Çevirme - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Hafızoğlu Forum Mutfağı (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=94) +--- Konu: Çevirme (/showthread.php?tid=8941) |
Çevirme - iremm - 03-12-2007 5 Adet Patlıcan 1/2 Kg Tavuk Eti 2 Su Bardağı Pirinç 125 gr Tereyağı 1 Adet Soğan 3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık Yenibahar, Tuz Yemeğin Tarifi Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak. Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün. Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye kadar kavurun. Kenarda dinlendirin. Diğer tarafta fıstıkları kavurun. Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın. Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin. Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin. Bunun üzerine tavuklu harcıi daha sonra da pilavın geri kalanını yayın. Kısık ateşte 10 dak. Pişirip dinlendirin. Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın. Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın. <!-- / message --><!-- sig --> RE: Çevirme - GüLYapraK - 03-12-2007 güzeldi iremm emeğine sağlık tşk. RE: Çevirme - Seda - 03-12-2007 sağol iremcim eline sağlık |