Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hafızoğlu Forum Genel (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Serbest Kürsü (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=5) +--- Konu: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... (/showthread.php?tid=3545) |
Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - YurtseveN_1881 - 15-11-2006 Ülkemizde özellikle doğu bölgelerinde hala yoğunlukla devam eden,ancak batı,kuzey ve güney bölgelerde de sık sık rastlanılan,akraba evlilikleri ülkemizde maalesef sorun olmaya devam ediyor.Geçen gün televizyonda izlediğime göre teyze çocuklarının evlenmesi sonucu dünyaya gelen iki erkek çocuktan,ikisi de altı yaşlarına geldiklerinde kalplerindeki ritim bozukluklarından dolayı minik yaşta yaşama veda ettiler.Bunun yanında bundan daha da kötü sayılabilecek ve de ömür boyu sürecek olan,beyinsel özürlü,kolları tutmayan,doğuştan kör vb…. çocuklar doğuyor.Bu çocuklara,bu görüntülere insan olan kimsenin dayanabileceğini sanmıyorum.Hatta olay bununla da kalmıyor,o çocukları biraz daha yaşatabilmek için doktor doktor gezinen,çareyi doktorda bulamayınca bir takım şerefsizlerin ellerine düşen ailelerin düştüğü perişanlık,dramlar vb….Yani doğumdan sonra 30 lu yaşlara kadar gayet sağlıklı,bilinçli yaşayıp,sonradan akraba evliliği sonucu hastalananlar var ki,bilimsel çevrelere göre bu evlilikler sonucu bazı hastalıklar 30 lu yaşlardan sonra bile ortaya çıkabiliyor. Genelde kırsalda,eğitim düzeyi düşük ailelerde görülen,biz birimizi biliyoruz,mallarımız dışarı gitmesin mantığı ile evlendirilen,yeri geldiğinde eğitimli ailelerde bile görülebilen bu evlilikler sonucu sağlıksız,dramlar yaratan bireylerin dünyaya gelmemesi için,ailelerde sosyal facialar yaşanmaması için,kendi adıma kesinlikle onaylamadığım akraba evlilikleri hemen devlet tarafından yasaklanmalıdır diye düşünüyorum. Özellikle bugünden sonra kardeş çocuklarının yani (( amca çocuklarının,hala dayı çocuklarının ve teyze çocuklarının)) evlenmesine izin verilmemeli,kardeş çocukları kardeş olarak kalmalı….. Cvp: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - S_MecnuN - 15-11-2006 DOĞU İLLLERİNİ BİLEMEYECEM AMA BAZI ŞEYLER BİZLERDEN GEÇİYO KARADENİZLİYİM AMA BANA KUZENLERİM KARDEŞİM GİBİ GELİR ŞAHSEN KARDEŞ OLARAK GÖRDÜĞÜM BİR İNSANLA DÜŞÜNEMİYORUM AİLEM BENİ REDDETSE BİLE [OLMAZDA ÖYLE BİŞİ]. Cvp: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - Mehmet - 15-11-2006 konu icin tesekkurler ancak kesinlikle katilmiyorum bu sadece birilerinin oyunu dunyadaki en zeki milletin yahudiler oldugu idda edebiliyor sebeblerinden birininde akraba evliligi oldugu biliniyor elbette onlardand da sakatkalan, olen var fakat kalanlar sizinde gordugunuz gibi dunyayi yonetiyor ayni zaman da evlenen ciftlerin cocok yapmadan once bir doktora gorunmeleri sorunu artadan kaldiracak kadar etkili bu devirde birakin bizimde guclu aile yapimiz ve zeki cocuklarimiz olsun.. Cvp: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - EşkiyA - 16-11-2006 teknoloji die bişi var artık... akraba evliliğinden dogacak çocuklarda sorun olup almayacagı evlilik öncesi doktor tedavisiyle anlaşılabiliyor az çok da çözümü var neden yasaklansın ki... hangi ülkede yasak... madem bizimkilerin egitim seviyesi düşükte ondan oluyor bunlar, egitim seviyesi yüksek olanlar bilmiyorlar mı sorun olabilecegini neden kanunen yasak duruma getirmiyorlar... benim babamda akraba evliliği yapmış maşallah koç gibi dogan çocuklar Cvp: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - sadecetuba - 16-11-2006 akraba evliliğinden doğan çocukların zeki oldugu nerden çıktı cidden böle bişi varsa ispatlasın birileri... ayrıca her yerde bas bas bağırılıo akraba evliliği yapmayın die bu kadar doktor ortaklaşa yalan söyleyecek hali yok ayrıca kanun haline getirilmesi için türkiyede baya bi yol katedilmesi lazım onun önünde bisürü seyler var ayrıca doktorların doğum öncesinde sakatlıkları tespit ettikleri zaman insanların önne iki şık sunuolar ya düşük yada kürtaj dinimizde hangisi hoş karşılanıo? bencede kesinlikle yasaklanması lazım ama daha çooook yol almamız lazım bilinçli insanlar zaten kuzenini kardeşi gbi görüo normali de bu zaten... RE: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - YurtseveN_1881 - 17-11-2006 tuba nın yazdığı yazını altına imzamı atarım, kelimesi kelimesine aynı fikirdeyim. Cvp: RE: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - sadecetuba - 17-11-2006 yurtseven1881 demiş ki:tuba nın yazdığı yazını altına imzamı atarım, kelimesi kelimesine aynı fikirdeyim. tesekkür ederim RE: Akraba Evlilikleri Yasaklansın... - sadecetuba - 20-11-2006 akraba evliliğinin zararını ispatlayacak bi örnek paylaşayım... yine Hatay`ın Kırıkhan İlçesi`nde yaşayan(çok afedersiniz televizyonlardaki tabiriyle doğan maymun bebekle aynı ilçe) ve 16 çocuğu bulunan 66 yaşındaki Reşit Ulaş ile eşi 64 yaşındaki Hatice Ulaş`ın, dört ayak üzerine yürüyen, 4`ü kız 6 çocuğu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üner Tan tarafından Darwin`in `Evrim Teorisi` açısından incelemeye alınmış ve sonuç olarak yaşları 20 ile 35 arasında değişen çocuklarda genetik bozukluk olduğu ortaya çıkmıştı. İngiltere`nin saygın gazeteleri The Daily Mail ve The Times, BBC2 TV kanalında 17 Mart 2006`da yayımlanan bir belgesele de konu olan kardeşlerin durumlarıyla ilgili olarak İngiliz bilim adamlarının görüşlerine yer vermişti. `Maymun Kardeşler`in durumunun, ¨insanın geçirdiği evrime ışık tutabilecek bir vaka¨ olarak değerlendirildiğini yazan İngiliz basını, 6 kardeşin yürümesine engel olan genetik bozukluk tespit edildiğine dikkati çekmişti. İngiliz basını ¨ayı emeklemesi¨ denilen biçimde elleri ve ayakları üzerinde yürüyen kardeşlerin anne ve babasının, yakın akraba olduklarına dikkat çekmişti... zaten hatay ın kırıkhan ilçesinde genetik bozukluklar ve akraba evlilikleri çok yaygın oldugu için bu sekilde genetik bozukluğu olan bebekler çok fazlaymış... |