PRATİK BİLGİLER - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hafızoğlu Forum Genel (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Serbest Kürsü (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=5) +--- Konu: PRATİK BİLGİLER (/showthread.php?tid=443) |
PRATİK BİLGİLER - EşkiyA - 28-05-2006 Sık sık ihtiyaç duyulan kolaylıkla uygulanabilen bilgiler ; AĞRI KESİCİ: tereyağı eritilir ve yün üzerine konur bugün sıcak olarak ağrıyan uzvun üzerine bağlanırsa ağrıyı giderir. TAZE BALIK: Balığın tazeliğini anlamak için gözlerine bakmak lazımdır taze ise gözleri kabarık olur. BIÇAK KOKUSU: Balık , soğan gibi kokusu sinen maddeleri doğradıktan sonra bıçak aleve tutulursa hiçbir koku kalmaz. BUZDALABI VE KÖMÜR: Buzdolabına herhangi bir koku sinmişse bu koku odun kömürü ile giderilebilir. Bir parça odun kömürünü bir kap içine koyup ertesi gün bu kömürleri alınca kokunun gittiği görülecektir. ET KIZARTMA: Üzerinde kırmızı damlacık göründüğünde et pişmiştir. GAZ KAÇAĞI: Gaz kaçağından şüphelenilirse bulunulan yerde yanıcı hiçbir madde yakılmaz kontrol yapılamaz kaçağın merkezine bol sabun köpüğü sürülür kaçak varsa hemen belli eder. KADİFE KUMAŞ: Sofra tuzu ile ovulan kadife kumaş parlaklık kazanır. KARINCA İSTİLASI:Mutfak veya odalar karınca istilasına uğramışsa küflü limon kabuğu koyunca sorun giderilmiş olur. KONSERVE:Konservelerin bozuk olup olmadığını kutunun dışarı doğru hafif kabarması ile anlaşılır. Kutu açıkken ses ve koku çıkarsa konserve bozuktur. MAKAS BİLEME: Evde devamlı kullanılan makaslar körleşince onları bilemek için orta irilikte bir zımpara kağıdı ince kurdeleler halinde bu makasla kesilince makasın eski keskinliğine kavuştuğu görülür. PANTOLON:Yepyeni bir pantolon eski bir görünüm alıp pırıl pırıl parladıysa, ½ ölçü suya ¼ amonyak ve ¼ tuz koyup bu karışıma batırılarak pantolonun parlak yerleri fırçalanır ve ütülenir. SEYEHATTE ÇİÇEKLER: İnsanlar evlerinden beş-on gün uzak kaldığında çiçeklerin bakımı güçleşir. Halbuki bir leğene saksılar konulduğunda iki parmak yüksekliğinde su konulur seyahat süresince bu su çiçeklere yeter. SOĞAN:Soğanı soyarken gözün yanmaması için soymadan önce soğana biraz sirke döküldükten sonra 2-3 dakika beklenir ve kesilir. SÜPÜRGE : Yeni alınan süpürkeyi dayanıklı hale getirmek için süpürke 24saat soğuk suda bekletilir. YÜN KAZAK:Kışlık yün fanila veya kazaklar kaldırılırken yıkarken daralmaması için yıkanacak suyun her 1litresine 1 tatlı kaşığı amonyak ilave edilir. Toz sabunuda ilave ederek çitilemeden yıkayıp çıkarılır ve aynı ısıdaki suyla çalkalanır. Bükerek sıkılmaz iki el arasında sıkıştırarak suyu çıkarılır. denemedim deneyin bakalım olacak mı RE: PRATİK BİLGİLER - kybele_45 - 18-09-2006 paylaştığın için sağol RE: PRATİK BİLGİLER - OceaN - 18-09-2006 PANTOLON:Yepyeni bir pantolon eski bir görünüm alıp pırıl pırıl parladıysa, ½ ölçü suya ¼ amonyak ve ¼ tuz koyup bu karışıma batırılarak pantolonun parlak yerleri fırçalanır ve ütülenir. bak olmazsa varyaa |