirlerini okudum çatlamış fısıltılarla. Bin kez dokundum yazamadıklarına Anlamaya çalıştım anlatamadıklarını. Sen uzaklardayken Ben senli hayaller kurdum, Kimsesiz çocuklardan çaldığım hayal tozları ile. Yüzüne bakamadım ağlatırsın diye. Sen uzaklardayken Ben kaderimi parçaladım. Yazgımızın değişmesini istedim. Yaşanmış tüm günahları üstlenip ateşinle kavruldum. Sen uzaklardayken Ben göz yaşlarıma sevgimi gömdüm. Dudaklarımdan çıkan her sözcükte hayat bulsun, Yüreğime serpilsin diye. Sen uzaklardayken Ben mum ışığına resmini çizdim. Mum gibi bu ayrılık erisin diye. Sen uzaklardayken Ben, beni bırakıp gittiğin yoldan hiç ayrılmadım. Her giden otobüsün arkasından el sallayıp, Her gelen otobüste inmeni bekledim… Sen uzaklardayken Ben… Hep dönmeni bekledim..... Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 Anlamaya Çaliş beni anlayamadigini söyleyip kiziyorsun ya biraz dene de yerime koy kendini hadi. mahrem konular yarat kendince ve her konuştugunda günah belle beyninde. "neden böyleyimler" doluşsun kafana. sevmeyi anlamaya çalişmak üzsün seni, insanligin utandirsin al işte! ne senden korkuyorum, ne de bu şiiri yazmaktan. dilimin döndügü, kalemimin gittigi yere kadar... sen hadi desene "nedir alip veremedigin bu dünya ile" diye. sevilmeyişimin nedenlerini sevemeyişimin nedenlerine bagliyorum. ve mümkün oldugunca nefret ediyorum herkeslerden. itilmişligim kör zifir, farkinda olmadan yapişmiş bana, yalnizligim çocukluktan kalma nasir, bastikça acitiyor. şimdi hesap et, alip veremediklerimi sonu hiçlige varan sensizligimi de ekle hadi otur hiçligimle, anlamaya çaliş hiçligimi Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 Bazen Olur Ya Hani olur ya bazen uzaklara dalarsın... Aklın değil gözlerin takılıverir karşıdaki tepelere... Bakarsın... bakarsın... Yarı uykulu vaziyette yarı bulanık... Bir anın; yaşamından çok küçük bir kesit... Ama tüm hayatını etkileyen bir an belirir hafızanda... Gördüğümü yorumlamak değil; baktığını görmek tadında... Ve altı kalın çizgilerle geçilmiş ömründen bir yıl... Benim sevdiğim şehirdede de böyle yüksek tepeler vardı... Yamaçları buram buram kar kokardı... Sen hiç karın kokusunu alabildin mi? Ben her günümü o kokuyu tekrar alabilmek için... Dağlarda tek başıma; gözlerimde donmuş yaşlarımı temizledim... Kafam attı çıktım dibinde bittim... Çığlık attım "bak şehir seni sevdiğim kadar; senden nefret ediyorum" Pişmanlıklarım; tadına vararak yaptığım kavgalarım; soğuk ve kalabalık koridorlar... Güneş hafiften ısıtır; toprakta izin kalır... Kar biter... tatlı bir meltem yanağına dokunur... Ve ben halâ yağmurdan sonrası sahile gider; o kokuyu çekerim içime... İşte derim burası yine Sivas kokuyor... Nemli, doğal, gökyüzünün toprağa karıştığı o tatlı hava... Biraz gri biraz bulanık... Hani olur ya ansızın uzaklara dalarsın... Hislerin takılıverir karşı yamaçtaki rüzgara... Bakarsın bakarsın... Yarı uykulu vaziyette yarı bulanık... __________________ Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 Kanatları Yırtıldığında Meleklerin senelere seslenebilir miydi, değiştirebilir miydi kaderini? her yaprağında bir hazin destan, neye yarar sevgin? tebrik edecek var mıdır bu oyunda yeneni, yoksa düşler de ölür mü beraberinde düşleyenin? alkol koması kokan akşamlara sızıyor şimdi laneti kıpkırmızı bir eldiven ellerinde kanı o masum güvenin ormanları yandı ruhumun, tabut örtülerinde bıraktım yeşili sabaha karşı vurulan bir tokat hatıramda ismin yalanlarla harcanan zamanlar, işte sana delice hislerin bedeli! özkütlesini hesaplayabilsen ne eder yazılmayan geçmişimin? kime anlatırsın, o gece toprağa verdim en güzel günlerimi hâlesinde yapayalnız bir karanlık parıldıyor artık meleğimin kime benzetirsin beni, "senden nefret ediyorum" dersem eğer tuhaf, adını sevda koymuşuz en derin bencilliklerimizin ne aptalmışım; kendime yabancı sularda dolaşırmışım meğer! dert etme, elbet diner bir gün acısı her yitirdiğimizin... Cvp: neden...??? - S_MecnuN - 12-11-2006 Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir aksam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye baslar Kus sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden baslar |